Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] pies za mocno podpalany
mam do tego zdjęcia sentyment, co sądzicie?
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.nygus.info/poland/59-150.jpg)
Niestety tylko jako sentyment :(
Co mi się nie podoba: kolory, kompozycja, bałagan, ...
(No dobrze już więcej nie będę pisał uwag krytycznych)
A mogło być fajne zdjęcie...
noo pies jest przejarany strasznie... i w oku ma coś białego...
A nie masz orginału tego zdjęcia? Może nie jest tak źle jak na pierwszy rzut oka wygląda...
tellerka
04-04-2006, 14:49
Problem chyba w nadmiernym podciaganiu kontrastu i nasycenia?
Problem chyba w nadmiernym podciaganiu kontrastu i nasycenia?
napewno to przyczyniło się do pogorszenia efektu ale zdjęcie musiało być dość trochę przepalone żeby podciągnięcie kontrastu spowodowało taki efekt.......
nygus .. biorac pod uwage twoje zdjecia .. to wloz sentymentalnie do szuflady :)
to jest oryginał. kolor ani kontrast nie były podciągane, z nich jestem bardzo zadowolony, na cyfrze bym takiego czegos nie osiagnal jak tu. przepalenie - oczywiscie ze jest. bałagan? nie wiem o co chodzi. kompozycja - co jest nie tak? pies ma białe na oku - większosc huskych tak ma.
pzdr
Rick van Dyke
04-04-2006, 19:21
...to drugie z pieskiem na Twojej stronie jest wiele lepsze IMHO
Ciekawsza kompozycja I mean :)
pozdr
Pies wypalony, spodnie wręcz przeciwnie, kolorki na maksa pojechane, coś niemiłego dla oka dzieje się z drzewkiem po prawej. Kadr też nie specjalny.
Dodam jeszcze ohydne, wprowadzajace balagan rozmycie tla, zwlaszcza u gory kadru.
PS. Zgadza sie, na cyfrze byc tak nie zepsul zdjecia, pozdrawiam.
Dodam jeszcze ohydne, wprowadzajace balagan rozmycie tla/
taaa, rozmycie. jeszcze sie nie spotkalem z tym zeby ktos zajebistą glebie ostrosci ze sredniego formatu jakiej nigdy na d70 nie osiągniesz nazwal ohydnym rozmyciem. można miec rozne opinie, ale to jest po prostu typowa "cyfrowa" ignorancja
Dodam jeszcze ohydne, wprowadzajace balagan rozmycie tla/
taaa, rozmycie. jeszcze sie nie spotkalem z tym zeby ktos zajebistą glebie ostrosci ze sredniego formatu jakiej nigdy na d70 nie osiągniesz nazwal ohydnym rozmyciem. można miec rozne opinie, ale to jest po prostu typowa "cyfrowa" ignorancja
Sluchaj, jedynym ignorantem jestes ty, wszyscy ci mowia ze fota jest do dupy, a ty dalej klapy na oczach i jeszcze z pretensjami. Fotka jest slaba, zarowno merytorycznie jak i technicznie i g...no mnie obchodzi czy jest ze sredniego, z duzego, czy super-hiper ********** ogromnego formatu. Jak masz sredni format i chciales tym poszpanowac przed kolegami, to poszukaj innego forum, albo zacznij uzywac aparatu jak na sredni format przystalo.
EOT
z "pretensjami", jak to nazywasz, wystąpiłem do ciebie,kazdy ma prawo, jak napisalem, do opinii, ale nikt takiej glupoty jak ty nie napisal. ale w sumie taki bełkot mnie nie dziwi, biorąc pod uwagę to co czytałem dzis w twojej wypowiedzi - "Po drugie, do robienia dobrych fotek nie trzeba byc wogole artysta. Artysci robia fotki artystyczne, ktorych zwykle umysl scisly jak moj nie jest w stanie pojac, wobec czego kompletnie mnie nie rajcuja".
jestes igorantem i jeszcze sie tym szczycisz
Niech ktoś się zlituje i zamknie wątek bo już nic więcej ciekawego nikt nie powie...