PDA

Zobacz pełną wersję : F100 - padnięty podgląd GO

Theo
07-04-2006, 17:40
Witam serdecznie :) Dziś niestety w moim F100 padł podgląd GO , coś zgrzytło ,i zablokował się popychacz przysłony , na LCD miga ERR :/ Dzwoniłem do serwisu ,ale muszą zaglądnąć do puszki by cokolwiek powiedzieć . Czy ktoś z was spotkał się już z takim felerem ? I ile może to kosztować w serwisie ? I czy komyś z was padł już F100 ? Szlag by trafił bo nie mam zapasowej puchy :/ Apropos , jest to pierwszy sprzęt który ślę do serwisu , jak oni sobie liczą ? Mi powiedzieli za diagnostykę i sprawdzenie przebiegu nie całe 200zł ?!. Czy ktoś z was słał już do Foto-Tronik bo poza autoryzowanyn serwisen nikon nie mogę nic innego znaleść ? Czy warto ?

ozmo
07-04-2006, 21:18
ZMien baterje mnie tez ostatni po zabawie podgladem GO aparat sie zawiesil....
Nie dawal zadnych odznak zycia. Zmiana bateri pomogla......

Theo
07-04-2006, 22:51
hej ozmo , tez F100 ? Baterie zmieniłem ale nie pomogło , może jakieś trefne .Dokładnie robiłem sobie makro w ogrodzie , przecież mamy wiosnę :) miałem dopołowy wciśniętą migawkę i w tym czasie nacinełem podgląd go no i trzasło , pokombinuję jeszcze może to zwykłe zacięcie ,może reset , nie mam pojęcia :/

ozmo
08-04-2006, 08:50
Tak tez F100. MNie pomoglo wymiana zasilania. Tez sie bawilem moze nie w ogrodzie lecz w domu. Zapodalem sobbie podglad GO i cos mnie podkusilo zeby w tym czasie widzac rezultaty troche przeslane skrecic......cos zgrzytlo i Error na wyswietlaczu i puszka martwa. Miga error i wskaznik bateri a jedyne co dalo sie wlaczyc to podswietlenie LCD.
PO odkrecalem doslownie wszytko, wyjalem film, obiektyw, dmuchalem, chuchalem, naciskalem na co sie tylko da, wyjmowalem i wkladalme te same baterie i nic. Az w koncu postanowilem zmienic zasilanie ... i co widze dalej error o to juz sie zdenerwowalem ale pomyslalem na chlodno dalem mu reseta i dziala wszytsko jak trzeba... wiec pomyslalem ze u CIebie tez tak moglo byc!!

Theo
08-04-2006, 16:24
ozmo zrobiłem jak pisałeś , troszkę pokombinowałem i działa :) wielkie dzięki za pomoc :) Czyli wniosek taki , by razem nie używać podglądu go i spustu na pól gwizdka :)

ozmo
08-04-2006, 21:17
Teoretycznie tak lecz najlepiej miec pelne baterie... no i lepiej nic nie klombinowac podczas uzywania podgladu GO.
Ciesze sie ze moglem Ci pomuc