Zobacz pełną wersję : [ Portret ] długowłosa.
heartbeats
16-04-2008, 19:20
//EDIT
BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
Być może nie jest to typowy portret, jednak zdjęcia te nie pasowały mi do żadnej innej kategorii.
Moim zdaniem portret psychologiczny.
Jeżeli moderator uzna inaczej - proszę o przeniesienie.
W fotografii nie szukam tylko ładnej twarzy czy ciała. Portret to emocje.
Których sama się uczę i staram się pokazywać.
Warunki domowe. Światło zastane.
1.
2.
Konstruktywnej krytyki z chęcią wysłucham.
Pozdrawiam.
Lucky_Luck
16-04-2008, 19:24
Jedynka kategorycznie NIE! Ten kabel jak dla mnie musi opadać na ziemie, niż lewitować w powietrzu.
Kolejne foto, hmm... troszke mało dołu jak dla mnie. Czekam na kolejne ;)
legionize
16-04-2008, 19:25
1 zajebiaszcza. wszystko mi sie w niej podoba kwadrat,kolory,wlosy nawet gniazdko pasuje. 2 mniej
Witek "Wisz"
16-04-2008, 21:27
Witam
Tyle powietrza na Twoich zdjęciach??? Świat się kończy...:twisted::mrgreen:
A tak poważnie trudno mi się zdecydować na któreś z tych zdjęć. Raz bardziej mi się podoba pierwsze, zaraz potem drugie... Oba coś w sobie mają. Na pierszym zrezygnowana, bezsilna, na drugim zraniona, wyobcowana. Tak ja czuję te prace.
Jeśli mogę zasugerować, to 2 inaczej bym kadrował - głowa na zdjęciu, ale odwrócona od widza i zasłonięta rozpuszczonymi włosami (chyba byłoby lepij, niż zupełne jej obcięcie). Ale to tylko moja sugestia.
Pozdrawiam
heartbeats
16-04-2008, 21:39
dzięki za komentarze ;)
jeżeli chodzi o kabel i kontakt - jest tam celowo.
dobijająca samotność pomimu tylu środków komunikacji i kontaktu..
witku - czyli mam rozumieć, że się podoba czy nie? :twisted:
czy koniec świata ? chyba nie. samotność to też pustka. pustka wyrażona przez pustą ścianę.
legionize - mnie też jedynka bardziej się podoba ;)
Lucky_Luck - ojojooooj jakie zdecydowanie z tym nie :P co do kolejnych - może kiedyś :>
a tak wogóle zdałam sobie sprawę, że powinnam chyba w odwrotnej kolejności je wkleić, bo tak nieco dziwnie wygląda :P no nic, trudno !
legionize
16-04-2008, 21:51
dam gwiazdki bo jedynka siedzi mi w glowie
Lucky_Luck
16-04-2008, 22:05
Lucky_Luck - ojojooooj jakie zdecydowanie z tym nie :P co do kolejnych - może kiedyś :>
Bez obrazy :D
Witek "Wisz"
16-04-2008, 22:06
Podoba się, podoba. A z tym powietrzem to taka trochę ironia była, nic złego nie miałem na myśli:-D
heartbeats
16-04-2008, 22:10
Lucky-luck, no ba ;)
legionize, ciesze się, że tkwi w głowie - spełnia swoje zadanie.
witek, wiem przecież ;) ale chciałam jakoś sensownie wytłumaczyć tą cudowną przemianę :>
Wyfotoszopowalem sobie gniazdko z kablem i... mniej mi sie podoba. Jedynka na tak!
Edit: no dobra, nie bede sciemnial, wygimpowalem :)
The Ring :D to takie moje pierwsze skojarzenie. Pozdrawiam ;)
autograf
17-04-2008, 14:01
No to mamy Cie! Zdradzilas sie pilotem!
;P
Jedynka rulez!
heartbeats
17-04-2008, 14:43
jakim tam piloteeeem :mrgreen:
autograf
17-04-2008, 14:58
jakim tam piloteeeem :mrgreen:
No na jedynce sprytnie go ukrylas w dloniach, na dwojce mialas problem:mrgreen:
Czy istnieje uzasadnienie, dla którego obciąłeś tytułowe długie włosy na 1 zdjęciu....!?
Jeśli jest to chętnie poznam, bo jak dla mnie to zabiłeś fajne zdjęcie.
Dwa do niczego.
heartbeats
17-04-2008, 17:57
Czy istnieje uzasadnienie, dla którego obciąłeś tytułowe długie włosy na 1 zdjęciu....!?
Jeśli jest to chętnie poznam, bo jak dla mnie to zabiłeś fajne zdjęcie.
Dwa do niczego.
obcięłam nie obciąłem - jestem kobietą ;)
a dwa dlaczego? oczywiście rozumiem, że się nie podoba, ale może jakbyś powiedział co się nie podoba konkretniej nauczyłabym się czegoś pożytecznego? :)
Ja jestem prosty chlopak ze wsi i sie na sztuce nie znam.
Nie podobaja mi sie te zdjecia tak, ze az mnie zeby bola. Moze ktos mi wytlumaczy "co poeta chcial powiedziec", bo za cholere nie wiem.
Reklama szamponu to to chyba nie jest?
Witek "Wisz"
17-04-2008, 19:56
Patrzę na te zdjęcia i patrzę... i odzywa się moje zboczenie... a jakby je zrobić w BW???:mrgreen:
heartbeats
17-04-2008, 20:02
Ja jestem prosty chlopak ze wsi i sie na sztuce nie znam.
Nie podobaja mi sie te zdjecia tak, ze az mnie zeby bola. Moze ktos mi wytlumaczy "co poeta chcial powiedziec", bo za cholere nie wiem.
Reklama szamponu to to chyba nie jest?
Jakbyś tak bardzo chciał zrozumieć przeczytałbyś chociaż komentarze. Może byś się dowiedział.
Patrzę na te zdjęcia i patrzę... i odzywa się moje zboczenie... a jakby je zrobić w BW???:mrgreen:
Nie nie nie. Nie byłoby tak zimno :)
Witek "Wisz"
17-04-2008, 20:06
Nie nie nie. Nie byłoby tak zimno :)
Skoro autorka tak twierdzi, to na pewno ma rację:-D
Jakbyś tak bardzo chciał zrozumieć przeczytałbyś chociaż komentarze. Może byś się dowiedział.
No dobra przeczytalem i ok, jest to portret kobiety z depresja (szaro), samotnej, poszukujacej kontaktu (kontakt 220V)
Tyle, ze bez tych didaskaliow ten portret sie nie broni, bo do "opowiedzenia" historii potrzebuje kilku twoich postow.
Portret przemawia samym obrazem, jezeli potrzebuje tekstu to staje sie folderem.
heartbeats
17-04-2008, 20:23
No dobra przeczytalem i ok, jest to portret kobiety z depresja (szaro), samotnej, poszukujacej kontaktu (kontakt 220V)
Tyle, ze bez tych didaskaliow ten portret sie nie broni, bo do "opowiedzenia" historii potrzebuje kilku twoich postow.
Portret przemawia samym obrazem, jezeli potrzebuje tekstu to staje sie folderem.
Zauważ, że nie ja pierwsza opowiedziałam tą historię. Czyli jednak się da.
A że do Ciebie nie przemawia - ok, ja to rozumiem i przyjmuję.
Zauważ, że nie ja pierwsza opowiedziałam tą historię. Czyli jednak się da.
A że do Ciebie nie przemawia - ok, ja to rozumiem i przyjmuję.
Ale te zdjecia maja to do siebie, ze zaczynaja sie podobac po 2-3 obekrzeniu. Jutro dam pewnie 34 gwiazdki :)
heartbeats
17-04-2008, 20:48
Ale te zdjecia maja to do siebie, ze zaczynaja sie podobac po 2-3 obekrzeniu. Jutro dam pewnie 34 gwiazdki :)
Wiesz, ja z wieloma zdjęciami tak mam, że kilka razy do nich powracam zanim napiszę coś sensownego.
Nie wiem czy to dobrze czy źle i nie mnie to oceniać.
Szanuję Twoją opinię, chociaż nic z niej nie wynoszę dla siebie - fotografuję to co czuję, a pod wpływem Twojej opinii nie zacznę czuć czegoś innego. Z twojego komentarza nie wnioskuję, że czepiasz się techniki, więc i ja nic nie mogę poprawić te chnicznie (choć na pewno w tej kwestii są niedociągnięcia).
Są tacy co lubują się w idealizacji fotografiwanej postaci. Są tacy, którzy lubią eksponowac urodę. Ile ludzi tyle upodobań i nie każdemu da się dogodzić.
Ja lubię to co robię. Sprawia mi to niesamowitą frajdę, nie robię tego zawodowo i nie mam zamiaru ;) A że dam upust codziennym emocjom, stresom, przemyśleniom - to chyba tylko lepiej ;)
Pozdrawiam.
Justyna.
Jak dla mnie to brakuje na tych fotkachjednego - twarzy. Mi nie bardzo się podoba, no ale ja się nie znam...
może to jest sztuka ?
Ale póki co na nie :(
ovserwator
19-04-2008, 10:57
Świetny mini cykl, brakuje mi jeszcze 3-go zdjęcia do całości - na pewno masz takie. Przy dwóch zdecydowanie występuje niedosyt i jakieś urwanie tematu.
Lubię kobiece spojrzenie na pewne tematy nieodłącznie nam towarzyszące w codziennym życiu... jest na pewno treściwe w oryginalny sposób.
No Heartbeats - szacunek... Świetne fotografie do portfolio... tylko jeszcze ta trzecia....
heartbeats
19-04-2008, 15:24
Świetny mini cykl, brakuje mi jeszcze 3-go zdjęcia do całości - na pewno masz takie. Przy dwóch zdecydowanie występuje niedosyt i jakieś urwanie tematu.
Lubię kobiece spojrzenie na pewne tematy nieodłącznie nam towarzyszące w codziennym życiu... jest na pewno treściwe w oryginalny sposób.
No Heartbeats - szacunek... Świente fotografie do portfolio... tylko jeszcze ta trzecia....
Myślę, że i trzecie by się znalazło ;) A niedosyt - fajna sprawa.
Niemniej dziękuję za opinię i zrozumienie.
scarlet, z twarzą pewnie by tu nie wylądowały.
Pozdrawiam.
I jeszcze raz dziękuję wszystkim za komentarze.
qbanczyk
19-04-2008, 16:17
ciekawy dyptyk ale nie to forum ;)
heartbeats
19-04-2008, 20:06
ciekawy dyptyk ale nie to forum ;)
tylko dlatego, że takich się tu nie widuje? ;)
autograf
20-04-2008, 00:44
daj juz spokoj dyskusjom, pozostawiam 5 gwiazdek za oryginalnosc:P