Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Kościół poewangelicki na Helu - [Nemeth]
Witam
Kościół poewangelicki pw. św. Piotra i Pawła z XV w. - obecnie siedziba Muzeum Rybołówstwa.
Krzywizn nie prostowałem z premedytacją ;)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img151.imageshack.us/img151/1035/dsc5071bwzd7.jpg)
pozdr.
Ladnie tu u Ciebie Macieju ;) krzywizny i zasuwajace chmury = dynamicznie bardzo najs ;) przyjemne dla oka B&W, ja jestem na tak! :)
EDIT: zrobilem maly edit bo mi sie nie podobalo co napisalem :mrgreen:
monster666
09-04-2008, 12:54
Ciekawe foto. Może troszeczkę za mało kontrastu. Bardzo zadbany ten kościółek jak na XVw :)
To ja poczekam aż z premedytacją wyprostujesz ;]
To ja poczekam aż z premedytacją wyprostujesz ;]
No to sie nie doczekasz :twisted: Tak miało być od samego początku.
Wbrew zasadom.
ANARCHIA !!:twisted:
:mrgreen:
Mnie sie podoba tak jak jest
Grzegorka
09-04-2008, 13:30
Nie prostować! Ma być tak jak jest! :)
Faktycznie krzywizny tu pasuja nawet. DOdatkowo jeszcze kotwica przyciaga wzrok. Udana kompozycja.
Ale niebo wedlug mnie paskudne, zupelnie sztuczne i psuje zdjecie.
Fajne, jak renderek :) Ja zawsze jak tam jestem to są dzikie tłumy a tu taka oaza spokoju. A mnie chmurki się podobają. Jaki czas ekspozycji?
Piotr_ek
09-04-2008, 14:15
Podoba mi się efekt nieba :)
Ogólnie fajna fota :)
Faktycznie krzywizny tu pasuja nawet. DOdatkowo jeszcze kotwica przyciaga wzrok. Udana kompozycja.
Ale niebo wedlug mnie paskudne, zupelnie sztuczne i psuje zdjecie.
A mnie sie to niebo podoba i jak sądzę to efekt długiego czasu naświetlania i zastosowania filtra ND400 który od dłuższego czasu chodzi mi po głowie :mrgreen:
Powiem tyle, bardzo fajne zdjęcie. Może bym ciutkę jeszcze kontrastu dodał ale i BW podoba się, i ujęcie :) i niebo, tylko oby nie za dużo takich ruchomych obłoczków ( tak na przyszłość ) ;). Reasumując bardzo dobra praca.
Pozdrawiam,
AMI
Tak tak - duzo kontrastu, dużo satruracji i będzie ładnie :) Jak się ma jakieś szmelcowe LCD to wszystko mało kontrastowe może sie wydawać ;)
(...)Jaki czas ekspozycji?
Jakoś ok 30s. Może mniej. Nie pamiętam.
No to sie nie doczekasz :twisted: Tak miało być od samego początku.
Wbrew zasadom.
ANARCHIA !!:twisted:
:mrgreen:
generalnie cięzko go prosto obfotografować (robiłem w ub.wakacje) nie ma dojscia - dodatkowo obstawiony jest ekspnatami w postaci łodzi ,to chyba jedyna wolna sciana ,chyba że 12-14mm na pełnej klatce ale wówczas w kadrze będzie coś jeszcze :-D
fajne zdjęcie, świetny klimat, kotwica pasuje idealnie
Poewangelicki mówisz.... wisz jak to jest w większosci przypadków w naszym kłaju: 90% tego co było ewangielickie dziwnym trafem stało się katolickie - mowa o kościołach, ludzie na szczęscie bronia sie jak na razie ;)
borregaard
12-04-2008, 18:13
Na moim szmelcowym wszystko jest...o dziwo..:shock: ok.Nawet widać ,że B&W.:-D
A serio,to jedna z lepszych Twoich fotek.
Pzdr
Andrzej
...to niebo...lekki dysonansik,ale ujdzie w tłumie.Już nie takie wygibasy robiłeś...:-D