Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] lubelska starowka...
Piotr_ek
20-04-2008, 15:17
popełnione w akcie desperacji...
1.
http://img257.imageshack.us/img257/6540/dsc0303netfc0.jpg
2.
http://img210.imageshack.us/img210/5937/dsc029012netdp8.jpg
:)
Jak dalej bedziemy mieli taka "wiosne" to ja chyba tez desperacji zaznam :(
To z porcelanowym bozkiem mnie rozwala :mrgreen:
A co do szczegolow technicznych to na 2 ciecie LG bym nieco poprawil czyli nizej nieco aby te zejscia dachow nie wchodzily
fotki bardzo fajnie wyszły... a ile było atrakcji przy ich robieniu:)
Wyszli tubylcy czy naplywowi z bram ? :mrgreen:
Piotr_ek
20-04-2008, 16:02
Miałem przyjemność rozmawiać z jedną z reprezentantek dzielnicy, która bacznie obserwowała pracę przy tworzeniu foty nr 1 :) i przy tym strasznie dużo mówiła... ja chcailem się pokusić o street foto ale kolega mijal wystraszony poruszającym urokiem damy wziął nogi za pas... :)
Kolega sie plci przeciwnej boi ? :)) Jedyneczka jesli mnie nie myli pamiec jest w strone jak sie idzie pod brama do teatru lalek niedaleko ?
kobieta wracala zapewne z colodobowego sklepu:) ale jej fascynacja fotografią byla conajmniej niespotykana:)
A tam pewnie jej sie Piotr_ek spodobal i tyle ;)
Piotr_ek
20-04-2008, 16:15
jest w strone jak sie idzie pod brama do teatru lalek niedaleko ?
tak dokładnie :) owszem na starówce kadrów nie brak... już mam dwa następne upatrzone :)
tak tak:) Piotr_ek i jego sprzęt byl obiektem fascynacji:) wiec ja wziąłem nogi za pas:)
Grzegorka
20-04-2008, 16:20
Jak z Nemethem fociłam na starówie kiedyś to jakiś mocno zawiany bądź naćpany tubylec stwierdził, że to prywatny teren - mimo, że kamienica komunalna na bank, dając nam do zrozumienia żebyśmy paszli won! Nie śmiałam się z nim spierać, bo wtedy już byłam mocno brzuchata ;)
Piotr_ek
20-04-2008, 16:21
Grze - ponoć za 2 zł można od tubylca kupić karnet aby wejść na podwórko :)
Grzegorka
20-04-2008, 16:24
Piotruś nie targowaliśmy się, a sam się nie wycenił ;)
Ewentualnie jesli jest mocno nawalony - mozna jemu powiedziec zeby s.... chyba ze lubi poczuc epoksydowana tulejke statywu tam gdzie wzrok nie siega :mrgreen:
szkoda marnowac statywu na takich ludzi:)
tam trzeba uwazac... bo czasem elegancko ubrani mlodziency sami pobieraja prowizje za wejscie na starówke:) a sporo ich tam grasuje:)
No to nie ma rady trzeba ze soba zabierac 2 pitbule :)
no jesli ktos chce jest jeszcze jedno rozwiazanie:) zalozyc elegancki dres i upodobnic sie do nich:)...swoich nie ruszaja:) i nie bedzie problemu do czego przywiazac pieski podczas kadrowania:)
ale mi zle bez wlosow :mrgreen:
a pitbule trzeba golić ? :D
Jak z Nemethem fociłam na starówie kiedyś to jakiś mocno zawiany bądź naćpany tubylec stwierdził, że to prywatny teren - mimo, że kamienica komunalna na bank, dając nam do zrozumienia żebyśmy paszli won! Nie śmiałam się z nim spierać, bo wtedy już byłam mocno brzuchata ;)
Następnym razem wyciągnę zza pazuchy klubowy szaliczek Arki Gdynia i z tym totemicznym talizmanem na szyji wpadnę w berserk kibica :twisted:
A co do zdjęć to oba niezłe. 2 zaprasza wręcz do chwili zadumy...
Piotr_ek
20-04-2008, 17:07
tak wy tu o pitbulach i tubylcach a foty nie ocenione... jakaś krytykę chciałbym poznać ? chyba, że dzieło sztuki stworzyłem wiec od razu proszę o złoty medal i czek na 1000000 $$ :)
No to nie ma rady trzeba ze soba zabierac 2 pitbule :)
i najlepiej przywazac do statywu...:mrgreen::mrgreen:
fotki spoko ale 2 uciąłbym lekko jak Calme pisał wczesniej...
2 bardzo fajna:)
Ogólnie ciekawie tam u was.
No pewnie - a najciekawiej w bramach :mrgreen:
2 bardzo fajna:)
Ogólnie ciekawie tam u was.
Ja sie w lubelskiej starówce zakochałem.
Ale trzeba się spieszyć bo remontują :(
Ambrosious
22-04-2008, 22:24
Niby zwykłe fotki - a ile przy tym emocji!
Skądinąd: może by więc obiektyw skierować trochę w bok i do działu street coś upichcić, skoro się tak proszą?
jedynka zdecydowanie na tak - bardzo się podoba :)