Zobacz pełną wersję : Czy były już jakieś awarie D300????
Hejka, czy mieliście już jakieś problemy z D300?? znajomy po miesiącu użytkowania wysłał właśnie do servisu, pokrętło przysłony nie działało, na wyświetlaczu była informacja jak przy braku kontroli przysłony F-- na pewno nie wina obiektywu, to było sprawdzone, akurat do niego zadzwoniłem zapytać jak tam sprzęt, bo poszukuje w USA na ebay, myślałem że raczej taki sprzęt rzadko się psuje ;) Taiwan to Taiwan - teraz nie ma jakości, czy Wy mieliście już jakieś problemy???
50 zdjec. zadnych awarii :mrgreen:
Pare tysiecy i wszystko na medal.
fotojacek
03-04-2008, 23:51
Policz ilośc sprzedanych D300 na swiecie i ilośc awarii , pewnie nie wyjdzie setna procenta.....
komu sie co zepsuło bo mi pralka po 3 miesiacach a stara wiatka chodziła 10 lat. Co wcale nie znaczy zeby prać tarką nad rzeką bo ta to sie wcale nie psuła.
To tylko urządzenie i wszystko ma się prawo popsuć. Nawet samochód z salonu za zakrętem
takie pier.......e o szopenie
Pracuje w sklepie foto jak wszedł D200 to jeden prosto z półki pojechał za zwrot do nikona bo był zepsuty i co z tego?
Czy to znaczy ze wszystkie są wadliwe?
Doszukiwanie się dziury w całym
Nie doszukuje się dziury, tylko pytam ;) właśnie dlatego, że jeszcze do dziś nikt nie wspominał o awariach ;) ja mam d70s foce nim już długo i jest ok. próbuje rozeznać temat zanim kupię coś na gwarancji w stanach ;)
Nie ma po co się unosić. Jako społeczeństwo coraz częściej doświadczamy zjawisk masowych. Masowo kupujemy aparaty, masowo nam się psują, masowo "strzelamy" fotki i masowo uszczęśliwiamy nimi użytkowników globalnej sieci...
I nawet onanizujemy się masowo - nad nowymi puchami :D
... normalnie aż paluszki swędzą, żeby tylko coś o nich napisać :P
downunder
04-04-2008, 00:26
Hejka, czy mieliście już jakieś problemy z D300?? znajomy po miesiącu użytkowania wysłał właśnie do servisu, pokrętło przysłony nie działało, na wyświetlaczu była informacja jak przy braku kontroli przysłony F-- na pewno nie wina obiektywu, to było sprawdzone, akurat do niego zadzwoniłem zapytać jak tam sprzęt, bo poszukuje w USA na ebay, myślałem że raczej taki sprzęt rzadko się psuje ;) Taiwan to Taiwan - teraz nie ma jakości, czy Wy mieliście już jakieś problemy???
Nie wszystkie promy kosmiczne wróciły na ziemię, nie każdy pasażer podróżujący samolotem ma dwa szczęśliwe lądowania, nie zawsze samochód dojedzie do celu ... itd itp. :(
A to nie technologia z Tajwanu, a zarazem znacznie droższa od D300. ;)
Także nie łudź się nie każdy D300 będzie bez wad.
krzysztof jot
04-04-2008, 00:52
Nie doszukuje się dziury, tylko pytam ;) właśnie dlatego, że jeszcze do dziś nikt nie wspominał o awariach ;) ja mam d70s foce nim już długo i jest ok. próbuje rozeznać temat zanim kupię coś na gwarancji w stanach ;)
no to zobacz pare wątków nizej "problemy z zasilaniem" - okazuje się, ze to juz problem wiecej niż lokalny :)
O właśnie jak byk piszecie ;) jakoś mi umknęło to zasilanie - dzięki.
Mam dziwne wrażenie, że uznajecie psucie się sprzętu u Was za coś normalnego, w sensie - "cóż mój się wyłącza - widocznie tak już jest". Wiem, że to tylko elektronika i wszystko się psuje, ale pewne masowe zjawiska można zaobserwować jak np. to zasilanie a właśnie na tej podstawie miedzy innymi dokonuje się wyborów - kupię go lub nie. Zresztą dlatego kiedyś kupiłem pierwszą F80tkę i do tej pory hula.
po 27 zdjęciach - d300 padł na amen .... wymiana w sklepie internetowym
.... poszukuje w USA na ebay, myślałem że raczej taki sprzęt rzadko się psuje
Dlatego lepiej dołożyć parę stówek i mieć polską gwarancję. To jest tak zaawansowana technologia, lepiej mieć możliwość natychmiastowej wymiany sprzętu, tak jak wojteh. No chyba, że Ci się nie spieszy i możesz sobie pozwolić na przesyłki na drugą półkulę.
Zgodzę się, że może nie warto ryzykować w USA dla paru stów, ale nie zgodzę się z tym, że servis mógłby być dłuższy niż w Polsce, kiedyś naprawiałem sb800 2 miesiące, na forum czytałem, że lepiej wysłać czasami do Niemiec, bo u nas ten servis to masakra, już nie wspomnę, że moja lampa wróciła jakby ją dziecko otwierało - dookoła ślady nieudolnych prób otworzenia konstrukcji ;(
Marek-frotka
04-04-2008, 11:04
Witam !
Do tej pory popełniłem 6 348 zdjęć i nie mogę narzekać. Problemy , a i owszem miałem , ale po wgryzieniu się w literaturę i podparciu się informacjami z „Naszego Forum” z reguły okazywało się , że najbardziej awaryjnym jest " mój zasób wiedzy " dotyczący ustawień aparatu. :-D
nie wiem czy mozna to zaliczyc do awarii,trafia mi sie zawieszenie wyświetlacza głownego podczas przegladania zdjeć. Pomaga cierpliwosc lub wył/wł.