Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Wczesny poranek
Nostromo
17-04-2008, 21:44
Bardzo nie lubie wcześnie wstawać. Ale kiedyś wreszie trzeba się ruszyć i popstrykać skoro świt.
1
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2008/04/beebf1f3bca60b11-1.jpg
źródło (www.fotosik.pl)
2
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2008/04/8ea8b8103a4a7e96-1.jpg
źródło (www.fotosik.pl)
Pozdrawiam
Ładana ta jedynka...podoba mi się, mam jedynie takie zboczenie,że nie lubię krzaków wyłążących z boku, tak już mam i tyle...
Nostromo
17-04-2008, 22:35
Sorry. Też tego nie lubię, ale nie chciało mi się karczować tego pierwszego drzewka, a kadr bez niego był nieosiągalny.
No wiem, wiem....:) takie mam tylko zboczenie i tyle, byłoby fajnie-bardziej sterylnie, ja nienawidze wstawac rano - jeszcze nie zrobilem jakiegokolwiek zdjecia rano
Pzdr
jedynka piękna, super światło, kolory.
Oba ładne:)
Dwójke jednak ciachnęłabym sporo od dołu - tak aby bardziej w tradycyjne proporcje wpadała. Zazdroszczę.. silnej woli do wstania;)
Oj ... jedynka bardzo ładna, klimatyczna. Mnie to ucięte drzewko w lewyn górnym absolutnie nie przeszkadza.
Dwójkę widziałbym w kwadracie z uciętą trawą.
Bardzo udane wczesne wstawanie.
lazaruss
18-04-2008, 00:14
No i opłaciło się wcześnie wstać. Jedynka bardzo mi się podoba
cudne świty
niby nic, ale we mgle zawsze lepiej wygląda
jeśli nie lubisz wstawać rano, identyczne zdjęcia możesz zrobić wieczorem
trzeba tylko zabrać w teren generator dymów :-)
Motorniczy
18-04-2008, 22:03
Czuje się ten chłód o poranku :) Pozdro
Nostromo
19-04-2008, 08:14
"jeśli nie lubisz wstawać rano, identyczne zdjęcia możesz zrobić wieczorem"
Nie za bardzo MZ da sie zrobić identyczne fotki. Mgiełki i nie rozwiane jeszcze chmurki tworzą naturalny filtr dla słońca. Jest ono w takich warunkach miękie i nie wypala matrycy ani monitora. Wieczorem światło jest zdecydowanie bardziej ostre. Nawet ten generator nie zawsze zdaje egzamin. A dym jest jak trzeba go zaciągnąć na bagna :-D .
Ładana ta jedynka...podoba mi się, mam jedynie takie zboczenie,że nie lubię krzaków wyłążących z boku, tak już mam i tyle...
ja też nie:) ale ogólnie fotki bardzo ładne, 2. bym zrobił nieco szerzej
bardzo ładne - acz mi bardziej się dwójka i w takim właśnie ujęciu, świetne przejście kolorów na niebie...
Przez 1 mam wyrzuty sumienia, że nie chce mi się tak wcześnie wstawać. Udane zdjęcie.
Nostromo
21-04-2008, 18:34
Co do wczesnego wstawania to jest jeden problem. To, że wstaniemy wcześnie rano nie daje nam gwarancji dobrych zdjęć. Pogoda płata różne figle i może być, że pozostaniemy bez niczego. Jeśli rozczarowanie i złość jest niczym. :-D
Pozdrawiam
Kto rano wstaje, ten robi fajne zdjęcia:)
Nie czaruj Nostromo exif mówi wszystko - to było wieczorem ;-) ... zdjęcia ekstra - pozdrawiam
Konrad
jeśli nie lubisz wstawać rano, identyczne zdjęcia możesz zrobić wieczorem
To ci się tylko tak wydaje... :-)
A co do zdjęć... to są krokiem w dobrym kierunku. Oby tak dalej.
Jakieś pierwsze 100 świtów jest najgorsze, później się człowiek trochę przyzwyczaja... :-)
Pozdro,
Pyzik
http://www.dreamygallery.com
Nostromo
21-04-2008, 20:28
Nie czaruj Nostromo exif mówi wszystko - to było wieczorem ;-) ... zdjęcia ekstra - pozdrawiam
Konrad
Mylisz się. Aby Exif powiedział całą prawdę to musiałbym ustawić w puszce czas. Nie zrobiłem tego bo otacza nas nieskończona ilość czasomierzy które trzeba ciągle ustawiać. Gdy d300 miał premierę to ktoś znalazł wexif-ie date wcześniejszą o rok od datyprodukcji. Tak to tylko Nikon potrafi. :-D
Tak na marginesie to nie był pierwszy poranny plenerek. Ale dopiero teraz fotki wyszły w miare tak jak tego oczekiwałem.
Pozdrawiam
Bardzo przyjemne foto , bravo.
:-)
Kolorystyka i klimat na duży, duży plus.
Bardzo mi się podobają obie fotki choć 1-ka jest jednak ta pierwszą:)
I nic, zupełnie nic nawet te "krzaki z boku" mi nie przeszkadzają:-D
Pozdrawiam
Nostromo
22-04-2008, 15:50
"Jakieś pierwsze 100 świtów jest najgorsze, później się człowiek trochę przyzwyczaja... "
Masz rację po pierwszych 100 świtach wczesne wstawanie nie robi już problemu. Zapewne staje się nawykiem i normalką. :mrgreen:
bardzo ładne; od paru dni wracam wciąż do 2, to drzewo niesamowicie trzyma wzrok
Ladne ,szkoda ze krzaki wlazly w kadr na 1.
na pierwszym !!! jedyneczka - i to bardzo klimatyczna :-D