Zobacz pełną wersję : najtansza blyskotka z regulacja mocy
szukam lampy w granicach 200zl z regulacja mocy... LP nie musi byc duza
potrzebuje czegos na slave'a
ktos ma jakies sprawdzone???
schwepes
30-03-2008, 12:31
może zainteresuje Cię to http://www.cyberfoto.pl/gielda/91335-sprzedam-nikon-sb-16-a.htm (to nie moje ogłoszenie, żeby nie było wątpliwości ;) )
sb 27, kupiłem za 200zł na alle :mrgreen:
nawet jedna jest akurat licytowana i niedługo sie kończy. Aukcja nie jest moja etc.
Bardzo sympatyczna błyskotka- mała, poręczna, wbudowane fikuśne (ale przydatne) dyfuzory. Jedyny minus- brak ruchomej głowicy, ale to nie pownien być poblem, skoro ma robić jako slave. Zawsze też możesz włączyć w niej tryb A, mamy wtedy namiastkę automatyki :)
ta sb16 to chyba nie ma podziału mocy w manualu- ale to tylko moje przypuszczenie- kółko na tylnej ściance to kalkulator. Pewnie w M wali całą mocą a ekspozycje regulujesz sobie przysłoną (co jest raczej mało wygodne przy używaniu więcej niż jednej lampy:) )
możesz też poszukać innych sb- 24, 26 etc ale one poniżej 300zł nie schodzą (a i tak za taką cenę bywają raczej intesywnie używane)
szukam lampy w granicach 200zl z regulacja mocy...
U mnie by się znalazła sb24, ale bez działającego gniazda PC ;)
w dodatku sb24 najbardziej lubi ogniwa kadmowe, a nie NiMH. Alez takimi też działa:)