PDA

Zobacz pełną wersję : Fotografowie z bliska - specjalny weekend w Fashion TV

Mr.Pietrek
23-04-2008, 20:17
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=7204

Najbliższy weekend, 25-27 kwietnia 2008 roku w Fashion TV poświęcony zostanie fotografii. Przez dwa dni w największej telewizji o modzie emitowane będą programy uchylające kulisy najbardziej prestiżowych i największych sesji zdjęciowych ostatnich lat.Przepraszam, że śmiecę tym tutaj, ale czy ktoś z Was zamierza nagrać co nieco w tym czasie??
Poczułbym się do zrewanżowania czymś innym ...

cinek85
23-04-2008, 23:07
Fashion TV został mi wyłączony przez ten niedobry (tu bym wstawił coś innego, ale nie wypada) Aster...

Jacek_Z
24-04-2008, 00:19
ja też bardzo chętnie bym to zobaczył. I też nie mam w UPC Fashion TV.

Sztolcman
24-04-2008, 00:42
Było by super, gdyby ktoś kto ma to na kablówce i posiada odpowiednio przystosowany komputer zgrał ten program do jakiegoś DivX i na serwerze umieścił. Takie programy to perełki i można się zawsze czegoś nowego z nich nauczyć.

Jacek_Z
24-04-2008, 01:43
wg zapowiedzi tego jest naprawde sporo. To raczej na mocno skompresowane DVD.
Może ktoś się zlituje i nagra?:-D Please.

afterall
24-04-2008, 07:00
Jakby ktos nagrał to też pisałbym się na zassanie lub płytkę :mrgreen:

BTW: Fashion TV chyba jest też na Polsacie Cyfr.

hajdar
24-04-2008, 07:32
Cholera, ja też mam UPC... i też chętnie obejrzałbym...

To czekamy na chętnego do pomocy.

Mr.Reset
24-04-2008, 07:54
Na Aster cyfrowym leci...
Jeśli w piątek nie wyskoczy nagle jakieś zlecenie to nagram dwa dni w godzinnych kawałkach na kompa 640x480 kompresja MPEG4
Chyba, że wstawi ktoś ramówkę to może uda się na nagrywarkę w lepszej jakości i bez cięć
(tak swoją drogą to właśnie na podglądzie fTV widzę, że lecą jacyś fotografowie mody)

pozdrówka

Mr.Pietrek
24-04-2008, 09:15
Na Aster cyfrowym leci...
Jeśli w piątek nie wyskoczy nagle jakieś zlecenie to nagram dwa dni w godzinnych kawałkach na kompa 640x480 kompresja MPEG4
Chyba, że wstawi ktoś ramówkę to może uda się na nagrywarkę w lepszej jakości i bez cięć
(tak swoją drogą to właśnie na podglądzie fTV widzę, że lecą jacyś fotografowie mody)
pozdrówka
http://www.ftv.com/fashion/page.php?P=91
ale playlisty nie jestem w stanie załadować :| jeżeli uda mi się to podkleję w tym wątku :)

iczek
25-04-2008, 14:50
playlista na 3 dni 25-27 kwietnia, czas paryski.
http://piotrbiegaj.com/ROZNE/fashion.zip

hedgehog
25-04-2008, 15:29
Ja także jestem bardzo zainteresowany, a telewizora nie mam z przyczyn ideowych. Hmm, może przez net... :)

nysander
25-04-2008, 15:49
a może co by nie zamulać ftp osoba nagrywająca by zrobiła torrenta i wrzucił na któryś z trackerów a potem jeden od drugiego i wszyscy zainteresowani by mieli niskim kosztem transferu :)

jakby nie było również bym z przyjemnością obejrzał

hedgehog
25-04-2008, 15:52
a może co by nie zamulać ftp osoba nagrywająca by zrobiła torrenta i wrzucił na któryś z trackerów a potem jeden od drugiego i wszyscy zainteresowani by mieli niskim kosztem transferu :)

Świetny pomysł!

W

Jacek_Z
25-04-2008, 16:00
mam nadzieję, że ktoś to zgra w jakości DVD. Ja mogę się zobowiązać, że jak otrzymam płytkę, to dalej komuś kolejnemu ją wyślę, tak by ten łaskawca co to nagra nie musiał robić wielkiej wysyłki do kilku(nastu) osób.

Yoora
25-04-2008, 16:14
Też chętnie bym wszedł w posiadanie nagrania :( .

Pozdrówka

iczek
25-04-2008, 16:19
Z tego co widze to jest to caly dzien... jak nagrac tyle materialu...? Trzy dni programu chcecie nagrywac..?

Jacek_Z
25-04-2008, 16:23
Tak :-D tak bym chciał. Dlatego nie uśmiecha mi się ściąganie tego przez net, bo albo tego by było niewiele, albo w strasznej jakości.

Mr.Reset
25-04-2008, 16:35
Ok, zapuściłem nagrywanie:)
Od 16 piątek do 7 rano poniedziałek...leci na nagrywarkę DVD w trybie LP więc jakość powinna zadowolić wszystkich
O ile coś się nie wysypie przez weekend (niestety nie będzie mnie by doglądnąć) to w poniedziałek zacznę to ciąć na poszczególne sesje
Jak dobrze pójdzie to wieczorami wrzucać będę poszczególne partie na jakiegoś ogólnie dostępnego torrenta:)
Tak więc trzymać kciuki

ps. na Cyfrze też jest fTV...szkoda, że zdjęli go z ogólnego aster bo leciało by na 3 nagrywarkach w najwyższej jakości

pozdrawiam

Dla warszawiaków i bardzo zainteresowanych spoza dam radę wrzucić to na płyki w formacie DVD by można sobie na odtwarzaczu obejrzeć

marszull
25-04-2008, 17:05
pisze sie na te plytki DVD :-), moge tez obiecac ze spale takie plytki i wysle 3 osobom nie z warszawy :-)

Jacek_Z
25-04-2008, 17:10
to samo już napisałem na PW.
Mr.Reset miałby tyle kopii do zrobienia, że hej :-D
a tak my pomożemy - niech tylko da pierwszy komplet, a dalej będziemy tworzyc łańcuszek i sobie przesyłać.

hedgehog
25-04-2008, 17:16
to samo już napisałem na PW. Mr.Reset miałby tyle kopii do zrobienia, że hej :-D
a tak my pomożemy - niech tylko da pierwszy komplet, a dalej będziemy tworzyc łańcuszek i sobie przesyłać.

Ja też się chętnie podłączę.

slodki baton
25-04-2008, 18:16
Również jestem za i chętny do współpracy. Dodatkowo w zależności od tego ile GB materiału będzie można by wrzucić na jakiś serwer.

iczek
26-04-2008, 14:25
Ogladam to od wczoraj z przerwami oczywiscie i powiem jedno... nie warto tego nagrywac... Naprawde. To sa filmiki klipowe, ktore nie sa nawet szczegolnie ciekawe, a jak domniemuje, to zalezy Wam na podgladania fotografów przy pracy.... tam tego jest po prostu malo i nie pod tym kątem jest to robione. Wieje nuuuda... zasnalem wczoraj ogladajac w nocy kolejne backstage z sesji klendarzy Pirelli... Takie se to cale podgladanie...

gmoszkow
26-04-2008, 22:40
Iczek: mam podobne zdanie - zresztą dziwiłem się, że fashion ma nadawać coś takiego. Jedno czy 2 można obejrzeć - kolejne nic nie wnoszą

Pozdrawiam

Grzegorz

ars
27-04-2008, 09:56
No mam to na n-tv i istotnie szalu nie ma , chociaz czasami znajdzie sie jakis dzings, haczyk ktory zaciekawi ale calosc to raczej pokazywanie pieknych modelek i tego jak sie gibaja niz tego calego zaplecza foto/wizazowego... ale.. jak ktos to nagra to bedzie super.

trrr
27-04-2008, 10:08
też poprosiłbym materiał?
może udostępnisz konto(bankowe) na priv i wyśle ci sie pieniądze za fatygę, na poczcie wyślesz kilka szt od razu.
pozdrawiam!

Jacek B.
27-04-2008, 10:31
no więc jesli będzie opcja kupna płytek to jestem też chcętny i też chętnie wypalę dla kogos innego później.

Mr.Reset
28-04-2008, 08:57
Witam:)

Materiał nagrany, 56 godzin zrzuconych od piątku 15:30 do niedzieli 0:00...
W kawałkach 8-godzinnych - jeden kawałek zmieści się w sam raz (mam nadzieję) na jedną płytkę DVD DL..
Dziś kupię płytki i zrobię kilka kopii, a później się już dogadamy co do kolejności rozesłania:)
Z uwagi na to, że jest tego tak dużo, nie będę w stanie w rozsądnym czasie pociąć to na poszczególne bloki według programu TV, dostępne będą jedynie pełne 8 godzinne nagrania..ewentualnie z czasem można kilka ciekawszych wyciąć i udostępnić szerzej zainteresowanym

pozdrawiam

hajdar
28-04-2008, 09:07
Jesteś WIELKI,

mam nadzieje ze jakoś się rozejdzie i zobacze

dzieki za poswiecenie

rfryca
28-04-2008, 09:13
Też chętny.
Mogę potem też rozdystrybuować.

hedgehog
28-04-2008, 09:19
Jak już pisałem, i ja się chętnie dopiszę do łańcuszka (o ile ktoś mi zechce wysłać do UK :)

monster666
28-04-2008, 14:30
A i ja się podłącze. Może się kiedyś przyda.

cammal
28-04-2008, 15:58
ja rowniez, jesli ktos podesle mi komplet plytek, zobowiazuje sie odeslac kopie dalej. moze stworzmy liste, kazdy po otrzymaniu plyt wykresli siebi, aby bylo wiadomo, kto jeszcze nie dostal ?

cinek85
28-04-2008, 23:43
Mr.Reset ja jestem również chętny. Możemy się jakoś spotkać w stolicy :)

Mr.Reset
29-04-2008, 13:13
14 płytek DVD w 4 godzinnych odcinkach:) jak na razie jedna kopia, więc jeszcze ze zrobię 3 i poślę w świat
W Warszawie będzie dostępna albo przeze mnie, albo przez jakąś osobę z Freelancer bo widzę, iż często się widują - szybciej się rozejdzie. Najlepiej było by właśnie rozesłać do paru grup forumowych i stamtąd już indywidualnie każdy by się dogadywał...
Z braku czasu nagrania są dostępne na razie w takiej formie, z czasem jeśli faktycznie będą w nich ciekawe materiały można by pociąć na bloki tematyczne...

pozdrawiam

Mr.Reset

giziol
29-04-2008, 21:36
ja bym z checia tez obejrzał jak jest jakas kolejka to wpisuje sie ;)

hedgehog
29-04-2008, 22:43
Ja chyba podziekuje - 14 plytek dvd? Nie, jeszcze nie zwariowalem :D Poczekam na youtube ;) Dziekuje za checi, przepraszam za zamieszanie.

I za brak polskich liter. Nie mam tu odpowiedniego ukladu klawiatury :)

remnaj
02-05-2008, 12:34
Szybko przejrzalem watek, i moge tylko powiedziec ze ogladam fashion tv na internecie za darmo i tam czasem leca takie klipy z sesji zdjeciowych i fakt faktem wieje nuda jak ktos tu wczesniej wspomnial. dla zainteresowanych telewizją fashion, proponuje sciagnac darmowy program JLC,s TV i znajdzie fashion. oprocz fashion sa setki innych telewizji jedne dzialaja inne nie. ale w akademiku jak sie nie ma telewizora to mozna zabic nude ogladajac np koncerty rokowe lub wspomniana wczesniej fashion. pozdrawiam Remnaj

tomasz24
19-10-2008, 16:56
Witajcie

Ja również chętnie obejrzałbym filmy, może jakiś kontakt - konto - czekam na info od kogoś życzliwego kto może pomóc w tej sprawie.