Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Wiosna...pierwsze ostre slonce..Anula
hmm nie wiem. Cos mnie przyciaga do tego zdjecia. Na wstepnie wydawalo mi sie iz psuja go okulary....ale moze nie az tak do konca... z checia wyslucham krytycznych uwag.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.infinity.net.pl/~sokol/foty/rodzina/plazowakufajka1bb.jpg)
Ostrość uciekła...
...i właśnie bez okularów i z ostrością na buzi byłoby jak dla mnie super, a takto jest tylko fajne [chociaż okulary i tak bym wymazał ;)]
gdyby nie ostrosc na czapce....
ostrość to minusik jednak
ale okulary jak najbardziej bym zostawił - obraz dzięki nim ożywa - wygląda tak, jakby ta ładna pani je zdjęła z głowy albo przestała gryźć zausznik - dla mnie te okulary są tutaj jak najbardziej na miejscu - bez nich działoby się za mało.
No wlasnie.. wczesniej okulary usunalem ale zdjeciu czegos brakowalo. Co do ostrosci to moja wina gdyz za bardzo zmiekczylem twarz. Hmm nie wiem ale poszukam i wrzuce z ostra twarza.
moim zdaniem fantastyczne pod każdym względem :!: :!: :!:
okulary przeszkadzają tylko dlatego, że główna ostrość poszła na nie a nie na twarz... drobny błąd a psuje efekt ale kadr i kompozycja super :!:
doświetlałeś flashem lub blendą :?:
unknown_man
05-04-2006, 10:02
A ja bym tu się pokusił o szerszy, bardziej panoramiczny kadr i zostawił okularki :)
doświetlałeś flashem lub blendą :?:
swiatlo walilo z prawa gora.. dosc mocno. F chyba w okolicach 11 ustawione. Obiektyw 18-55 kit . Okulary faktycznie.. jeden minus ze zlapaly ostrosc chociaz ustawiona byla na twarz. Moze jakby w PB zmiekczyl jak buzie to az tak by nie razilo.
A co do szerszego to nie bardzo bo ludzie by mi weszli w kadr , ktorzy sie obok rozbili ;) a nie lubie zbytnio usuwac i nadmiernie uzywac PB.
fajnie by było gdyby:
- ostrość była złapana na twarzdziewczyny
- okulary były trochę mniej ostre (ale ja bym je zostawił, mi się podobają)
- możnaby doswietlic lekko twarz
ale i tak jest fajnie
prawie zawsze może być lepiej ale jest na tyle dobrze, że nie trzeba nic zmieniać...
podoba mi sie kadr.. troche wkrada sie slonce w PG, fajnie by bylo doswietlic nieco twarz.. mimo tego ogolny odbior na duzy plus.. podoba sie..