Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Rozwiany Portret
andrzej_laskowski
27-04-2008, 17:39
//EDIT
BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
Tak mi się dziś zrobiło, ale mieszane uczucia mam. Wywoływać czy nie?
Wszelkie uwagi mile widziane.
W kolorze się mniej zlewa, ale jakoś jeszcze mniej mnie przekonuje.
wlasiukk
27-04-2008, 18:13
wg mnie bardzo dobra fotka, chciałbym mieć tak dobre swojej pociechy i jeszcze się zastanawiać czy wystarczająco dobre do wywołania
ech, może kiedyś się nauczę ...
Ale wtedy drugie dziecko będę musiał zmajstrować ;)
wywołać. Tylko w kwadracie.
nie wywoływać.
Masz lepsze i zapewne kolejne będą jeszcze lepsze a na ścianach miejsca brak ...
... powolutku :)
Nie jestem jakimś ekspertem, ale skoro można komentować ;)
- paskudny bokeh, powoduje, że w B/W jest niejednolite tło dla rozwianych włosów i zlewają się z nim. Przez to nie robią takiego wrażenia jak powinny.
- moment uchwycony idealnie. Włosy, mina, spojrzenie. Modelkę masz, że pozazdrościć.
- prawa strona ciąży, dlatego koniecznie w kwadrat - uciąć lewą pustą i nic nie wnoszącą lewą stronę. Będzie równowaga.
- z tą ścianą bym poczekał. Miałeś lepsze i pewnie też będziesz miał lepsze.
fajnie uchwycone , do kwadratu ;)
wołać i na ścianę. Tylko ten bokeh rzeczywiście okropny. Może bardziej tło rozmyć i oczywiście za innymi w kwadracie.
wołać i na ścianę. Tylko ten bokeh rzeczywiście okropny. Może bardziej tło rozmyć i oczywiście za innymi w kwadracie.
niestety tym razem jestem na nie z powodu tła -jest naprawdę fatalne Andrzeju psuje całą fotę
pozdro :-D
Zdecydowanie fotka w B&W. To jest portret a nie oglądanie tła.Ciekawi mnie co na to jakubs....
To jest portret a nie oglądanie tła
Ale tło w tym wypadku negatywnie wpływa na odbiór tego portretu - zgadzam się z przedmówcami - świetny moment, kapitalnie rozwiane włosy, bokeh fatalny.
Ale tło w tym wypadku negatywnie wpływa na odbiór tego portretu - zgadzam się z przedmówcami - świetny moment, kapitalnie rozwiane włosy, bokeh fatalny.
Czyli prawie się udało.
Czyli prawie się udało.
ale to prawie jak w reklamie ---robi wielką różnicę, a w fotografii szczególnie portretowej niuanse często
decydują o finalnym odbiorze zdjęcia i tak właśnie jest w tym przypadku (z całym szacunkiem dla twórczości Andrzeja )
Zdecydowanie fotka w B&W. To jest portret a nie oglądanie tła.Ciekawi mnie co na to jakubs....
Heh, wg mnie dziewczynka może i ładna, ale kadr...;) można odnieść wrażenie, że włosy zaraz wywieje, mam też subiektywne odczucie, iż umieszczenie buzi pod w tym punkcie i ujęcie pod tym kątem nieco przytłacza dziewczynkę, chyba korzystniej by to wyglądało, gdyby dziewczynka znajdowała się po lewej stronie. Dla mnie tylko kolor, wychodzą wtedy dwie barwne dominanty: zieleń i 'rudy', w dodatku włoski pięknie wspógrają z wdziankiem, o co przecież chodziło no i pozwala to dziewczynce wyjść z cienia. Aha, w kolorze podoba mi się :).
Dr. Evil
29-04-2008, 20:34
dla mnie bomba!
bw! :)
nie wywołuj, masz lepsze.
na 1 tło jest zbyt niepokojące, odciąga uwagę, giną w nim włosy
2 - kolor - lepiej bo odseparowuje włosy i tło, ale niestety skóra ma nieciekawy kolor (bo twarz była w cieniu i było zbyt wiele kelwinków :-D). zmina WB, ocieplenie nie załatwi sprawy.
dziewczynka urocza, ale tego nie trzeba chyba pisać :-D
Twarz ładnie wyciągnięta nie mniej wyszła płasko i dość sztucznie. Nie wywoływać.
andrzej_laskowski
30-04-2008, 16:51
Twarz ładnie wyciągnięta nie mniej wyszła płasko i dość sztucznie. Nie wywoływać.
No i własnie tez tak odbieram fotkę. Włosy, światło w nich niezłe, ale buzia fatalnie w tych cieniach wyszła.
Dzięki za uwagi z większością sie zgadzam.