Zobacz pełną wersję : Co wybrać żeby bylo dobrze?
Witam,
Jest możliwość zamiany body. Mam D40. Jest mozliwosc zamiany na D200 (uzywany, 1700 zł, z fotek wyglada super) plus 700 zł. Zamiana ze sklepem.
Ale chce tez kupic sb 600 nowa. Lampa mi sie na bank przyda ! a body kiedyś tez ;)
Co sadzicie?
bierz D200 strasznie się opłaca teraz:)
Ja bym brał D200. Ale ja znam swoje wymagania, potrzeby, oczekiwania...
Zrób sobie tabelkę, wypisz w niej + i - takiej zamiany. Zobacz co dla Ciebie ważne i spróbuj sam odpowiedzieć sobie na to pytanie. Ew. wtedy jak będziesz miał problemy zapytaj. Taka o to moja propozycja.
To zalezy, jakie jest Twoje podejscie do fotografii.W przypadku gdy lubisz fotografowac z swiatlem zastanym wez D200.Lampe dokupisz za jakis czas.Gdy bez lampy nie dasz rady fotografowac, to lampe :)Pozdrawiam.Dostrzegam pewna prawidlowosc....gdy ktos kupi aparat,to nastepnym ruchem jest lampa.Ma ona poprawic zdjecia i wiele sie po niej oczekuje.Zupelnie obojetnie przechodzi sie obok podstawowej nauki o swiatlach i cieniach w fotografii.
Ja bym brał D200. Ale ja znam swoje wymagania, potrzeby, oczekiwania...
Zrób sobie tabelkę, wypisz w niej + i - takiej zamiany. Zobacz co dla Ciebie ważne i spróbuj sam odpowiedzieć sobie na to pytanie. Ew. wtedy jak będziesz miał problemy zapytaj. Taka o to moja propozycja.
Cudów nie pstrykam. Przewaznie jakas reporterka. Lampa przyda sie do pomieszczen w sumie itp. Body ma 5 klatek to do jakiegos meczu sie przyda plus lepsze ISO....
Niby body ma wiecej bo jakby nie bylo jest to skok na troche wyzszy poziom niz D40...
Cudów nie pstrykam. Przewaznie jakas reporterka. Lampa przyda sie do pomieszczen w sumie itp. Body ma 5 klatek to do jakiegos meczu sie przyda plus lepsze ISO....
Zrób to dokładnie :)
Zrób to dokładnie :)
Tzn. kupie i tak to i to kiedys... Tylko teraz chodzi o kolejnosc... D40 jest jeszcze na gwarancji... Mysle ze pociagne jeszcze troche i jak sie skonczy to go puszcze, a d200 moze bedzie tanszy. Nie da sie ukryc, ze body ma wiecej plusow, ale wiem ze lampa jest mi bardzo potrzeban, wiec kupie najpierw ja :)
a gdzie tak robia ? tez bym sie zamienil .. ;)
Wtedy, to raczej D300 (nie D200) bedzie tanszy...
a gdzie tak robia ? tez bym sie zamienil .. ;)
http://www.interfoto.com.pl/index.php
tutaj jest sprzet nowy i uzywany. zamienic tez mozna bo pytalem o tego d200.
http://www.interfoto.com.pl/index.php
tutaj jest sprzet nowy i uzywany. zamienic tez mozna bo pytalem o tego d200.
mozesz mi powiedziec cos wiecej na temat zamiany ? na jakiej zasadzie sie wymiania odbywa jaie sa kryteria.