Zobacz pełną wersję : sam juz nie wiem... D50 czy cos innego?
Sam juz nie wiem... Mam dzisiaj zly dzien... :(
D50 plus sigma 18-200 (jakies 3400-3600zl + jakies makro w sumie ok 5500zl)??
Czy moze jednak wystarczy mi ten Fuji S9500 za 2200?
Nie powiem... finansne sa wazne... :(. Artysta nie jestem... :( Po prostu lubie sie tym bawic... :(
Ech....
eeeh kolejne wałkowanie...:cool:
co Ci tu powiedziec??
bierz zesz ta d50 i potem przynajmniej nie bedziesz se plul w brode, chyba, ze rzeczywiscie tylko lubisz sie bawic sprzetem. ale czyz fotografia nie 0polega na zabawie?? :cool:
meliszipak
09-04-2006, 21:50
nie będziesz zadowolony z fuji 9500- bierz D50- tylko lustrzanka
95% ludzi woli miec ladne, ostre, kolorowe zdjecia i filmy ze swoich ladnych i malych aparatow. zastanow sie, czy naprawde potrzebujesz lustra
Nie filmuje, nie bawia mnie kolorowanki a'la Canon. Bawi mnie fotografia. MIalem i troche bawilem sie S9500. To hybryda, wiem, ale finansowo - w zasiegu reki. D50 z zestawem Sigmy plus za jakis czas makro - w sumie poza zasiegiem :( - co z tego, ze jakosc i wogole lustro - wszystko lepsze.
Ide spac :(. Zly dzien dzisiaj.
95% ludzi woli miec ladne, ostre, kolorowe zdjecia i filmy ze swoich ladnych i malych aparatow. zastanow sie, czy naprawde potrzebujesz lustra
No nie wiem jakoś po zakupie lustra nie umiem robić kompaktem... jeszcze żeby OSTRE i ŁADNE ?? Tylko lustrzanka :) A na początek D50 tryb AUTO też ma (wiadomo że nie o to tu chodzi ale wszystko z czasem przyjść powinno :) )
cubix, no tak skrzywienie lustrzane ;]
a co do tych ladnych i ostrych. przeciez nie od dzis wiadomo, ze zdjecia z mydelniczki beda "ladniejsze", bo sa od razu wyostrzane i nasycane. w dslr wszak trzeba to robic samemu, co podoba sie tylko nielicznym (czyt zgromadzonym tutaj ;] )
jeżeli już to kup sigme 18-125 szkoda lustrzanki na 18-200 , z czasem możesz sobie dokupić prawdziwe TELE
sprocket
09-04-2006, 23:57
kupuj D50 , powiem wam tyle ze w canadzie ten aparat dobrze sie sprzedaje i dzis widzialem cene troszke wieksza niz ja kupilem, troche mnie to zdziwilo
A co do wyboru to tylko lustro, nie wiem ale nie ma chyba tak szybkiego kompacta :) foce z samochodu i wszytskie zdjecia ostre
pozdrawiam
Dariusz Walus
10-04-2006, 01:57
Campo, na tym forum na temat D50 powiedziano juz niemal wszystko. Wymieniono wszystkie wady i zalety, stawiano w konfrontacji z wszystkimi liczacymi sie lustrami, analizowano wiekszosc obiektywow do niego. Jest to az nadmiar wiedzy potrzebny do podjecia jakies meskiej decyzji...
A tu po raz tysieczny to samo pytanie: "D50 czy cos innego?"
Przejzyj najpierw posty i miej litosc chlopie...
Sory, ale nie moglem sie powstrzymac 8)
na tym forum na temat D50 powiedziano juz niemal wszystko
i ja to niemal wszystko przeczytałem i zdecydwałem że nie S9500, FZ-30, Coolpix8800, tylko właśnie Nikon D50. Narazie z kitem, a co będzie później to się jeszcze zobaczy.
Ale narazie najgorsze z tego wszystkiego to oczekiwanie na przesyłke, bo właśnie czekam.