Zobacz pełną wersję : Trzy pokolenia różnicy- czyli moja córa i babcia:)
margaretka
22-04-2008, 21:41
Dwie modelki, których niechęć do aparatu i robienia zdjęć jest tak ogromna, że naprawdę trudno mi do tej pory uwierzyć, że udało mi się Je razem sfotografować:)
Co sądzicie?
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2008/04/babcia-2.jpg
źródło (http://i28.photobucket.com/albums/c222/gabrynia/babcia.jpg)
monster666
22-04-2008, 22:05
Piękna fota albumowa.
Co do kadru to pewnie będą uwagi, ale dla mnie jest ok.
Mi tam się podoba. Ładnie pokazane różnice starość vs młodość.
Piekna, klasyczna, albumowa fotografia. Bedzie nabierała wartości wraz z upływem czasu.
wlasiukk
23-04-2008, 09:10
naprawdę udany portret, bardzo się podoba :)
piekna fotografia. ciepelko z niej bije :-)
Piekne zdjecie.
Powiedz, ze wszystkim sie bardzo podobalo i namow je na jeszcze jedna sesje jak sie reka zagoi i bedzie mozna zdjac bandaz.
Nie mam dostepu do exifa, czym robilas?
margaretka
23-04-2008, 10:01
Bardzo dziękuję wszystkim za miłe słowa:)
Sesje na pewno będę chciała powtórzyć i mam nadzieję, że babcia da się namówić. Najwyżej jako argumentu, że nieprawdą jest, że źle wychodzi na zdjęciach, użyję zdjęcia powyżej:) A jak dodam do tego jeszcze Wasze opinie to już na pewno mi się uda:D
Bo takie zdjęcia naprawdę nabierają wartości. I warto postarać się żeby je mieć w swoim albumie. Teraz jak już mam babcię muszę upolować dziadka:)
Klauss zdjęcie robione D80 i stałką 50/1.8.
Teraz jak już mam babcię muszę upolować dziadka:)
:o Teraz dopiero zajarzylem, ze to TWOJA BABCIA, myslalem, ze to babcia corki, czyli Twoja mama.
Nie, to musisz jej powiedziec, ze wyglada mlodo, co najwyzej na babcie swojej prawnuczki a nie na prababcie. Wtedy na pewno da sie namowic.
margaretka
23-04-2008, 12:14
No teraz, po takich komlementach to pewnie babcia nie będzie chciała sprzed obiektywu odejść:D
Bardzo ładne zdjęcie - takie klasyczne, od razu kojarzy mi się ze starymi, ustawianymi zdjęciami oglądanymi u dziadków.
Drobne uwagi techniczne:-)
-wydaje mi się, że trochę przeostrzone, szczególnie widać na włosach i prawej brwi babci
-za bardzo odmłodziłaś babcię, zmarszczki nie ujęłyby nic temu zdjęciu, szczególnie, że to BW - no chyba, że rzeczywiście babcia tak świetnie się trzyma, w takiej sytuacji ta uwaga nie ma miejsca
-ręka dziecka mogłaby być również ostra
Też sądzę, że babcia będzie dumna z takiego zdjęcia i spokojnie pozwoli robić sobie zdjęcia dalej.
Pozdrawiam serdecznie!
Hael
RomanZWrocławia
23-04-2008, 16:21
Piękna, pełna ciepła i intymności fotografia.
Często na forum odbieram określenie " do albumu" jak coś ujmującego fotografii. Album jawi się wstydliwą szufladą banalnych, nieudanych niepotrzebnych fotek.
To zdjęcie wspaniale nadaje się do albumu - skarbca przeżyć, chwil, nastrojów. Myślę, że Twój album jest właśnie taki.
W moich oczach ta fotografia broni się także wyjęta z albumu - choć ja strzegąc swojej prywatności nigdy takiego zdjęcia nie wystawiłbym publicznie. Tak jest piękne, ze strzegłbym go jak najdroższego skarbu.
POZDRAWIAM
bez rozpisywania...naprawde ladnie :)
Naprawde ladna pamiatka bedzie z tego zdjecia..
margaretka
24-04-2008, 12:15
-za bardzo odmłodziłaś babcię, zmarszczki nie ujęłyby nic temu zdjęciu, szczególnie, że to BW - no chyba, że rzeczywiście babcia tak świetnie się trzyma, w takiej sytuacji ta uwaga nie ma miejsca
Hael
Co do uwagi, że odmłodziłam babcię za bardzo to może trudno w to uwierzyć, ale jedyne co zrobiłam to usunęłam kilka małych przebarwień na twarzy- nic poza tym:)
Jeszcze raz dziękuję za wszystkie miłe słowa. Chyba nie pozostaje mi nic innego jak zabranie się do dalszego fotografowania całej rodziny. Zwłaszcza moich dziadków. A mam ich całą czwórkę:)
I obiecuję pochwalić się następnymi pełnymi ciepła, emocji i klimatu pracami. Mam nadzieję, że poziomowi dorównają temu pierwszemu zdjęciu.
Pozdrawiam
Bardzo fajna albumowa fota ...i świetna pamiątka ...za kilkanaście/dziesiąt lat miło będzie do niej wrócić.
Kadr, technika, b&w ...jest dobrze :).
bardzo ładna pamiątka do albumu
z uwag krytycznych troszkę za jasno w obszarach świateł, przez co brak tam szczegółów (inne ustawienia konwersji i będzie ok)
Fajna fota. Ale dwa pokolenia różnicy:)
Kalina, matematyk;)
Vodafone
04-09-2008, 21:22
sympatyczna fotka no i miła pamiątka... :-)
margaretka
04-09-2008, 22:48
Fajna fota. Ale dwa pokolenia różnicy:)
Kalina, matematyk;)
Ja jednak będę się upierać, że są to trzy pokolenia różnicy, skoro jest to moja córeczka i moja babcia:)
Archibald
04-09-2008, 22:54
Powtórzę się, ale nic innego nie da się zrobić ;-) - piękna fotografia, naprawdę świetnie oddane ciepło rodzinne... Powiesiłbym na ścianie w wielkim formacie, serio :-)
Pozdrawiam.
Ja jednak będę się upierać, że są to trzy pokolenia różnicy, skoro jest to moja córeczka i moja babcia:)
No proszę, a wcale nie wygląda, to mnie zwiodło:)
autograf
04-09-2008, 23:06
Kapitalne zdjęcie!
Przyłączam się do pochwał - zdjęcie naprawde mocne, rewelacyjne wręcz. Co by dorzucić łyżke dziekciu to wydaje mi się, że troszeczke przeostrzone po zmniejszeniu.
Przyłączam się do pochwał, a dodatkowo za BW. W kolorze cały ten nastruj prysłby ja bańka.
Pozdo