PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Fala - [Nemeth]

Nemeth
19-04-2008, 21:25
Witam

Żeby nie było, że tylko mleko robie na min 30s ;)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img169.imageshack.us/img169/443/dsc5719mv3.jpg)

pozdr.

Radek_1
19-04-2008, 21:34
Eh... i fala cienka i matryca chyba nie teges ... ?:(

Nemeth
19-04-2008, 21:38
Eh... i fala cienka i matryca chyba nie teges ... ?:(

A co? Kolorów Ci nie wyświetla? :twisted:

Orsacchiotto
19-04-2008, 21:40
i tu zadaje sobię bardzo cięzkie pytanie

co autor fotografii miał na mysli ?

Fala ?? w wannie wieksze robię ;)

Fotka bez "tego czegoś" co powinno chwytać i ścicskac tam od środka...
Nuuuuuudaaa..
Ale to tylko moje zdanie...

Nemeth
19-04-2008, 21:42
(...)

co autor fotografii miał na mysli ?(...)

To początek nowej serii, pt. "Nudne fale Nemetha" :mrgreen:

I gratuluję wanny :mrgreen:

Radek_1
19-04-2008, 21:43
A co? Kolorów Ci nie wyświetla? :twisted:

z całym szacunem Nemeth - patrz w centrum kadru lekko u góry... No chyba, że walczyłeś z żywiołem i sie pochlapało ;)
Pozdrawiam

Orsacchiotto
19-04-2008, 21:46
(...)

A dziękuję...
Ironia niepotrzebna.. Widziałem wiele fotek z "charakterem" w Twoim wykonaniu, na które można się gapić bez końca...
A ta po prostu sprawia, że ziewam ;)

legionize
19-04-2008, 21:48
z całym szacunem Nemeth - patrz w centrum kadru lekko u góry... No chyba, że walczyłeś z żywiołem i sie pochlapało ;)
Pozdrawiam
kurde Panowie powiedzcie gdize bo od 5 minut galy wytezam

Nemeth
19-04-2008, 21:49
Pozdrawiam

No patrzę sobie i patrzę na focie 3800x2500 px i nic nie widzę :???:
Może szmatka w dłoń i pora wyświetlacz przeczyścić ? :twisted:

Radek_1
19-04-2008, 21:49
...że ziewam ;)[/quote]

mi sie nawet ziewać nie chce ...

Grzegorka
19-04-2008, 21:51
kurde Panowie powiedzcie gdize bo od 5 minut galy wytezam

!!! Mam to samo - siedzę i zaraz oczy wypatrzę.
Przypomina mi się jak kiedyś w PSie koniecznie chcialam kropkę zamazać i klęłam, że stempelek nie działa okazało się, że mam plamkę na monitorze. :p

Radek_1
19-04-2008, 21:52
Poważnie mówię - centralnie nad kamieniem. Po lewej większy po prawej mniejszy syfek ...
Szacun podtrzymuję

Grzegorka
19-04-2008, 21:54
...że ziewam ;)

mi sie nawet ziewać nie chce ...

Chłopaki pośniecie zaraz na klawiaturach, może przejdźcie szybciutko do aktu! Bo tak gadacie o tym ziewaniu a siedzicie w wątku i się gapicie na to jakże usypiające zdjęcie :p

Orsacchiotto
19-04-2008, 21:58
Poważnie mówię - centralnie nad kamieniem. Po lewej większy po prawej mniejszy syfek ...
Szacun podtrzymuję

Przetrzyj monitor...
Bo co do senności tego krajobrazu to wątpliwości nie mam natomiast do paprochów już tak..
Tam na prawde nic nie ma...

Nemeth
19-04-2008, 22:01
(...) co do senności tego krajobrazu (...)

Tak miało być :)
:twisted:
Jestem znerwicowany i szukam ukojenia :)
Aż dziwne, że dopiero to zdjęcie Cię usypia :mrgreen:

AndrzeY
19-04-2008, 22:03
Radek_1 ma racja, ale takie syfek powstaje przez małe kropelki wody na obiektywie a nie przez brud na matrycy.

a co do tematu fotki to jest ciekawa, niby fala, ale fajnie przedstawiona.

pozdrawiam

Radek_1
19-04-2008, 22:11
Chłopaki pośniecie zaraz na klawiaturach, może przejdźcie szybciutko do aktu! Bo tak gadacie o tym ziewaniu a siedzicie w wątku i się gapicie na to jakże usypiające zdjęcie :p

tak - słucham "nexus" konkretnie " titles" i liczę na coś dla oka i nic... ;)

nothing
19-04-2008, 22:45
To początek nowej serii, pt. "Nudne fale Nemetha" :mrgreen:

I gratuluję wanny :mrgreen:

Złośliwości Nemetha są równie dobre jak jego zdjęcia. Pozdrawiam PANIE Maćku. Zdjęcie...? Poziom (wysoki) utrzymany.

Nemeth
19-04-2008, 22:52
(...)Pozdrawiam PANIE Maćku.(...)

Jeśli już sobie 'panujemy' to wolę formę - panie hrabio Maćku :twisted:

Grzegorka
19-04-2008, 22:56
Buuu... To ja Cię tyle lat znam, a ciągle Jaśnie Wielmożny Panie Hrabio muszę :p
Wątek miał usypiać, a ruch w nim jak na Marszałkowskiej w południe. ;)

borregaard
19-04-2008, 22:57
Żywe jest,B&W jest....i nawet fajnie jest..:-D...mimo tego ,że góra ,troszku,daje po oczach.
Pzdr
Andrzej

najt
19-04-2008, 23:23
dobra fota jak zwykle w twoim wykonaniu, a ja widze też w III cząstce przy jednym z kamieni jest syfek (i bawcie się w 'szukaj Walliego') :)

nothing
19-04-2008, 23:27
Jeśli już sobie 'panujemy' to wolę formę - panie hrabio Maćku :twisted:

Królu Perski! Ja nie godzien jestem szastać Twym zacnym imieniem. Pozwolę sobie tylko na hrabiego, choć wiem, że tytuł księcia byłby bardziej stosowny ;-)

loki_p
20-04-2008, 07:13
Obrabiasz niebo i wodę odzielnie? Horyzont dziwnie świeci.
Jaki czas?

Nemeth
20-04-2008, 10:19
Obrabiasz niebo i wodę odzielnie? Horyzont dziwnie świeci.
Jaki czas?

Tutaj nie. Nie świeci (oceniam duży plik przed zmniejszeniem i wyostrzeniem).
Zresztą na 800 px też nic nie świeci na horyzoncie.

Czas - poniżej sekundy ;)

Piotr_ek
20-04-2008, 10:24
Maciek !!!

skąd to niebo wytrzasnąłeś ?

kamyczki są ok. niebo jakieś takie za bardzo wypasione... :)

ale ogólnie mi się podoba...

motyl
23-04-2008, 14:39
Czy naprawdę należy pokazywać wszystko co "wpadnie w obiektyw" ?

Nemeth
23-04-2008, 14:54
Czy naprawdę należy pokazywać wszystko co "wpadnie w obiektyw" ?

Tak. Koniecznie.
Trzeba to jeszcze umieć pokazać. W tym wypadku nic nie "wpadło" ;)

Maciek !!!

skąd to niebo wytrzasnąłeś ?

(...)

Już takie było.

motyl
23-04-2008, 15:04
Tak. Koniecznie......

i tutaj mamy odmienne zdanie ale mówią, że różnice wzbogacają :)

crisder
24-04-2008, 02:32
wreszcie koniec z "kołkiem wzajemnej adoracji" !!!! Panowie i Panie: jezeli te forum ma czegoś nas uczyć to powinno sie skonczyc z "achami i echami" nad zdjęciem, które wystawił stały bywalec tego forum - szczególnie jeżeli jest to gniot. gniot to gniot i tyle..... nie ważne czy zrobił to Wielmożny Hrabia Nemeth ;) czy ktoś inny. to ze fajnie kolorki wyszły czy inne FX to zasługa w dużej mierze fotoszopa a niekoniecznie fotografa.... dalej nie chce mi sie rozwijać mysli bo wszyscy wiecie oco chodzi.....

a poza tym to faktycznie na zdjęciu wieje nudą, chociaż coś tam w nim jest.....
a wysoki poziom(postprodukcji) utrzymany....

pozdrawiam i czekam na łódki...........

<| MICHAŁ |>
24-04-2008, 10:13
:mrgreen:
Gryzlem sie z myslami, czy wypowiedziec sie w tym watku czy tez nie. Przy okazji lodek okazalo sie kiedys ze Maciek zle znosi krytke, co tylko potwierdzil powyzej :P

Powiem Ci Macku, iz czasmi przychodzi moment wypalenia, kadry nie sa takie jakie powinny, tematyka zdjacia wciska widzow w glab fotela i ogarnia ich niepohamowana chec uciecia nawet kilkuminutowej drzemki.
Juz dawno temu sugerowalem Ci poszukiwania nowych kadrow, wybrales sam, a co wiecej, sam napisales, choc wiem ze z przekasem:

W tym wypadku nic nie "wpadło"
akurat nie wiem, czy to bylo dobre posuniecie, ale literlanie sugeruje, ze sam uwazasz zdjecie za slabe

Przepraszam za ta osobista "wycieczke", ale to wstep do znacznie krotszej "recenzji" zdjecia - nudne i bez przekazu. Nawet dosc "forsowna" obrobka nie pomoze, jesli material wejsciowy jest slaby.

Nemeth
24-04-2008, 10:55
Gryzlem sie z myslami, czy wypowiedziec sie w tym watku czy tez nie. Przy okazji lodek okazalo sie kiedys ze Maciek zle znosi krytke, co tylko potwierdzil powyzej :P

(...)

Jak to?
Ja źle znoszę krytykę? Przecież nie pokazuję cropów po 200% i wciąż zamieszczam zdjęcia, nie obrażając się na "wytykaczy" :)

Ja się przednie ubawiłem przy tym wątku, bo ostatecznym kryterium jakie stosuje przed zamieszczeniem zdjęcia to pytanie:"czy mógłbym na to patrzeć na ścianie?".
A jeśli coś uważam za gniot na którego bym nie mógł patrzeć to ... po prostu tego nie pokazuję ;)

Mówiąc, że "nic nie 'wpadło'" miałem na myśli dokładnie coś przeciwnego. Nie "wpadło" bo zostało w kadrze - celowo - umieszczone. Wierz mi...dawno mam za sobą etap "o! fajne! PSTRYK (5kl/s)" :mrgreen:

Obróbka nie była forsowna :) Zwykła konwersja do b&w (rzecz jasna zwykła dla mnie - dla części to wciąż nie wiedzieć jaki skomplikowany i "forsowny" PP ;) ).

Powiem Ci Macku, iz czasmi przychodzi moment wypalenia, kadry nie sa takie jakie powinny, tematyka zdjacia wciska widzow w glab fotela i ogarnia ich niepohamowana chec uciecia nawet kilkuminutowej drzemki.No cóż... są wzloty i upadki... ale bywają też takie wzloty formy, które sprawiają, że fotograf przekracza pewien górny pułap zdolności percepcyjnych widzów i ... nikt nie rozumie jego kadrów a tematyka usypia umysł z wyczerpania :mrgreen:
Rzecz jasna nie mówię tu o sobie bo nie uważam sie (jeszcze) za niezrozumiałego aHtystę :-D

Przepraszam za ta osobista "wycieczke"(...)Ależ nie przepraszaj ! Ja się świetnie bawię :) Uwielbiam polemiki.

wreszcie koniec z "kołkiem wzajemnej adoracji" !!!! Panowie i Panie: jezeli te forum ma czegoś nas uczyć to powinno sie skonczyc z "achami i echami" nad zdjęciem, które wystawił stały bywalec tego forum - szczególnie jeżeli jest to gniot. gniot to gniot i tyle..... nie ważne czy zrobił to Wielmożny Hrabia Nemeth ;) czy ktoś inny. (...)

Oh... Janie?! JAAANIEE! Moja strzelba! :twisted:
A tak poważnie - nienawidzę TWA. Zawsze zależy mi na szczerych wypowiedziach - a nie na "achach i echach" - choć co tu dużo kryć zawsze to miło czytać ;) Jeśli ktoś uważa, że zdjęcie jest gniotem a nie pisze tego bo to zdjęcie stałego bywalca forum Nemetha i nie chce stawać w opozycji do reszty "adoratorów" to... no coż...szkoda, że nie jest szczery ;)

to ze fajnie kolorki wyszły czy inne FX to zasługa w dużej mierze fotoszopa a niekoniecznie fotografa.... dalej nie chce mi sie rozwijać mysli bo wszyscy wiecie oco chodzi.....Hmmm ... rozwijając Twój tok rozumowania, zdjęcia Adamsa to w dużej mierze zasługa ciemni a niekoniecznie fotografa???
;)

a poza tym to faktycznie na zdjęciu wieje nudą, chociaż coś tam w nim jest.....
a wysoki poziom(postprodukcji) utrzymany....Dostrzegam sprzeczności logiczne w wypowiedzi... To dałem Twoim zdaniem gniot czy nie? :twisted:

czekam na łódkiKtoś mi na innym forum powiedział, ileż można katować widokiem łódek o zachodzie słońca... hmm... Skrytykowałem mu zdjęcie i widać dlugo szukał by móc mi sie odgryźć - widać znalazł tylko taki argument :) Nie jest źle. Tutaj nie podoba się jakiś farfocl (którego nie ma) i atmosfera która wieje nudą... oj rozpuściłem Was ;)
Albo nie bardzo jest się czego czepić.

I wierzcie lub nie - nie strzelam focha na krytyki :) W końcu coś sie dzieje.

motyl
24-04-2008, 11:29
Zostawmy już to zdjęcie, które zostało tu zaprezentowane. Może się podobać lub nie. Sprawa indywidualna.

Pozwolę sobie ogólnie poruszyć temat zdjęć umieszczanych na forum w tym i innych działach.

Każdy z nas jest przywiązany uczuciowo do fotek, które wykonał i chętnie je zaprezentuje ogółowi.
Jednak czy nie warto się zastanowić i zamiast 10 zdjęć tygodniowo pokazywać 1-2 miesięcznie, tylko jedno-dwa ale za to to najlepsze, przemyślane i takie, które coś wniesie. Jak się zaprezentuje bardzo dobre zdjęcie, to osoby zaawansowane w fotografii z przyjemnością je obejrzą a osoby początkujące będą miały wzorce do naśladowania. Nawet w erze cyfry (a może tym bardziej) gdy często się pstryka bez opamiętania bo to nie kosztuje ilość nie przechodzi w jakość.

<| MICHAŁ |>
24-04-2008, 11:38
Mówiąc, że "nic nie 'wpadło'" miałem na myśli dokładnie coś przeciwnego. Nie "wpadło" bo zostało w kadrze - celowo - umieszczone. Wierz mi...dawno mam za sobą etap "o! fajne! PSTRYK (5kl/s)"
a ja mialem na mysli element, ktory przykuwa uwage ogladajacego :D
a to tylko pokazuje jak subiektywne jest ukazywanie i odbieranie zdjec.

nie chce wraca do dawnego watku z lodka :twisted:, gdzie napisalem, ze niestety mam wrazenie, i zatrzymales sie w miejscu i drepczesz. Nie odbieraj tego, ze Twoje zdjecia sa zle - to nie o to chodzi, nawet sam moglbym sobie powiesic jakies pojedyncze sztuki na scianie, ale chodzi o to, ze ukazujesz na zdjeciach niemal ta sama rzeczywistosc w tej samej konwencji i staje sie to po prostu monotermatyczne. Za pierwszyszym razem to bylo OK, ze drugim tez, no ale jesli widze tydzien po tygodniu niemal te same kadry, mam chociaz nadzieje, ze z inna ladka, to mnie to zaczyna nudzic, choc przyznam, ze teraz zubozyles srodki przekazu, bo akurat tu lajby nie ma:mrgreen:.

Każdy z nas jest przywiązany uczuciowo do fotek, które wykonał i chętnie je zaprezentuje ogółowi.

czy nie warto się zastanowić i zamiast 10 zdjęć tygodniowo pokazywać 1-2 miesięcznie, tylko jedno-dwa ale za to to najlepsze, przemyślane i takie, które coś wniesie.
absolutnie nie do zrealizowania - jesli ktos podchodzi do zdjec w sposob emocjonalny, to nie oceni zdjecia obiektywnie i bedzi umieszczac tyle zdjec i takiej jakosci jak tylko mu sie podoba.

DODANE:
ja tylko jedna rzecz jeszcze dodam od siebie - dawno, dawno temu, pewnie jeszcze nie byles Macku zarejestrowany na forum (tak mi sie wydaje patrzac na date rejestracji) robilem glownie macro, dobra, przyznam sie - tylko i wylacznie macro.
pewnego pieknego dnia usiadlem nad swoimi zdjeciami i doszedlem do wniosku, ze sie nie rozwijam - zastanowilem sie dlaczego i doszedlem do wniosku, ze jedyne co moge, to fotografowac inne owady, natomiast doszedlem do kresu mozliwosci sprzetu, kotry mialem. Dalszy rozwoj wiazal sie z bardzo duzymi nakladami finansowymi, na kotre wtedy akurat nie bylo mnie stac, wiec rzucuilem to w cholere. Akurat nie namiawiam Cie do tak radykalnych posuniec, ale czasami warto usiasc, z dystansem przyjrzec sie swoim pracom, zastanowic sie co dalej i pomyslec nad dlaszymi krokami - w wielu przypadkach to pomaga.

Nemeth
24-04-2008, 11:47
(...)

absolutnie nie do zrealizowania - jesli ktos podchodzi do zdjec w sposob emocjonalny, to nie oceni zdjecia obiektywnie i bedzi umieszczac tyle zdjec i takiej jakosci jak tylko mu sie podoba.

:twisted:
A ja?
Toć ja się ograniczam.
;)

A co do łódek to się zgadzam. Dlatego szukam... szukam ;)

pozdr.

motyl
24-04-2008, 11:49
......

Kwestia dojrzałości emocjonalnej

Nemeth
24-04-2008, 14:37
(...)

DODANE:
ja tylko jedna rzecz jeszcze dodam od siebie - dawno, dawno temu, pewnie jeszcze nie byles Macku zarejestrowany na forum (tak mi sie wydaje patrzac na date rejestracji) robilem glownie macro, dobra, przyznam sie - tylko i wylacznie macro.
pewnego pieknego dnia usiadlem nad swoimi zdjeciami i doszedlem do wniosku, ze sie nie rozwijam - zastanowilem sie dlaczego i doszedlem do wniosku, ze jedyne co moge, to fotografowac inne owady, natomiast doszedlem do kresu mozliwosci sprzetu, kotry mialem. Dalszy rozwoj wiazal sie z bardzo duzymi nakladami finansowymi, na kotre wtedy akurat nie bylo mnie stac, wiec rzucuilem to w cholere. Akurat nie namiawiam Cie do tak radykalnych posuniec, ale czasami warto usiasc, z dystansem przyjrzec sie swoim pracom, zastanowic sie co dalej i pomyslec nad dlaszymi krokami - w wielu przypadkach to pomaga.

Oj, Michale, uwierz mi. Trudno znaleźć innego równie ostro i negatywnie nastawionego krytyka moich zdjęć jak mnie samego. Mam stały wgląd w swoje prace na przestrzeni ostatnich ponad 2 lat (wcześniejszych zabaw z analogiem nie licze). Ty dostrzegasz zastój - ja postęp. Dla Ciebie drepcze - ja pląsam bawiąc sie formą ;)
Są to być może niuanse ale sprawiają one, że okres pstrykacza mam za sobą ;)

Robiąc zdjęcia kieruję się własnym gustem. I robie dla siebie. A nie pod publiczkę ;)
A że "publiczka" częściej mówi "ach och" niż "gniot"... no co ja mogę...powiedz... no ja na to mogę poradzić ;)

swiatlo
24-04-2008, 18:56
Czytam ten wątek, widzę że poziom krytyki na tym forum spadł poniżej akceptacji, ludzie nie mają nic do powiedzenia w fotografii, więc chcą zaistnieć przez krytykę, a właściwie przez krytykanctwo.
Zastanawiam się czy admini nie powinni wprowadzić tzw. karty prawa do krytyki. Trzeba by mieć specjalne pozwolenie na krytykę na którą trzeba sobie zasłużyć. Mniej byłoby wtedy paplania bez sensu. Aby tylko się poczuć ważnym! Jak kiedyś świetny artysta Pyzik dał tutaj zdjęcie, to od razu jakiś gość kto właśnie wyczytał w książce o mocnych punktach zaczął się wymądrzać że jakieś drzewo nie jest w mocnym punkcie! I Pyzik potem musi czytać takie irytujące nonsensy pod swoim zdjęciem!

Podoba mi się że ktoś zamieszcza zdjęcie według własnych wizji i kreatywności. I nie każdemu musi się podobać, trochę szacunku! Zdjęcie wcale nie jest nudne, wręcz przeciwnie. Ma dynamikę, ma ruch fal, ma głębię i atmosferę.

harb
24-04-2008, 19:06
Czytam ten wątek, widzę że poziom krytyki na tym forum spadł poniżej akceptacji, ludzie nie mają nic do powiedzenia w fotografii, więc chcą zaistnieć przez krytykę, a właściwie przez krytykanctwo.
Zastanawiam się czy admini nie powinni wprowadzić tzw. karty prawa do krytyki. Trzeba by mieć specjalne pozwolenie na krytykę na którą trzeba sobie zasłużyć. Mniej byłoby wtedy paplania bez sensu. Aby tylko się poczuć ważnym! Jak kiedyś świetny artysta Pyzik dał tutaj zdjęcie, to od razu jakiś gość kto właśnie wyczytał w książce o mocnych punktach zaczął się wymądrzać że jakieś drzewo nie jest w mocnym punkcie! I Pyzik potem musi czytać takie irytujące nonsensy pod swoim zdjęciem!

Podoba mi się że ktoś zamieszcza zdjęcie według własnych wizji i kreatywności. I nie każdemu musi się podobać, trochę szacunku! Zdjęcie wcale nie jest nudne, wręcz przeciwnie. Ma dynamikę, ma ruch fal, ma głębię i atmosferę.

na wielu forach wprowadzono zasadę konstruktywnej krytyki - która nastepnie jest oceniana poprzez stawianie plusików lub minusików poprzez samych użytkowników

mometalnie znika wówczs powiedzenie "nie podoba mi się bo nie"

Grzegorka
24-04-2008, 22:38
Miałam się nie wypowiadać, ale co mi tam. Większość zdjęć Maćka widzę zazwyczaj jeszcze przed publikacją na forum. I gwarantuję Wam, że nie zawsze pieję z zachwytu. Czasem wbijają mnie w ziemię tak są świetne, czasem są po prostu dobre, czasem nieco gorsze. Jak coś mi się nie podoba mówię mu to szczerze. Nie ma tu mowy o TWA. Jeśli ktoś sobie zasłużył, przez pokazywanie coraz lepszych zdjęć, pomoc innym, służenie dobrą radą (i to za darmo!!! :p) na szacunek innych i na to, że z samej ciekawości co pokazał wchodzą do jego wątku i komentują, to chyba efekt bycia dobrym fotografem.
Mam wrażenie, że część forumowiczów siedzi i wypatruje tylko potknięcia tych którzy zazwyczaj trzymają poziom. Np. dojrzy plamkę, której nikt inny nie widzi i drąży temat. Kogoś innego usypia zdjęcie morza... I musi koniecznie napisać o tym 5 razy. Żeby tylko się czepić. Żeby zaistnieć. Trzeba może zacząć oceniać zdjęcie nie autora i dać sobie spokój z tekstami "jak na ciebie to średnio".
Tak więc Maciek! Nie waż się zejść poniżej swojego poziomu! Wszystko ma być idealne. Najlepiej generuj jak najlepsze warunki atmosferyczne, idealne niebo, odpowiednio wysokie fale. Nie ma łódek to bierz deski, młotek i zbijaj. Albo... nie rób zdjęć i ich nie pokazuj. Bo chyba o to chodzi osobom, którym nie podoba się zdjęcie bo nie... :???:

najt
25-04-2008, 00:15
Ja lubie Maćka zdjęcia, bo chociaż robi zazwyczaj ten sam temat (bo mieszka tam gdzie ma blisko do morza) to w kazdym zdjeciu widać poprawe i coś innego.
Co do głupich komentarzy, to na digarta - wrzucisz super zdjecie gdzie wszystkim sie bedzie podobać, a jakiejś dziewczynce co lubi kotki juz nie, a jak wrzucisz wlasnie kotka to super rewelacja (S.I.C)

anchel
25-04-2008, 08:36
Podsumowując - gdyby chociaż 1/10 ludzi z forum rozwijała się i swój warsztat jak Nemeth... Za to literacko to widzę, że i owszem, towarzystwo się wyrabia...

diZaster
25-04-2008, 10:34
jej, znow jak krytyka jakas to zaraz wojna, dzizas...
swoja droga, sielsko anielsko, ale az za spokojnie jak dla mnie i bez czegos co przyciagnie uwage.

wlaczylem foto, zaczalem szukac tej fali, pozniej jakos tak zatrzymalem sie na kamieniu i tak w sumie nie ma nic co zabiera uwage.

tym razem jakos tak szeroko-nijako jak dla mnie.
czekam na nastepne zdjecie :)
pozdrawiam
!dZstr

jchyra
26-04-2008, 00:08
Przepraszam, ale nie chce mi się czytać, za dużo tego. Może niech zgadnę: może ta dyskusja wynikła z chwilowego spadku Twojej fotograficznej formy?

Normalna rzecz, raz na jakiś czas trzeba popełnić coś spokojniejszego. Nie da się nieustannie szokować wspaniałymi łodziami. Trzeba się liczyć z tym, że jak pokażesz coś wartościowego, ale nie chwytliwego to części fanów może się nie spodobać. Mi się podoba bo jest inaczej, spokojnie. To zdjęcie nie sili się na oryginalność, nie wdzięczy i nie stara przypodobać. Miło, że stać Cię na takie prace. Dlatego nie uważam tego zdjęcia za chwilowy spadek formy a raczej owocne poszukiwania, efekt rozwoju.