PDA

Zobacz pełną wersję : Tani i mały pojemnością fotobank

verus
04-04-2008, 14:48
Potrzebuję coś do zgrywania fotek w terenie. Z własnym zasilaniem, czytnikiem kart CF lub możliwością podłączenia aparatu. W zasadzie nie potrzeba mi więcej jak 10GB ale wiem, że dziś tak małych nośników nie ma :-)
Doradźcie proszę jakieś najtańsze rozwiązanie. Aha...mam Palmtopa MIO P350 czy moge to jakoś wykorzystać ?

amirez
04-04-2008, 15:31
Chyba masz za dużo kasy. 10GB to są raptem 2 i pół karty - 4GB. To po co Tobie databank. Taniej wyjdzie zakup kart niż tego urządzonka. Ostatnio był na forum do sprzedania z dyskiem 20GB - cena była wyższa niz zakup kart o tej samej pojemności.

verus
04-04-2008, 15:43
Rozumiem dobrze :-) Ale potrzebuję do pewnych celów właśnie takie rozwiązanie jak napisałem.
Z tego co popatrzyłem na allegro to Fotobank digimate plus III i do tego jakis tani dysk 2.5'. Całość wyjdzie +/- 150zł.
Pytanie do komputerowców : czy da się spiąć aparat z palmtopem MIO P350 i zgrać na jego kartę dane ?

Pawel92
04-04-2008, 17:05
... czy da się spiąć aparat z palmtopem MIO P350 i zgrać na jego kartę dane ?

Nie sadze. Abys mogl przegrac zawartosc karty w aparacie na Twojego paltopa za pomoca zlacza USB, MIO P350 musialby posiadac zlacze USB Master. W tego typy urzadzeniach jest to rzadkoscia (osobiscie znam jeden PDA Toshiba ktory ma taki typ wyjscia USB). Zlacze pamieci uzywanej przez MIO (SD) nie jest compatybilne ani z CF ani XD Twojego S3, wiec nie mozesz przegrac zdjec "po trochu" przechodzac przez RAM MIO.

dusker
04-04-2008, 17:33
wartoby sprawdzic czy ten MIO ma host usb...

W tego typy urzadzeniach jest to rzadkoscia
nie zgodze sie - ostatnio wystepuje to juz bardzo czesto...

Pawel92
04-04-2008, 17:43
wartoby sprawdzic czy ten MIO ma host usb...

nie zgodze sie - ostatnio wystepuje to juz bardzo czesto...

Pewnie masz racje. Zajmowalem sie poszukiwaniem PDA z USB Host w 2005. Od tego czasu moglo sie duzo zmienic.