Zobacz pełną wersję : Filtr do CS3 - "Skraplanie"
sympatex
20-04-2008, 11:28
Interesuje mnie filtr jak w tytule, moze ktos posiada i moglby udostepnic...? ewentualne jakis link skad mozna go sciagnac...? pozdrawiam...
puchbeary
20-04-2008, 11:31
A jego nie ma w standardzie czasem ?
Third Eye
20-04-2008, 12:48
To się nazywa Liquify.
W CS2 można znaleźć to tutaj: Filter/Liquify.
Myślę, że w CS3 jest podobnie.
W polskiej wersji PS-a jest nieco inaczej. W CS2 filtr ten nazwano "deformacja", w CS3 - "skraplanie". Swoją drogą to ciekawe pomysły mają ci co to tłumaczyli.
Third Eye
21-04-2008, 07:49
W polskiej wersji PS-a jest nieco inaczej. W CS2 filtr ten nazwano "deformacja", w CS3 - "skraplanie". Swoją drogą to ciekawe pomysły mają ci co to tłumaczyli.
Co wersja to inaczej tłumaczona.
Między innymi dlatego, używam tylko wersji angielskiej.
sympatex
21-04-2008, 14:30
Witam - filtr o nazwie deformacja posiadam w CS3, czy mam rozumiec, ze to kwestia jedynie nomenklatury? nie ma "skraplanie" w standartowym CS3...
legologo
21-04-2008, 14:55
Ja w CS3 w wersji EN mam Liquify, jeśli taka informacja pomoże. :P
Rzeczywiście strasznie pokręcone są te nazwy, polecam wersję EN, szczególnie przydatne, jeśli ktoś uczy się głównie z tutoriali. Scott Kelby żartował nawet o Odziale Wymyślania Dziwnych Nazw Narzędzy Adobe, choć to tyczyły się bardziej dziwnych mazw w wersji angielskiej, za co polskich tłumaczy winić nie można. :P
Polecam też portal helps.pl, z prawej strony mają okienko translatora. Wpisujesz polską nazwę i wychodzi angielska razem ze ścieżką dostępu (działa oczywiście obie strony).
Third Eye
21-04-2008, 15:33
Witam - filtr o nazwie deformacja posiadam w CS3, czy mam rozumiec, ze to kwestia jedynie nomenklatury? nie ma "skraplanie" w standartowym CS3...
Tak.
Jeżeli masz wersję polską, to jest to tylko kwestia polskiego tłumaczenia.