Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Widok na dolinę
Tym razem bez udziwnień - 1 klatka w kolorze
Wiem, że ciemne,ale taki próbowałem uzyskać ponury i mroczny klimat:)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img171.imageshack.us/img171/9948/murkivt7.jpg)
i to jest to !,fotka zdecydowanie z klimatem ,ładnie skadrowana -- wcale nie jest ciemna a mimo to dość surowa atmosfera tego ciekawego motywu ,podoba się
pozdrawiam :-D
Dzięki harb:) poprzedniemu jak widać nie przysłużył się sobotni wieczór:)...a to powyżej kosztowało mnie porysowaną obudowę Tokiny - wywaliłem się na śliskich kamieniach
i nawet jest wejście w tę dolinę.... mrocznie, posępnie ale nie...bez nadziei, bo jest przebłysk, jest światło.
Wzrok jest tak umiejętnie prowadzony, że chciałoby się podejść do skraju tej skarpy, żeby zobaczyć co jest na dole.
Rzucam gwiazdkami:)
cyrusvirus
15-04-2008, 00:05
Faktycznie ciemne, ale zgodnie z założeniem mrocznie i klimatycznie. Kadr w ogóle super! brawo :)
i nawet jest wejście w tę dolinę.... mrocznie, posępnie ale nie...bez nadziei, bo jest przebłysk, jest światło.
Wzrok jest tak umiejętnie prowadzony, że chciałoby się podejść do skraju tej skarpy, żeby zobaczyć co jest na dole.
Rzucam gwiazdkami:)
Na dole jest ta ruinka z poprzedniego zdjęcia..więc lepiej nie patrzeć:)
rewelka :)
fajny cymes w postaci deszczowych mazai na tle chmur + refleksy na mokrych kamieniach - podoba się
borregaard
15-04-2008, 07:58
Co tam Tokina,pilnuj tej marki wina.....:mrgreen:
Daje dobre rezultaty.Fajna fota.
Pzdr
Andrzej
Miasta, ktorym sie zdjecie podoba niech sie wpisujom!
Torun/Växjö
Czy horyzont leci odrobine w prawo czy mi sie zdaje?
diZaster
15-04-2008, 11:26
dobre, ale i tak bym poudziwnial ;)
ale i tak przyjemne.
nie jest za ciemnie, jest idealne
gratuluję wspaniałego zdjęcia
Motorniczy
18-04-2008, 23:33
Zero udziwnień ? jesteś pewien ?
Zero udziwnień ? jesteś pewien ?
Co masz na myśli? nie mówię, że to jpg prosto z puszki - tylko jeden raw, poza levelami, kontrastami ....czyli standard, nic innego nie było robione...tak generalnie tam było
Motorniczy
18-04-2008, 23:44
Źle to ująłem , mianowicie chodziło mi o to , że chyba za bardzo wyciągnąłeś shadow ? czy mi oko zzieleniało?:)
Jako,że jestem szczery:) odpowiadam: tak wyciągałem z cienia dół (co pewnie wiesz)...robiłem z tego miejscia braketing (bardzo trudne warunki), próbowałem HDR, DRI...i w koniec końców zostawiłem wyciągany 1 raw, bo mi się spodobało....lubię chodzić i staram się fotografować to co widzę, wiedzę "techniczną" mam małą bo mnie nudzi...ale staram się pokazywać ciekawe miejsca..ot co
Pzdr
Onsajt, już miałem Ci wygarnąć, że leń z Ciebie niemiłosierny i zamiast trzaskać zdjęcia, to nie wiem co robisz. No ale teraz mogę smakować PIĘKNO. Tak, to klimaty, które lubię. Brawo. Ps. Tak się tylko zastanawiam czy dałoby się podciągnąć w stronę soczystości 2 plan...?
Ładne te "mroczne: kolorki.
Podoba mi się, nasuwają się mz obrazki z LOTR.
Motorniczy
19-04-2008, 00:38
Jako,że jestem szczery:) odpowiadam: tak wyciągałem z cienia dół (co pewnie wiesz)...robiłem z tego miejscia braketing (bardzo trudne warunki), próbowałem HDR, DRI...i w koniec końców zostawiłem wyciągany 1 raw, bo mi się spodobało....lubię chodzić i staram się fotografować to co widzę, wiedzę "techniczną" mam małą bo mnie nudzi...ale staram się pokazywać ciekawe miejsca..ot co
Pzdr
I udaje Ci się . Podoba mi się ten "wyciągnięty dół" , o którym piszemy i powiem Ci dlaczego hehe bo zrobiłeś to umiejętnie i nie przesadziłeś a to ważne . Patrząc na ten plan widzę przed oczami pewną grę - Age of Conan ( mmorpg ) , na którego zresztą czekam . Czekam na więcej podobnych ujęć i tego"surowego" nastroju .Pozdro