Zobacz pełną wersję : Biała Pleksa 2,7m x 2m skąd ?
Witam. Mam problem z białym tłem kartonowym Fomei 2,7metra. A mianowicie szukam białej Peksy o wymiarach 2,70 x 2,5 m. W Castoramach - Ler-ła są 2x1metr 3mm za ok. 160zł za mało trzeba by łączyć 2 kawałki i tak kiepsko wyjdzie . Wystarczyła mi ostatnio jedna sesja zdjęciowa i 2,5 metra tła zostało pobrudzone i zniszczone obcasami ślubnymi ( tzn. Pan młody pozostawiał czarne smugi a Pani młoda wgniotły i coś się podarło he he. Wiem ze lepsze materiałowe zmywalne np. BEA.. ale myślę ze to też lipa przy większej liczbie sesji . Obróbka w PS takich fotek to masakra na dłuższą metę.
Znam przynajmniej 2 super studia w moim mieście i mimo ze mają tła tekstylne
to zakryte są właśnie białą pleksą. Zresztą nie dziwne skoro czasami jadą od 8 do 20-stej sesje ( przecież nikt nie będzie w międzyczasie na kolanach zmywał tła a tu już następni w kolejce ) …daj boże każdemu taki przemiał…
Jak sobie radzicie, może można gdzieś kupić taka płachtę . Doradzacie
Pozdrawiam Darek
Nie wiem gdzie u Ciebie, ale zadzwoń do firmy Al-pol - www.al-pol.com - oni u nas sprzedają plexi, więc może Ci zdradzą dystrybutora, ewentualnie poszukaj firmy robiącej w Twojej okolicy daszki i świetliki z poliwęglanu - zwykle mają też pleksę. Dystrybutor poliwęglanu (może i pleksy) - www.pcpartners.pl
downunder
18-04-2008, 23:20
A mianowicie szukam białej Peksy o wymiarach 2,70 x 2,5 m.
Siedzę w branży i szczerze mówiąc pierwszy raz słyszę by ktoś miał pleksę o takich wymiarach.
Największy wymiar z jakim się spotkałem to 3,00m x 1,50m, ale w poniedziałek popytam i dam znać czy mogę ci pomóc. :)
skulinski
19-04-2008, 06:13
sprawdz w szczecinie firme Murgrabia na ul. Kolumba. Troche ciezko ich znalezc ale zajmuja sie glownie pleksą. gdzies w google powinni byc.
Dzieki wszystkim za odp. w Szczecinie na Kolumba byłem ...ale właśnie jest problem z wiekszymi płachtami powyzej 2m...Podzwonie w poniedziałek.
Jak sobie radzicie z czyszczeniem, może kupić biały jedwabisty materiał i na tym układać młodych..sam nie wiem...
To co mogę dodać od siebie.
Zamiast pleksy można użyć białego piankowego PCV lub materiału na plandeki samochodów cieżarowych.Ale to też ma swoje plusy i minusy.
W piance zostają dziurki od szpilek i obcasów (ale się nie rozdiera a i wyczyscic z kurzu i drobnego brudu wygodniej,materiał matowy nie daje duzych odblasków) Na dłuzsza mete jednak nie do końca opłacalne.
Materiał na plandeki- w zblizeniach czasami widać strukturę,plusem jest cena ok 15 pln za metr kwadratowy,elastycznosć i łatwość w czyszczeniu.
Zobacz tu: www.plastics.pl
Mają swoj oddział w szczecinie. Obok lidla na Struga
Kiedyś na targach oferowali bardzo duże rozmiary.
downunder
22-04-2008, 00:03
Jak obiecałem tak sprawdziłem, moi dostawcy o takich wymiarach nie słyszeli. :)
Jak nie ma takiego dużego kawałka pleksy jaki Ci potrzeba, to może spróbuj skleić w jakiś sposób ze sobą dwa kawałki.
Zawsze jest to jakieś wyjście. Zostanie wtedy kwestia ukrycia miejsca połączenia, ale myślę że będzie to mniejszy problem niż znalezienie takiego dużego kawałka pleksy.
zapytaj w firmie TUPLEX (www.tupex.pl (http://www.tupex.pl)), sprzedają hurtowo płyty z tworzyw dużych wymiarów