Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Sylwia na klifie
a taka sobie fotka :)
//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
jeszcze jedno
//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
Lucky_Luck
20-04-2008, 21:20
1. Bardzo mi się podoba, ale jestem ciekaw czy nie lepiej by wyglądało bez uciętych nóg. Generalnie na tak dla tej fotografii.
2. Zniszyłeś smak po pierwszym fotosie, kolorystka i tło nie dodają uroku.
Pozdrawiam i czekam na kolejne zdjęcia pięknej modelki!
to tak dla złagodzenia.. bo az mnie oczy bolaly od tej czerwieni :)
świetne fotki, chyba jaką limitowaną wersej obiektywu masz, świetna jakość fotek.
pozdrawiam
czemu limitowana :D ?
dzięki
ta ostrość mnie powala, świetna jakość zdjęć, na 50 1.8 probuje to jakość cięzko mi coś takiego zrobić.
edit:
czy to PS :-) ?
powiem Ci, że w ostrosci na przyslonie od 4-8 nie bedziesz w stanie odroznic... w duuuzym skrocie jest tak ze wersja 1,8 jest wypasiona od 2,8, a wersja 1,4 jest wypasiona od 2,0 - przy f=1,8 wersja jasniejsza zachowuje sie duuuuzo lepiej niz wersja 1,8@1,8 - bokeh w wer 1,4 duzo ladniejszy - i wiekszych roznic nie odczulem. Jesli masz co robic z kasa to nie kupuj wersji 1,4 bo wcale nie jest ostrzejsza niz 1,8 :) kupilem tylko dlatego bo d300 chcial cos lepszego :D
ostrosc na tych zdjeciach jest marna - dopiero po zmniejszeniu zakrywa wszystkie niedociagniecia - full res jest lekko poruszone. Ustaw swojego 1,8 na f=4 i walnij cos z fleszem - zdziwisz sie jakie to szklo jest ostre - swojego czasu bylo rekordzistą ( do chwili kiedy nie pokazaly sie nowe wynalazki (N 24-70/2,8 i zeiss 24-70/2,8 )
Nie patrz jednak tylko na ostrosc obiektywu. Czasem wazniejsze jest rozmycie. :)
Masz idealne szklo - wg mnie jest to obiektyw ktory ma najlepszy stosunek jakosci do ceny na swiecie.
dzięki za rade, jak będę probował jakiegoś portretu postaram się zrobić tak jak piszesz. Co do obiktywu nie zamierzam zmieniać, chyba że cos szerszego dokupie.
pozdrawiam
sympatex
21-04-2008, 01:44
sylwia swietna...!!! zdjecia ok..., jednak na "jedynce" moja uwage przykuly dlonie... sliczne, zadbane, o dluugich paaaalcach...
Sebastiann
21-04-2008, 04:25
Vooda - Ciebie czerwień bije po oczach na 1 a mi sprawia, że oczu nie mogę oderwać! Dobra robota:)
zgadnijcie jak nazywa sie ta poza ... :D dla ulatwienia dodam, że zachowanie takie widujemy w cyrku :D
heheh brakuje tylko kolorowej pileczki.
Oczywiscie postaram się wrzucić więcej fotek - może cos w calosci abyscie mogli zobaczyc figure Sylwii..
puchbeary
21-04-2008, 12:34
Na jedynce uczepie się kadru - te obcięte nogi na minus. Reszta bardzo fajna. Na dwójce nie dośc że obciąłeś kolor to jeszcze obciąłeś łokieć. Nie pasuje mi to zdjęcie.
chirurg Andrzej :D mrrrrrrr :twisted: