PDA

Zobacz pełną wersję : PSP X czy PS Elements v.4

pawloswr
06-04-2006, 07:28
witam przymierzem sie aby kupić program i nie wiem na który się zdecydować PaintShopPro X czy Photoshop Elements v.4 .najlepiej byłoby kupić PS2 z tym tylko że ta cena troche zaporowa chociaż słyszałem że jest wersja EDU o wiele tańsza .
Jeżeli macie jakieś opinie na temat PSP X i PSE v.4 to bardzo proszę który lepiej wybrać .

JK
06-04-2006, 12:18
pawloswr, zanim zapytasz o opinie, poszukaj w necie wersji 30-dniowych, zainstaluj sobie, popróbuj i zobacz co Ci odpowiada. Na konkretne pytania zawsze łatwiej uzyskać konkretną odpowiedź. Niestety nie ma jednego najlepszego rozwiązania na wszystkie okazje.

FStyl
06-04-2006, 13:03
Osobiście korzystam z PSE3, dla moich potrzeb i większości użytkowników pracujących na małych formatach (30x45), to idealne narzędzie za taką kasę, no i legalne.

Fibro
07-04-2006, 16:20
Najlepiej zrób tak jak radzi JK. Photoshop w pierwszym zetknięciu może się wydawać trudniejszy w obsłudze ale po poznaniu jest odwrotnie. Jest lepiej zorganizowany i intuicyjny. Ale niestety ja wnoszę tylko z wersji pełnych tych programów w pakietach ale myślę że w tych jest tak samo.
ps. photoshop wyświetla bardziej autenycznie na monitorze.

pawloswr
10-04-2006, 11:49
Najlepiej zrób tak jak radzi JK. Photoshop w pierwszym zetknięciu może się wydawać trudniejszy w obsłudze ale po poznaniu jest odwrotnie. Jest lepiej zorganizowany i intuicyjny. Ale niestety ja wnoszę tylko z wersji pełnych tych programów w pakietach ale myślę że w tych jest tak samo.
ps. photoshop wyświetla bardziej autenycznie na monitorze.

no tak to byłaby sprawa funkcjonalności a funkcje czy pokrywaja sie w tych programach czy w jednym jak i w drugim uzyskam takiej samej jakości zdjęcie czy ktryś znich robi to lepiej(efekt końcowy)

JK
10-04-2006, 12:20
pawloswr, to Ty musisz te zdjęcia obrabiać - nie ma lekko. Ani jeden, ani drugi soft tego za Ciebie nie zrobi, one tylko dostarczają bardzo podobnego zestawu funkcji. A czy zdjęcia będą lepsze, czy gorsze zależy nie tyle od wyboru softu, co od materiału z aparatu i umiejętności obrabiającego - czyli od Ciebie.