PDA

Zobacz pełną wersję : K - Kelwinki

pactryk
30-03-2008, 05:47
Na poczatku pozdrawiam serdecznie wszystkich tutaj zarejestrowanych !!!
Od miesiaca jestesm posiadaczem D200. W sumie jest to pierwsze moj taki dotyk lustrzanki cyfrowej!!!
Nie za bardzo wiem co do czego sluza wszystkie pokretla i przyciski. Ide raczej droga >prob i bledow<.
Nie wiem na jak dlugo mi sie to wszystko ulozy ale jak narazie jest w miare <czyt. nie jest zle>!!!
Mam (i bede mial) wiele pytan dotyczace tego sprzetu!!!
Moze na dzien dobry zadam pytanie do wlascicieli tego sprzetu co oznacza przycisk po lewej stronie WB
Po wcisnieciu wyskakuja Kelwiny (tak slyszalem). Nie za bardzo wiem do czego to sluzy i w ogole co sie z nim robi (z czym sie to je)...
Wiem, ze dla doswiadczakow te pytania to banaly ale jesli ktos bedzie w stanie pomoc_____ ---- dziekuje serdecznie z gory!!!

pozdrawiam serdecznie i raz jeszcze dziekuje.

nysander
30-03-2008, 07:59
ja myślę, że na tak podstawowe pytania to odpowiada instrukcja do aparatu ...

Jacek B.
30-03-2008, 08:33
Jest zbyt wiele rzezy które musisz poznać, więc najpierw przeczytaj instrukcję, najlepiej dwa razy z aparatem w ręku i dopiero pytaj bo pytanie o WB jst zbyt podstawowe.

JK
30-03-2008, 10:22
A jeszcze lepiej kup jakąś książkę o podstawach fotografii i przestudiuj ją (nie przekartkuj) przed lekturą instrukcji. Wtedy więcej z tej instrukcji zrozumiesz.

Rofitv
30-03-2008, 12:24
To tak jakbyś pytał o róznicę światła słonecznego i zarówki domowej. Pomyśl bo masz aparat z "manualną skrzynią biegów". To nie jest automat...

kerry123
30-03-2008, 13:48
D200 to swietna maszyna i lepiej dobrze poczytaj instrukcje bo to cacko ma naprawde wielkie mozliwosci

pactryk
30-03-2008, 14:49
problem jest taki, ze nie posiadam instrukcji. staralem sie zdobyc w jez angielskim ale graniczy to z cudem!
No ale. Odp sie nie doczekalem, ale i tak jest wporzo.
pozdrowionka zza oceanu.

kacperek
30-03-2008, 15:01
Czy za oceanem nie znają wyszukiwarek?
Żeby nie było, że my tacy źli:
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=5147

Wini
30-03-2008, 15:06
problem jest taki, ze nie posiadam instrukcji. staralem sie zdobyc w jez angielskim ale graniczy to z cudem!
Bajki opowiadasz (http://support.nikontech.com/cgi-bin/nikonusa.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=13796):mrgreen:

michaelsoncam
30-03-2008, 23:00
Zwyczajnie przez google wejdz do NIKONUSA wybierz zakladke SERVICE & SUPPORT i NIKON KNOWLEDGE DATABASE. Praktycznie wyczerpujace odpowiedzi na wiekszosc podstawowych zapytan , lacznie z instrukcjami regular i uproszczona.