Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] taki tak glamour:)
//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
nikt nic nie pisze?
a mnie sie podoba! ;]
Wszystko niby pieknie - bo super światełko na modelce (twarz i ubranie super zaglądające słońce, super tło z lewej i powiedzmy centranie - ale niestety burdel z prawej wszystko niszczy
Patrząc na zdjęcie nie wiem na czym mam się skupić.... i niestety prawa strona zabiera mój wzrok..... szkoda
legionize
25-04-2008, 10:20
za borowa. Fota superowa tylko balagan troche odciaga wzrok. ALe jak zwykle cos w twoich pracach przyciaga
a ja sie nie zgodze z przedpiszcami ;)
mi sie podoba z tym balaganem!
no moze (o ile byla mozliowsc), skadrowac lekko wiecej z lewej i ciasniej balagan
ale tak zeby modelka byla doslownie o centymetr (na tej focie konkretnej) bardziej w prawo
diZaster
25-04-2008, 10:25
w kwadrat bez prawej
dzieki tak bałagan jest ale modelka lad i i porządek chciałem pokazać kontrast miedzy nimi, ot taki moj zamysł;)jeszcze beda 2 fotki z serii:)
Wszystko niby pieknie - bo super światełko na modelce (twarz i ubranie super zaglądające słońce, super tło z lewej i powiedzmy centranie - ale niestety burdel z prawej wszystko niszczy
Patrząc na zdjęcie nie wiem na czym mam się skupić.... i niestety prawa strona zabiera mój wzrok..... szkoda
Dokładnie o tym samym pomyślałem. Początkowo mój wzrok podąża za wzrokiem modelki, a że kończy się kadr ucieka na prawo.. a tam burdel, by zaraz znowu uciec tym razem w górę w stronę mocnego źródła światła... I tak w koło...
PS Super modelkę sobie wykukałeś.
w kwadrat bez prawej
o wlasnie!!
pozwolilem sobie sprawdzic jak to wyjdzie i podoba mi sie bardzo!
to ze modelka patrzy w lewo i tak ciasno jest z lewej sugeruje mi ze ten balagan ją przytlacza
czyli w sumie autor osiagnal to co chcial :)
<...>
to ze modelka patrzy w lewo i tak ciasno jest z lewej sugeruje mi ze ten balagan ją przytlacza
czyli w sumie autor osiagnal to co chcial :)
W sumie mogłoby tak wyglądać, jeśli modelka stałaby w innej pozie. Np. Lekko odwrócona plecami do tego bałaganu (3/4) i patrząca przez ramię w stronę widza.
A tak tnij w kwadrat ;]
No fakt, za duzy ten balagan.... Swiatlo bardzo si!
balagan, nie balagan...bardzo smaczne :)
pozdrawiam
No moze i balagan po prawej ale to taki widze glamour troche HDRowaty. Tak naswietlone wszystki plany ze masakra.. masakra w pozytywnym sensie, ale ten balagan.no moze i go ciachnij cropem. Niemniej powiem, ze podoba mi sie ta praca. Powiem wiecej... to swiatlo mnie zaskoczylo zupelnie. JEst taka malarska plastyka planow. Fajne. Jak Ty to zrobiles ?
jak zrobilem-wiec Raw do tiffa a potem do jpg;] w Raw- obniżyłem nasycenie kolorów i podbiłem cienie i ciemne miejsca
i wychodzi efekt wypalonych i wypranych kolorów-chciałem zrobić cos ala komiksowy styl i w tym kierunku będę robił następne moje prace chce sie sprawdzić w tej dziecinie komiksowych prac;)Jesli chodzi o słonce to zawsze zdjęcia robie w godzinach miedzy 16 a 19 wówczas słonce juz nie jest mocne i można śmiało kierowac obiektyw pod słonce .Plus doświetlane zlota blenda wówczas nie ma ciemnych miejsc w kadrze.
Marek Urbanowski
04-05-2008, 20:34
A mnie się podoba umieszczenie ładnej modelki w takim bajzlu.Przyznam szczerze ,że nie wpadłbym na pomysł sesji glamour w takim miejscu:)
Tym samym brawo za pomysł i odwagę.
Jak dla mnie ten kontrast jest na tak:)