Zobacz pełną wersję : [ Makro ] To mój badyl - [Nemeth]
Witam
Wreszcie robi sie ciepło...
Podczołgałem się z poświeceniem ... ale uciekł po pierwszym zdjęciu ;)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img368.imageshack.us/img368/2610/dsc4870ga2.jpg)
pozdr.
monster666
01-04-2008, 00:36
Ale ładnie wyszło nawet. Podobny okaz upolowałem w sobotę :)
Wioletta
01-04-2008, 01:54
Brrr, zdjecie swietne, model interesujacy:)
Ja wiem ze NIGDY w zyciu nie zrobie podobnego zdjecia, gdybys byl kobitka, pogratulowala bym Ci odwagi, ale i tak gratulacje! Super fotka:-D
nieznosze pająków!!
ale zdjecie znosne :P
arachiusz
01-04-2008, 07:09
trza było go gonić :)
borregaard
01-04-2008, 07:48
Popatrzył na npla z okopu i "wycofał" się na drugą linię obrony...
Nie przerywaj natarcia !...:mrgreen:
Pzdr
Andrzej
... i ma taki smutek w oczach :)
" uciekł po pierwszym zdjęciu.. " ciezko skorumpowac takiego modela-moze jakimś przysmakiem zachęcić do pozowania :)
pozdrawiam
arachiusz
01-04-2008, 16:32
etam ciężko leżysz i czekasz aż wróci :)
ciekawe. Maciek jakiego sprzętu używasz? waham się między odwrotnym mocowaniem dla 50mm a pierścieniami powiększającymi. możesz coś polecić?
ahh, witam wszystkich, to mój pierwszy post :)
ciekawe. Maciek jakiego sprzętu używasz? waham się między odwrotnym mocowaniem dla 50mm a pierścieniami powiększającymi. możesz coś polecić?
ahh, witam wszystkich, to mój pierwszy post :)
Tokina 100. Mam tez Raynoxa 250 z czasów przed Tokiną, ale do macro trzeba mieć szkło macro i kropka.
borregaard
01-04-2008, 18:12
ale do macro trzeba mieć szkło macro i kropka.
Nic bardziej błędnego...Spróbuj zrobić owocówkę,wesz,pchłę,mszycę tak by była widoczna,szczegółowa,dobrej jakości.Nawet najlepszymi obiektywami,przy skali odwzorowania 1:1 niewiele będzie widać,a przy powiększeniach jakość będzie "powalająca".....:-D
Pzdr
Andrzej
Nic bardziej błędnego...Spróbuj zrobić owocówkę,wesz,pchłę,mszycę tak by była widoczna,szczegółowa,dobrej jakości.Nawet najlepszymi obiektywami,przy skali odwzorowania 1:1 niewiele będzie widać,a przy powiększeniach jakość będzie "powalająca".....:-D
Pzdr
Andrzej
No tak... a spróbuj rzeczoną owocówkę, wesz, pchłę, mszycę sfotografować odwróconym 50 mm czy innymi wynalazkami. Szkło do macro do podstawa. A później można sie bawić w pierścienie pośrednie i mieszki.
borregaard
01-04-2008, 21:39
Przeczytaj co napisałeś....Oczywiście,że szkło do macro to podstawa,ale nie szkło do macro i kropka...:wink:
Nie to ,że się czepiam,ale jesli ktokolwiek zada podstawowe pytanie,to odpowież powinna być wyczerpująca.Tym bardziej od osoby bardziej zawansowanej w danej dziedzinie.
:-D
Pzdr
Andrzej
Andrzeju ... zupełnie nie wiem o co Ci chodzi ... Jak sie chce robić macro to można i lupe przystawiać do kita 18-55 - wiem bo probowalem ;) Ale szkło macro to podstawa i KROPKA ! I zdania nie zmienie ;)
Oczywiście,że szkło do macro to podstawa,ale nie szkło do macro i kropka...:wink:
;) zastanawiające
pozdrawiam
borregaard
02-04-2008, 07:28
Ale szkło macro to podstawa i KROPKA ! I zdania nie zmienie :wink:
W tym brzmieniu jak najbardziej .....i jeszcze wiele kropek......:-D
OK.:-D
Bo faktycznie będzie wyglądało,że się czepiam,a wcale nie chciałem i nie chcę...:-D
:wink:zastanawiające
.....a wiesz,że....tak...:mrgreen:
Pzdr serdecznie
Andrzej
Grzegorka
02-04-2008, 17:54
Zdjęcie super!
Brrr, zdjecie swietne, model interesujacy:)
Ja wiem ze NIGDY w zyciu nie zrobie podobnego zdjecia, gdybys byl kobitka, pogratulowala bym Ci odwagi, ale i tak gratulacje! Super fotka:-D
Fio też tak mówiłam, ale od kiedy polubiłam makro zaczęłam do pająków życzliwiej podchodzić, a od kiedy Nemeth zrobił to zdjęcie (http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=10715) to wręcz polubiłam skakuny. Co więcej, jednego miałam nawet na ręku :mrgreen:
Grzegorka
02-04-2008, 17:56
Tokina 100. Mam tez Raynoxa 250 z czasów przed Tokiną, ale do macro trzeba mieć szkło macro i kropka.
Twojego Raynoxa 250 to na razie mam ja :mrgreen::razz:
Twojego Raynoxa 250 to na razie mam ja :mrgreen::razz:
Pamiętam o tym. I nie zapominaj o tym, że ja pamiętam :twisted::twisted::twisted:
Grzegorka
02-04-2008, 18:06
Pamiętam o tym. I nie zapominaj o tym, że ja pamiętam :twisted::twisted::twisted:
Ja nie zapominam, ale wiesz... oddam Ci go taką drogą jaką do mnie trafił :p
Ciekawy pajeczak . Ladnie rozłozona GO .Szkoda ze te zielone badyle wpadają w strefe ostrosci .