Zobacz pełną wersję : zima, śnieg i zdjęcia pod słońce a matryca...
Mr.Pietrek
01-04-2006, 23:35
Tygryski to lubią, a co na to matryce DSLR'ów ?? Robić czy unikać ?? Jaki to ma wpływ na trwałość matrycy??
sniegiem matrycy nie obrzucalem, wiec nie wiem jaki ma wplyw. przypuszczam, ze raczej negatywny :)
jesli chodzi o robienie fot pod slonce - nie wiem ile zamierzasz tego robic, ale jesli w miare normalnie to raczej bym sie nie martwil. predzej kupisz nowy korpus niz uwalisz matryce doszczetnie
w przypadku DSLR to raczej nie ma znaczenia czy pod slonce czy nie, zwlaszcza ze takich fotek raczej nikt duzo nie robi... inaczej sprawa sie przedstawia z kompaktami, tam matryca jest praktycznie ciagle aktywna i pada na nia swiatlo. Fotografujac ostre slonce mozna sobie matryce zepsuc
Mr.Pietrek
02-04-2006, 21:03
w przypadku DSLR to raczej nie ma znaczenia czy pod slonce czy nie, zwlaszcza ze takich fotek raczej nikt duzo nie robi...
To chyba jestem wyjątkiem, bo wyjazd w góry bez zdjeć ze słońcem w kadrze to wyjazd stracony, a w zimie to już w ogóle :) Mam ich całkiem spory odsetek, niemniej dzięki za informacje, Może nie będę pierwszym, ktróy sobie w ten sposób marycę sfajczy :)