Zobacz pełną wersję : D40 Problem
Mam jakiś problem z obiektywem (18-55 - KIT) Ostatnio przy ustawianiu ostrości coś mi w nim zgrzyta, jakby zębatki przeskakiwały czy coś w tym stylu. Co mogło się stać? Zaznaczam, że dbam o sprzęt i nie uderzyłem nim nigdzie. Czy to prawda, ze w przypadku reklamacji czeka się ponad 3 tygodnie?
Z góry dzięki za odp.
Co mogło się stać?
Na to niech lepiej odpowie serwis
Czy to prawda, ze w przypadku reklamacji czeka się ponad 3 tygodnie?
Wszystko zależy. Ale około tygodnia trzymają do wyceny i stwierdzenia uszkodzeń (90 zł płatne).
Wszystko zależy. Ale około tygodnia trzymają do wyceny i stwierdzenia uszkodzeń (90 zł płatne).
Czyli niezależnie od gwarancji jestem 90zł w plecy?
Czyli niezależnie od gwarancji jestem 90zł w plecy?
Jeśli jest na gwarancji to nie płacisz 90 zł.
Jeśli jest na gwarancji to nie płacisz 90 zł.
ale jesli cos chroboli to raczej pod gwarancje nie podlega...
sam sprobuj naprawic - jesli nie masz dwu lewych rak !!
ale jesli cos chroboli to raczej pod gwarancje nie podlega...
A niby czemu. Jak najbardziej gwarancja jest od tego! I lepiej sam nie tykaj.
Właśnie nie chcę się za to brać, bo aparat mam 1,5 miesiąca. Może jakaś ukryta wada, przecież nie rzucałem nim :) O sprzęt dbam, bo to moje oczko w głowie!
Pozdrawiam!
e tam, serwisy nie lubia chroblolenia ;P
Odkrecasz srubeczke kolo przelacznika A/M i wyjmujsz przelacznik, potem wysuwasz oko jak slimak i ogladasz czy kola zebate maja zeby ;)
kronos28
19-04-2008, 19:56
e tam, serwisy nie lubia chroblolenia ;P
Odkrecasz srubeczke kolo przelacznika A/M i wyjmujsz przelacznik, potem wysuwasz oko jak slimak i ogladasz czy kola zebate maja zeby ;)
i w tym momencie tracisz gwarancje na amen
A mój 18-55 piszczał podczas ustawiania ostrości w ujemnych temperaturach :D Co do grzebania w obiektywie w czasie gwarancji to ODRADZAM!