rastula
03-04-2008, 20:47
No więc tak:
planuję zakup sb - 800
jak rozumiem będzie możliwa współpraca tej lampy z wbudowanym do d80 sterownikiem lamp...pod warunkiem że będę korzystał wyłącznie z wbudowanej w aparat lampy (?)...
taka sytuacja sprawia że moja sb-400 albo będzie się kurzyć , albo sprzedam ją za grosze...
opcje raczej nieciekawe :-)
pomyśłam więc o tym aby wykorzystać jednak sb-400 jako dodatkowe źródło światła wyzwalane przy pomocy fotoceli...
Pytanie:
1) czy sb - 400 można wyzwalać przy pomocy fotoceli?
2) jeśli tak to rozumiem że będzie błyskać pełną mocą błysku?
3) jaką fotocelę + kostkę (ew taki combo) polecacie do tego zastosowania - oczywiście dostepną w chwili obecnej w necie (cena do 70 PLN) - chciałbym żeby taki zestwa można było zamontować na standardowy gwincie stojaka
ps - nie umiem lutować itp - więc w grę wchodzą tylko fanty "dla blondynów" ;-)
dzieki za odpowiedzi i rekomendacje !
planuję zakup sb - 800
jak rozumiem będzie możliwa współpraca tej lampy z wbudowanym do d80 sterownikiem lamp...pod warunkiem że będę korzystał wyłącznie z wbudowanej w aparat lampy (?)...
taka sytuacja sprawia że moja sb-400 albo będzie się kurzyć , albo sprzedam ją za grosze...
opcje raczej nieciekawe :-)
pomyśłam więc o tym aby wykorzystać jednak sb-400 jako dodatkowe źródło światła wyzwalane przy pomocy fotoceli...
Pytanie:
1) czy sb - 400 można wyzwalać przy pomocy fotoceli?
2) jeśli tak to rozumiem że będzie błyskać pełną mocą błysku?
3) jaką fotocelę + kostkę (ew taki combo) polecacie do tego zastosowania - oczywiście dostepną w chwili obecnej w necie (cena do 70 PLN) - chciałbym żeby taki zestwa można było zamontować na standardowy gwincie stojaka
ps - nie umiem lutować itp - więc w grę wchodzą tylko fanty "dla blondynów" ;-)
dzieki za odpowiedzi i rekomendacje !