PDA

Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Wiosna...pierwsze ostre slonce..Anula

SokoL
04-04-2006, 20:50
hmm nie wiem. Cos mnie przyciaga do tego zdjecia. Na wstepnie wydawalo mi sie iz psuja go okulary....ale moze nie az tak do konca... z checia wyslucham krytycznych uwag.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.infinity.net.pl/~sokol/foty/rodzina/plazowakufajka1bb.jpg)

PADI
04-04-2006, 21:38
Ostrość uciekła...
...i właśnie bez okularów i z ostrością na buzi byłoby jak dla mnie super, a takto jest tylko fajne [chociaż okulary i tak bym wymazał ;)]

kwasik
04-04-2006, 22:44
gdyby nie ostrosc na czapce....

mziel
04-04-2006, 23:40
ostrość to minusik jednak
ale okulary jak najbardziej bym zostawił - obraz dzięki nim ożywa - wygląda tak, jakby ta ładna pani je zdjęła z głowy albo przestała gryźć zausznik - dla mnie te okulary są tutaj jak najbardziej na miejscu - bez nich działoby się za mało.

SokoL
05-04-2006, 09:44
No wlasnie.. wczesniej okulary usunalem ale zdjeciu czegos brakowalo. Co do ostrosci to moja wina gdyz za bardzo zmiekczylem twarz. Hmm nie wiem ale poszukam i wrzuce z ostra twarza.

volvo
05-04-2006, 09:56
moim zdaniem fantastyczne pod każdym względem :!: :!: :!:
okulary przeszkadzają tylko dlatego, że główna ostrość poszła na nie a nie na twarz... drobny błąd a psuje efekt ale kadr i kompozycja super :!:

doświetlałeś flashem lub blendą :?:

unknown_man
05-04-2006, 10:02
A ja bym tu się pokusił o szerszy, bardziej panoramiczny kadr i zostawił okularki :)

SokoL
05-04-2006, 14:55
doświetlałeś flashem lub blendą :?:

swiatlo walilo z prawa gora.. dosc mocno. F chyba w okolicach 11 ustawione. Obiektyw 18-55 kit . Okulary faktycznie.. jeden minus ze zlapaly ostrosc chociaz ustawiona byla na twarz. Moze jakby w PB zmiekczyl jak buzie to az tak by nie razilo.

A co do szerszego to nie bardzo bo ludzie by mi weszli w kadr , ktorzy sie obok rozbili ;) a nie lubie zbytnio usuwac i nadmiernie uzywac PB.

alexkoz
05-04-2006, 15:12
fajnie by było gdyby:
- ostrość była złapana na twarzdziewczyny
- okulary były trochę mniej ostre (ale ja bym je zostawił, mi się podobają)
- możnaby doswietlic lekko twarz
ale i tak jest fajnie

volvo
05-04-2006, 15:17
prawie zawsze może być lepiej ale jest na tyle dobrze, że nie trzeba nic zmieniać...

Kamash
05-04-2006, 19:35
podoba mi sie kadr.. troche wkrada sie slonce w PG, fajnie by bylo doswietlic nieco twarz.. mimo tego ogolny odbior na duzy plus.. podoba sie..