Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Obrazek z ulicy
Mosquito
19-04-2008, 01:47
Nie jestem przekonany czy wybrałem dobrze kategorie, celem było sportretowanie tego jegomościa więc nie rzucajcie kamieniami. ;)
Co sądzicie o tym zdjęciu, wszelka krytyka mile widziana.
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img218.imageshack.us/img218/9365/dziadekcp9.jpg)
Pozdrawiam
Jarek
Motorniczy
19-04-2008, 02:29
Fajne skarpetki.
mi się widzi bardzo bardzo sytuacja.
kadrowanie nie bardzo bo nie mogę tego do labu na standardzie oddać za grosze.
Ale szczegóły doprasowane na 5 oczek w bucie mniam :)
I porcięta wpadają w niebieski ********** fajnie ...albo to już ten czas na sen dla mnie:)
Przepały mogą razić, ale ogólnie zdjęcie fajowe. Kolorysyka przemawia -wypłowiałe wdzianko, wypłowiałe życie. Dobór garderoby Pana, Szczególnie skarpetki, nitka na spodniach nadają fajnego wyrazu i czynią te zdjęcie charakterystycznym. gratulacje.
Ambrosious
19-04-2008, 23:52
Sportretowanie? Raczej: sportkowanie. Pierwsze co widać - to niebieskie porcięta. To chyba nie jest najkrótsza droga do portretu.
downunder
20-04-2008, 00:01
Przyciąłbym kadr z góry i z dołu, możliwie najwięcej jak się da, a uzyskasz kadr bliski kwadratu i będzie extra zdjęcie. :D
Słucham właśnie "Obrazki z wystawy" EL&P :) thx
Megazordon
20-04-2008, 01:39
Podoba mi się to zdjęcie. Podoba mi się za kadr i obróbkę.
Słucham właśnie "Obrazki z wystawy" EL&P :) thx
Świetna płyta!
Mosquito
20-04-2008, 23:02
Dzięki wszystkim za odwiedzenie mojego wątku. Nad czystym BW zastanawiałem się długo, ale kolorki jakie wrzucił na siebie model przekonały mnie do pozostawienia ich na zdjęciu. W formie przyduszonej, jednak jak wnioskuje z komentarzy, jak najbardziej żywej ;)
Jak dla mnie kolorystyka jest jak najbardziej odpowiednia do tego zdjęcia i dobrze, że jednak zrezygnowałeś z b/w. Szkoda tych siedzących osób w tle w okolicach głowy, no ale jak rozumiem na to nie miałeś wpływu :) Generalnie dobra fotografia.
kadr na tak lecz obróbka (częściowa desaturacja) na nie. Albo dobra konwersja do BW albo dobrze wyciągnięta obróbka kolorowa. Nie można być w połowie w ciąży. Zobacz co dzieje się z kolorem skóry