Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Chantelle
Josef K.
03-04-2008, 01:00
Witam wszytskich Forumowiczow:)
Jestem zupelnie nowy i zielony w fotografii.
Ucze sie pilnie i staram sie jak moge. Mam nadzieje, ze bedzie coraz lepiej.
Wklejam do Waszej oceny jeden z moich pierwszych zmagan portretowych
Prosze o wzglad na moje zupelne amatorstwo
//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
Ciekawy portret :) Szkoda tylko trochę przepałów. Gmerałeś coś mocniej w fotoszopce? Widzę jakieś rozmycie na krawędzi prawego policzka.
Widać, ze się przyłożyłeś Świadomy użytkowniku d40 :), nieźle wyszło... w każdym razie widać spore wyczucie, bo modelka przedstawiona nieszablonowo i konsekwentnie. Nie wiem co było w tle i czy nie warto było trochę światła w tle zostawić, ale Twoje prawo eksperymentować :).
Josef K.
03-04-2008, 16:34
Ciekawy portret :) Szkoda tylko trochę przepałów. Gmerałeś coś mocniej w fotoszopce? Widzę jakieś rozmycie na krawędzi prawego policzka.
Dzieki :-D. Moze masz racje co do "przepalow" sam sie nad tym zastanawialem. Postanowilem jednak zostawic do oceny.
To rozmycie na krawedzi prawego policzka to chyba lekka blizna modelki, ktora niestety ulegla wyeksponowaniu. Nie wiem czy wlasnie to miales na mysli Adrianie.
Josef K.
03-04-2008, 16:39
Widać, ze się przyłożyłeś Świadomy użytkowniku d40 :)....
Dziekuje bardzo jakubies :). To taki pozytywny "kop" z Twojej strony na poczatku mojej przygody z fotografia na bardziej powaznie oraz przygoda z forum :)
barracuda
03-04-2008, 17:19
Moim zdaniem poniżej normy technicznej. Straszne przepały. Zupełny brak szczegółów w ciemniejszych fragmentach zdjęcia. Do tego jeszcze widać, że coś było wymazywane, tło bądź twarz, bo po lewej krawędzi została jaśniejsza poświata.