Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Brama światła
Witam,
W ramach odpoczynku od zajmowania się 2 i pół miesięcznymi bliźniakami, po nocnym karmieniu o 4-tej;-)stwierdziłem, że skoro nie śpię, a ranek zapowiada się wreszcie słoneczny, to spróbuję zrobić jakieś zdjęcie wschodu słońca. Czasu niestety nie miałem wiele, bo za niecałe 3 godziny musiałem być z powrotem na kolejne karmienie:-) a tu trzeba wyjechać za miasto.
A oto efekt:
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img369.imageshack.us/img369/2508/dsc5444wt9.jpg)
To moje pierwsze zdjęcie na tym forum z kategorii innej niż 'albumowa', więc wszelkie uwagi są mile widziane. Nie wiem tylko czy wrzucam to do dobrej kategorii...
Pozdrawiam serdecznie!
Hael
Podkadrowałbym dół do podstawy pnia drzewa z lewej.
Chyba prosi sie też naturalna ramka, czyli lewy bok dociąc do drzewa i pozbyc sie tego świetlika w górnym prawym rogu.
Jakub Klimczak
31-03-2008, 12:59
Świetne ujęcie.
Podoba mi się, poprawki za jurgenem, te drobne szczegóły powinny znacznie polepszyć odbiór.
Odnośnie kadrowania - przestrzeń po lewej stronie przyciąłem jak drukowałem na A4 - przy okazji usunąłem też plamkę w prawym górnym rogu. I rzeczywiście wygląda to lepiej. Mam natomiast wątpliwości odnośnie przycinania dołu - moim zdaniem brama będzie wówczas zbyt centralnie, a tunel z drzew trochę zbyt krótki. Ale wieczorem spróbuję pokombinować:-)
Dzięki za rady!
Foteczka rewelacja :)
Czy za bramą stoi auto na światłach? :D
jak dla mnie zdjęcie jest idealne, nic bym nie zmieniał, GRATULACJE
Gratulacje podoba mi się ale zrób drobne poprawki które zaproponował jurgen i będzie super :).
Zbigniew
31-03-2008, 16:48
Very, very, very nice :D :D
PS.: Gratuluję bliźniaków i doskonale rozumiem skąd masz takie okazje do robienia zdjęć :)
gratuluję:-D pomysłu i fotki
Very, very, very nice :D :D
PS.: Gratuluję bliźniaków i doskonale rozumiem skąd masz takie okazje do robienia zdjęć :)
Dzięki Zbigniew:-)
Poranne zajęcia to jedna z wielu zalet posiadania dzieciaków - wcześniej w życiu nie wstałbym o 4 rano, żeby zrobić zdjęcie:-) A teraz mam taki plan, że po nocnym karmieniu patrzę, czy są gwiazdy - jak są to zbieram się na poranny plener... na nieszczęście (lub szczeście, bo jestem troszkę bardziej wyspany:-) gwiazdy były tylko ten jeden raz.
Pozdrawiam
Hael
PS Przepraszam, że odpowiadam dopiero teraz, ale przez tydzień nie miałem dostępu do sieci.
Czy jak zacznę karmić to zdjęcia też zaczną mi wychodzić ? :)
Gratuluję dobrej fotki. Naprawdę ciekawy klimat. Też proponuję poprawki sugerowane przez jurgen-a.
Pozdrawiam
Czy jak zacznę karmić to zdjęcia też zaczną mi wychodzić ? :)
Oczywiście!!!:-) Jakość zdjęcia jest wprostproporcjonalna do ilości wypitego w nocy mleka. A jak są bliźniaki to jeszcze x 2 :-)
Cieszę się, że zdjęcie się podoba.
Pozdrawiam
Hael
No bajkowe, bardzo mi się podoba. Być w odpowiednim miejscu i czasie, ehh też bym takie chciał ;)
borregaard
12-04-2008, 19:19
Ładne światło....:-D
Pzdr
Andrzej
Piękne - ale kadrowałbym podobnie jak jurgen.
Co do kadru to też mam podobne odczucia jak koledzy
Ale światełko śliczne
swietne zdjecie ma niesamowity klimat