Zobacz pełną wersję : Jakie drugie body?
Witam,
od pewnego czasu kompletuje sobie sprzęt w duzej mierze pod kątem imprez typu śluby. Wychodząc z założenia że nie sprzet jest najwazniejszy, nie mysle o wydawaniu wielkich pieniędzy. Póki co mój zestaw (jak widać poniżej) nie jest oszałamiajacy ale nawet uzywając 50mm potrafie zadowolic ludzi. W przyszłym tygodniu zakupie 28mm f2.8 (oraz MB-18), bo mimo wszystko trochę brakuje przestrzeni w kadrze ale ponieważ jest to około 10-15% sytuacji nie widzę potrzeby wydawania większej kwoty niż za owy 28mm.
Ponieważ dysponuje tylko jednym body mam zamiar zakupic na wszelki wypadek drugie, z drugiej ręki. Nie chce wydawac na nie dużych pieniędzy więc myślalem o F65 ale tu nasuwa mi się pytanie czy może nawet nie zejść do F55 z racji możliwości zastosowania battery packa (bez spustu migawki co prawda), tym bardziej że będzie to body tylko w razie awarii. A może MB18 działa z f65? A jeśli nie f65 to może jakaś inna propozycja padnie.
Pozdrawiam
danz1ger
10-04-2006, 04:33
jakie body? wysoka blondyna z duzymi niebieskimi oczami, koniecznie.
a tak serio to kupilbym raczej jakies lepsze body niz F75 a jesli chodzi o obiektyw to ta ogniskowa masz juz w zoomie wiec moze raczj 24mm.
asgoth,
Zajrzyj na giełdę do działu sprzedaży. Wini ma ciekawą (finansowo i pod względem stanu technicznego) ofertę sprzedaży F80.
Pozdrawiam
A nie myslisz o przejściu na cyfowe body? To niezłe rozwiązanie - po pierwsze poznasz specyfikę cyfry, nauczysz się jej, po drugie rozbudowywanie analoga nie jest przyszłościowe. I tak za 3 lata najpóżniej zmienisz na cyfre. Kłopot to wyższa cena. D50 może wystarczy.
F75 ... to tak sobie na sluby, sprzedaj to w diably i kup F90x (od biedy F80) jako drugie wez D70.
No cóż, póki co koszty mocno mnie ograniczają i 24mm przekracza juz mój budżet, a zooma chce sie pozbyc bo ciemny cholernie.
Wiem że analogi w końcu zginą ale razem z moim kumplem canonierem jakoś nie możemy sie przekonac i odciągamy w czasie zamianę sprzętu ile się da, diabli więdza czemu ale nam jakos nie leżą ;) Jak juz Fuji ogłośi że przestaje produkowac reale to sie poddamy :D
Może f75 cudem techniki nie jest ale nie jestem zawodowym fotografem i na lepsze body musze najpierw zarobić, więc póki co szukam czegoś na czarną godzinę a za jakiś czas pewnie pomyśle o F80 lub F90. W końcu kazdy od czegos zaczyna ;)
Pozdrawiam
załóż firmę postaraj się o dofinansowanie
kup dobry sprzęt , zarabiaj uczciwie i niech klienci będą zadowoleni z Twojej pracy :wink:
ja mam f601 i bardzo sobie chwale
tani wytrzymaly tylko te cholerne baterje bardzo solidny
ja mam F4 i bardzo polecam
zaminilem F80
(sie udało)
nawet uzywając 50mm potrafie zadowolic ludzi.
:lol: :lol: :lol:
Czornyj, oj, byś choć raz udał, żeś kulturalny i nie nabijał się z cudzych kompleksów ;-)
nawet uzywając 50mm potrafie zadowolic ludzi.
:lol: :lol: :lol:
Niektórzy nigdy nie dorastają.
A kompleksy leczy się teleobiektywami, ja akurat nie musze.
Pozdrawiam
Niektórzy nigdy nie dorastają.
Taaa, ja jeszcze w grobie będę się bawił grzechotką!
Wybacz, ale dwuznaczność tego sformułowania po prostu ubawiła mnie do łez :D
asgoth,
Napisałeś coś takiego:
"...Póki co mój zestaw (jak widać poniżej) nie jest oszałamiajacy ale nawet uzywając 50mm potrafie zadowolic ludzi..."
Nic dziwnego, że Czornyj miał dwuznaczne skojarzenia. Ja też się nieźle ubawiłem :mrgreen:
Ale teraz przestań się już puszyć, tylko zastanów nad tym F80. To naprawdę dobry sprzęt za parę groszy.
Pozdrawiam.
w trosce o swoje zdrowie psychiczne i podtrzymania forumowej tradycji powiem krótko...nie masz kasy? - kup F70, masz więcej? - kup F100 :D
misiek502
11-04-2006, 01:28
Jeżeli jesteś zainteresowany F80D + MB16 to mam na zbyciu :)
wal na priva
Mundeczek
11-04-2006, 02:03
Alf dobrze gada!!! Dać mu wódki!!!
Dzięki za wszystkie sugestie, pozdrawiam