PDA

Zobacz pełną wersję : D50

chłopaczek
27-04-2008, 10:22
witam

Mam zamiar kupić body nikon d50 u tego sprzedawcy http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=2619104 . Kupowal ktoś aparat u tego sprzedawcy?? Czy warto mu zaufać?? Bo komentarze od czasu do czasu ma nieciekawe..:/

Prosiłbym bardzo o pomoc

pozdrawiam

xMAREKx
27-04-2008, 10:37
Ten gość to niezły "lewus" nikt mu przecież nie wystawił negatywa z brzydką gębe tylko za fatalną obsługe i wciskane buble.

puchbeary
27-04-2008, 10:41
poszukaj. O Cyfromanie było już na forum wiele postów. Ostatnio co mi wpadło w oczy to jakieś braki chyba przy zakupie D200 przez jednego z kolegów.

251kris
27-04-2008, 11:43
Kupowałem u niego D200 jakies 2 m-ce temu. Gdybym nie pofatygował się osobiście, dostałbym aparat niezgodny z opisem.
Na aukcjach zamieszcza opis, że zdjecia przedstawiają licytowany przedmiot - g...no prawda.
Do wszystkich sprzedawanych D200 dołączał to samo zdjęcie, a na moje pytanie dlaczego to robi, odpowiedział, że wszystkie aparaty są właśnie w takim stanie, czyli bardzo dobrym.
I teraz najlepsze. Przyjezdzam do niego robiąc 180 km w jedną strone, a Cyfroman nawet nie raczy do mnie wyjść, tylko podaje mi aparaty przez swoją matkę. Rozumiem, że "sklep" jest w prywatnym domu, rozumiem, że czekam w korytarzu, ale dupek nie raczył do mnie wyjść, bo był bardzo zajęty.:evil:
Wylicytowany aparat był stanie zaledwie dostatecznym - liczne otarcia i uszkodzony mechanizm zatrzasku klapki od akumulatora. Musiałem dopłacić prawie 4 stówki by kupic puszkę w b.dobrym stanie. Ręce i nogi opadają.
Zdecydowanie nie polecam kupowania u niego aparatów - zwłaszcza półprofesjonalnych i wyższych.
Pracuje w handlu 10 lat, ale z czymś takim sie nie spotkałem. Jeśli juz miałbym sklep w domu i przyjmowałbym klientów nawet w korytarzu, to wstawiłbym tam przynajmniej krzesło, mały stolik, zaproponował herbatę:-D ... ehhh. W koncu nie sprzedawał pierdół za grosze tylko drogi, UŻYWANY sprzęt.
Nie kupie już u niego nawet dekla do obiektywu.

malibu
27-04-2008, 12:10
chłopaczek na Twoim miejscu wolałbym kupić aparat przez naszą giełde , można skorzystać z pomocnej dłoni itp, , spokojnie mozna kupić aparat z przebiegiem do 10 tys który wygląda i działa jak nowy

chłopaczek
27-04-2008, 12:24
no to mnie chyba wyleczyliscie z tego sprzedawcy, wielkie dzięki gdyby nie forumowicze nikon.org.pl juz nie raz pewnie zmoczył bym d***. wielkie dzieki wszytkim

az strach pomyślec co by było gdyby.... nie WY :D

nem
28-04-2008, 10:39
Ja z kolei nie mogę o tym sprzedawcy złego słowa napisać. Kupowałem u niego aparat, odebrałem osobiście i jestem bardzo zadowolony. Ale może to przysłowiowy wyjątek potwierdzający regułę.

Pozdrawiam serdecznie

Angarel
28-04-2008, 15:22
Będę może sprzedawał swojego D50 koło lipca. Jak na razie około 4500 klapnięć lustra. Aparat nowy - kupiony w październiku 2007, więc do października będzie na gwarancji. Myslę że więcej niż 6000 zdjęć nie zorbie, a o sprzęt dbam. Jak coś to się odezwij pogadamy hmm może nawet wcześniej. Pozdrawiam

Sentiel
29-04-2008, 22:52
Malibu

Mam wypieszczona D50 nawet odrobinki przepocenia na niej nie ma, bo ja "nadal kocham", ale lusterko chlapnelo jakies 25000 razy, problem polega na tym ze robisz w menu>reset licznika , dopstrykasz 2000 ogladajac film w tv i sprzedajesz jako "prawie nieuzywany", a dla mnie to bardzo nieuczciwe, dlatego jej nie sprzedaje bo wiem ze mnie samemu lustro sie juz ze 2-3 razy przycielo, a gdybym chcial sie go poprostu pozbyc ? Mowie Tobie na wyglad to jakbys ja z pudelka wczoraj wyjol. Kazdy musi sie liczyc, z odrobina nieuczciwosci, jak ktos mi powie ze aparat ma 2 lata i 2000 fotek zrobil, to chyba w szafie przelezal. Fakt bardzo duzo jezdze, i foce reporterke, a ku swemu niezadowoleniu skasowalem przez przypadek juz raz licznik :( i mam na nim 6748 fotek, a lustro zawsze moze sie zaciac...

Mama mowila mi zawsze nie ufaj nieznajomym.

DamianS
29-04-2008, 23:21
Jakim cudem zresetowałeś dane z exifa? Coś nie bałdzo...

sirdoniu
30-04-2008, 00:00
Jakim cudem zresetowałeś dane z exifa? Coś nie bałdzo...

no właśnie :???: jak ???

Bonthyc
01-05-2008, 01:16
niezadowoleniu skasowalem przez przypadek juz raz licznik :( i mam na nim 6748 fotek, a lustro zawsze moze sie zaciac....
A próbowałeś odczytywać licznik czymś innym niż Opandą? Np. PreviewExtractor'em? Wyniki są te same?