Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Kawka - strasznie nieciekawy ptak
Kraftsman
25-04-2008, 23:37
Mam nadzieję, że się nie mylę i że to kawka jest. Trochę podkręciłem kolorki bo zwierzę szare, nudne, nijakie i odpychające. A tak -- baśniowo się trochę zrobiło. Prawie nie-jak-na-Ursynowie. Jeśli coś nie wyszło to krytykujcie pls.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2008/04/DSC_1195-2.jpg
źródło (http://members.upcpoczta.pl/gpietras/DSC_1195.jpg)
Mi równiez się pdoba, ciekawie z tą siatką ją uchwyciłeś ;)
W kontaktach osobistych jest to ciekawy i na pewno jeden z najinteligentniejszych ptaków, czego oczywiście nie widać na zdjęciach :-)
U Ciebie, w tym kolorowym anturażu, kawka wypadła wyjątkowo korzystnie. I chyba po raz pierwszy nie mam nic przeciwko siatce w fotografii ornitologicznej.
PS
Lekko podciął bym z tyłu, tak z połowę odległości do ogona.
Kraftsman
29-04-2008, 12:16
wielkie dzięki za komentarze i proszę o jeszcze.
zwierzę szare, nudne, nijakie i odpychające
Według mnie kawka, z jej pięknym upierzeniem w eleganckich i dystyngowanych czarno-szarych kolorach, jasnymi, a czasem niebieskawymi oczami i chęcią do zabawy jest jednym z milszych i ładniejszych ptaków.
A dodając jej inteligencję - i mamy ptaka, do którego byle orzeł (głupawy mięśniak karczycho) moźe mówić 'Szefie'! :)
Mnie tam się kurcze podoba :)
Kraftsman
01-05-2008, 22:13
Według mnie kawka, z jej pięknym upierzeniem w eleganckich i dystyngowanych czarno-szarych kolorach, jasnymi, a czasem niebieskawymi oczami i chęcią do zabawy jest jednym z milszych i ładniejszych ptaków.
A dodając jej inteligencję - i mamy ptaka, do którego byle orzeł (głupawy mięśniak karczycho) moźe mówić 'Szefie'! :)
Pierwsze wrażenie może zatem mylić. Dzięki Wam inaczej teraz patrzę na kawki...
I wszystko jasne! Bombel :mrgreen:
Motorniczy
01-05-2008, 23:30
Uważam , że jednak przesadziłeś z nasyceniem kolorów , ponieważ ten ptaszek w tym momencie wygląda jak byś go wstawił na to kolorowe tło . Sprawia wrażenie cz/b ptaka w stosunku do tych kolorów. Pozdrawiam