Zobacz pełną wersję : D50
chłopaczek
27-04-2008, 10:22
witam
Mam zamiar kupić body nikon d50 u tego sprzedawcy http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=2619104 . Kupowal ktoś aparat u tego sprzedawcy?? Czy warto mu zaufać?? Bo komentarze od czasu do czasu ma nieciekawe..:/
Prosiłbym bardzo o pomoc
pozdrawiam
Ten gość to niezły "lewus" nikt mu przecież nie wystawił negatywa z brzydką gębe tylko za fatalną obsługe i wciskane buble.
puchbeary
27-04-2008, 10:41
poszukaj. O Cyfromanie było już na forum wiele postów. Ostatnio co mi wpadło w oczy to jakieś braki chyba przy zakupie D200 przez jednego z kolegów.
Kupowałem u niego D200 jakies 2 m-ce temu. Gdybym nie pofatygował się osobiście, dostałbym aparat niezgodny z opisem.
Na aukcjach zamieszcza opis, że zdjecia przedstawiają licytowany przedmiot - g...no prawda.
Do wszystkich sprzedawanych D200 dołączał to samo zdjęcie, a na moje pytanie dlaczego to robi, odpowiedział, że wszystkie aparaty są właśnie w takim stanie, czyli bardzo dobrym.
I teraz najlepsze. Przyjezdzam do niego robiąc 180 km w jedną strone, a Cyfroman nawet nie raczy do mnie wyjść, tylko podaje mi aparaty przez swoją matkę. Rozumiem, że "sklep" jest w prywatnym domu, rozumiem, że czekam w korytarzu, ale dupek nie raczył do mnie wyjść, bo był bardzo zajęty.:evil:
Wylicytowany aparat był stanie zaledwie dostatecznym - liczne otarcia i uszkodzony mechanizm zatrzasku klapki od akumulatora. Musiałem dopłacić prawie 4 stówki by kupic puszkę w b.dobrym stanie. Ręce i nogi opadają.
Zdecydowanie nie polecam kupowania u niego aparatów - zwłaszcza półprofesjonalnych i wyższych.
Pracuje w handlu 10 lat, ale z czymś takim sie nie spotkałem. Jeśli juz miałbym sklep w domu i przyjmowałbym klientów nawet w korytarzu, to wstawiłbym tam przynajmniej krzesło, mały stolik, zaproponował herbatę:-D ... ehhh. W koncu nie sprzedawał pierdół za grosze tylko drogi, UŻYWANY sprzęt.
Nie kupie już u niego nawet dekla do obiektywu.
chłopaczek na Twoim miejscu wolałbym kupić aparat przez naszą giełde , można skorzystać z pomocnej dłoni itp, , spokojnie mozna kupić aparat z przebiegiem do 10 tys który wygląda i działa jak nowy
chłopaczek
27-04-2008, 12:24
no to mnie chyba wyleczyliscie z tego sprzedawcy, wielkie dzięki gdyby nie forumowicze nikon.org.pl juz nie raz pewnie zmoczył bym d***. wielkie dzieki wszytkim
az strach pomyślec co by było gdyby.... nie WY :D
Ja z kolei nie mogę o tym sprzedawcy złego słowa napisać. Kupowałem u niego aparat, odebrałem osobiście i jestem bardzo zadowolony. Ale może to przysłowiowy wyjątek potwierdzający regułę.
Pozdrawiam serdecznie
Będę może sprzedawał swojego D50 koło lipca. Jak na razie około 4500 klapnięć lustra. Aparat nowy - kupiony w październiku 2007, więc do października będzie na gwarancji. Myslę że więcej niż 6000 zdjęć nie zorbie, a o sprzęt dbam. Jak coś to się odezwij pogadamy hmm może nawet wcześniej. Pozdrawiam
Malibu
Mam wypieszczona D50 nawet odrobinki przepocenia na niej nie ma, bo ja "nadal kocham", ale lusterko chlapnelo jakies 25000 razy, problem polega na tym ze robisz w menu>reset licznika , dopstrykasz 2000 ogladajac film w tv i sprzedajesz jako "prawie nieuzywany", a dla mnie to bardzo nieuczciwe, dlatego jej nie sprzedaje bo wiem ze mnie samemu lustro sie juz ze 2-3 razy przycielo, a gdybym chcial sie go poprostu pozbyc ? Mowie Tobie na wyglad to jakbys ja z pudelka wczoraj wyjol. Kazdy musi sie liczyc, z odrobina nieuczciwosci, jak ktos mi powie ze aparat ma 2 lata i 2000 fotek zrobil, to chyba w szafie przelezal. Fakt bardzo duzo jezdze, i foce reporterke, a ku swemu niezadowoleniu skasowalem przez przypadek juz raz licznik :( i mam na nim 6748 fotek, a lustro zawsze moze sie zaciac...
Mama mowila mi zawsze nie ufaj nieznajomym.
Jakim cudem zresetowałeś dane z exifa? Coś nie bałdzo...
sirdoniu
30-04-2008, 00:00
Jakim cudem zresetowałeś dane z exifa? Coś nie bałdzo...
no właśnie :???: jak ???
niezadowoleniu skasowalem przez przypadek juz raz licznik :( i mam na nim 6748 fotek, a lustro zawsze moze sie zaciac....
A próbowałeś odczytywać licznik czymś innym niż Opandą? Np. PreviewExtractor'em? Wyniki są te same?