Zobacz pełną wersję : EXTREMALNE warunki, a bezpieczeństwo, czystość sprzętu
Artykuł z portalu fotograficznego Fotopolis
Jak zabezpieczyć sprzęt fotograficzny - radzi fotograf ekstremalny Marek Arcimowicz.
Gorąco polecam artykuł osobom, które jeszcze go nie przeczytały, a uwielbiają wyprawy fotograficzne.
Jeżeli macie własne doświadczenia i extremalne doznania ze swoim sprzętem podzielcie się relacjami.
Poniżej link do artykułu z Fotopolis:
link do artykułu (www.fotopolis.pl/index.php?n=4175)
SAYAN669
08-04-2006, 12:55
fajny i pouczający artykuł. Jednak ja nie mam zamiaru wylewać wody z mojej F90-tki :) Jednak analogi wytrzymują dużo, dużo jednak nie oznacza wszystko :) A jak ktoś zapragnie sobie czymś rzucić albo maltretować to niech sobie rzuci F3/T :)
to byłoby na tyle jeśli chodzi o zakładanie UV na szkło... :P
SAYAN669,
Odczep się od F3. Jak ktoś chce sobie rzucić, to niech sobie rzuci teściową, a nie F3 :mrgreen:
tesciowa sie moze rozleciec, F3 juz nie tak łatwo :mrgreen:
SAYAN669
08-04-2006, 13:59
HAHAH. Szczękę i puszkę mózgową teściowej łatwiej pozbawić ciągłości komórek niż zrobić uszczerbek na korpusie F3/T. Trzymałem w łapach F3/t. Tym mozna rozwalić bandę Talibów, a co dopiero teściową ?
SAYAN669,
Dobra. Zgodzę się na rzut F3 i nawet udostępnię do tego celu, ale tylko w teściową. Talibowie nie są tutaj niczemu winni, a w niektórych przypadkach to i może dobrze byłoby skorzystać z ich wzorców struktury społecznej... :mrgreen:
podobno w Indiach korpusow F3 uzywa sie do hartowania stali :cool:
Zabieracie tesciowe na wakacje? :shock: :shock: :shock:
SAYAN669
09-04-2006, 12:10
Broń boże teściową :)!! Najlepiej zamknąć w klatce i podpisać "DANGER"
no przeczytalem i tak sie zastanawiam czy nie taniej jest se kupic worek ewa marine???
przeciez to takie proste.
zabraklo mi tez info ze w na prawde ekstremalnych warunkach mozna zabrac ze soba nikonosa.
ale poza tym pozyteczne - szczegolnie to o soli
pozdro
olo
niezle napisane, choc troche ogolnie..
sam fotografuje troszke wiszac kilkanascie/dziesiat metrow nad ziemia na 10 milimetrowej linie ale jak na razie D70 daje rade czesciej fotograf daje ciała 8)
Jedyne co mnie troche denerwuje to syfy na matrycy :?
W zwiazku z brakiem "dobrej woli" administracji (czytaj Piotr Milecki i moderatorzy) do rozwiazywania problemow, kategorycznie mowie NIE takiemu cwaniactwu!!!
Tomek Stępień
09-04-2006, 19:45
A jak sobie radzicie z syfami na matrycy? Gruszeczka czy serwis??
SAYAN669
10-04-2006, 14:10
Grucha :) Bierzesz i jedziesz :P