PDA

Zobacz pełną wersję : Internet a Vista - do informatyków help;)

giziol
25-04-2008, 21:51
mam w swojej sieci uzytkownika co zakupil sobie laptopa z Vista i cholera podlacza sie pod neta, przypisuje mi ip widzi wszystko a net nie chodzi, strona sie jakas zaladuje od biedy ale z 5min mu zejdzie. powiem tak na 99% jest to problem ipv6 bo we wlasciwosciach polaczenia ma "ograniczone" , przeszukalem troche fora po necie i tam kazali to wylaczyc z pozycji rejestru i w sumie probowalem i nic nie poszlo, czy ktoś zna jakiś inny sposób, nie mam czasu na grzebanie w kompie sąsiada już 3 dni na to stracilem , nienawidze Visty !!

jak ktos sie zna to prosze o pomoc, jak tzreba podac jakies dane to podam

help guys ;)

Calme
25-04-2008, 21:57
Wiecej danych - jakie polaczenie, jak rozdzielane, itp.
Rozumiem, ze wylaczyles ipv6 przez rejestr i nie pomoglo ?

giziol
25-04-2008, 22:04
Internet - DSL TP
rozdzielony na routerze D-linka , ustawiony DHCP to wszystko zadnych tam filozofii ni ma, pod xp smiga od 2 lat bez problemu

rozdzielony po kablu

Calme
25-04-2008, 22:07
Sprobuj wylaczyc ipv6 inna metoda niz przez rejestr
http://www.myvisual.yoyo.pl/?p=181

A jak przybijesz na sztywno adres zamiast dhcp to nie biega ?

maly5
25-04-2008, 22:44
jak vista to spora szansa ze dali nortona w pakiecie - odinstalowac. jak jakis acer albo toshiba to moze miec swoj menedzer do zarzadzania siecia (najwiecej problemow z acerowym enet managerem) - odinstalowac(systemowe zarzadzanie polaczeniami sieciowymi wystarczy).

maly_glod
26-04-2008, 18:11
Vista ma jeszcze jedną upierdliwą funkcję, zaraz po podpięciu do netu pyta się jaki typ połączenia czy komputera posiadamy. Mamy do wyboru DOM, Biuro. firma albo jakoś tak. Jeżeli wybierze się coś innego niż dom to za nic nie będzie się chciał połączyć...

AntekEmigrant
09-05-2008, 15:17
A jak sąsiad się łączy? Bezprzewodowo czy przez kabel?

koka
09-05-2008, 22:48
daj wiecej szczegółów , ja mam viste od samego początku i wszsytko działa .
a internet to w różnych miastach, sieciach itp :)
określ szczegóły to moze da sie pomóc