PDA

Zobacz pełną wersję : Photon europe - szukam informacji

Krik
27-03-2008, 22:44
Witam
Poniewaz jestem tutaj nowy to na poczatek serdecznie witam wszystkich Forumowiczow.
Zaczynam od razu od prosby poniewaz mam tydzien czasu na zakup sprzetu studyjnego i jak to zwykle bywa szukalem dobrego za nie duze pieniadze. I znow powtorka z historii bo stanelo na chinszczyznie a konkretnie wybralem Quantuuma
Wszystko stalo się jasne i juz miałem zamawiac Az tu pech (szczescie) chcial ze trafilem na strone http://www.photoneurope.cz/pl/nabidka.php .
Wyszlo na to ze za cene w/w chinskich lampek mogę kupic porzadnie wyglądające czeskie (a może czesko chinskie ;-)) lampy.
Nic nie wyskrobałem z gogli.
Dlatego trafilem tutaj.
Z nieukrywana rezygnacja bardzo proszę o jakiekolwiek informacje na temat sprzętu proton europe
Pozdrawiam
Krzysztof

franeksinatra
28-03-2008, 03:59
Poniewaz biuro firmy (wg kontaktu na ich stronie) zapewne miescis ie pare pieter pode mna :D postanowilem zbadac temat. Dam znac jak czegos o nich sie dowiem.

yaqb
28-03-2008, 07:19
Fajny mają cennik, z cenami netto... Czytając go czułem się jakbym był np. w Macro....
Łatwo można się w balona zrobić :D

Krik
28-03-2008, 07:48
franeksinatra - bede wdzieczny za szybka odpowiedz bo wlasnie zauwazylem ze 300 - tek nie maja na stanie i beda musieli zamawiac a to potrwa...
yaqb81 - spoko przeliczalem ceny i wychodzi to dosc dobrze

Dzieki serdeczne kolegom za szybki odzew i czekam na wiecej informacji

yaqb
28-03-2008, 08:05
Ja zamówiłem kilka dni temu sprzęt do studia z Quantuuma i czekam na dostawę. Jest to sprzęt za rozsądną cenę i przede wszystkim wiele osób pochlebnie się o nim wyraża na forum i użytkuje go bez problemu. A tak jak mówili na targach foto w Łodzi maja zamiar za ok 3 miesiące wprowadzić lampy o większej mocy z wyświetlaczem z tyłu. Dlatego na razie zamówiłem 2 sześćsetki i poczekam aż wypuszczą nowe lampy i wtedy kupie mocniejsze jeszcze :)

A wracając do tej firmy o której piszesz to powiem Ci szczerze że pierwszy raz o niej słyszę.

Krik
29-03-2008, 14:45
Rozmawialem z Pania z firmy Photon i okazalo sie ze nie maja na magazynie tego co chcialem czyli 2x300tka + osprzet. i musialbym czekac na nie tydzien. Ostatecznie przeanalizowalem cala oferte i doszedlem do wniosku ze nie wiem jak lampy ale ich osprzet chyba wcale nie jest taki rewelacyjny jakosciowo a cenowo wychodzi dosc drogo. Zdecydowalem wiec ze kupie 1x400tke i 1x500 tke a osprzet dokupie na razie chinski w pobliskim sklepie...
Nie dostalem jednak ostatecznego potwierdzenia ze te ostatnie lampy sa na stanie.
Wiec z nudow zaczalem szukac jeszcze innego rozwiazania i trafilem na te lampke:
http://www.allegro.pl/item337374775_nowosc_profesjonalna_lampa_studyjna_ millamsn_500ws.html
Chyba przy niej zostane a dobry osprzet dokupie jak lampki na niego zarobia :-)
Co Wy na to- bardziej doswiadczeni Koledzy ?

yaqb
30-03-2008, 16:18
Przeszukaj sobie forum bo już pisano o tej firmie i jej lampach. Zadzwoń do nich i powiedz co Ci trzeba, ile masz na to kasy itp. A gość Ci wszystko powie co i jak:)

BTW do szły już do mnie lampy i reszta akcesoriów z Quantuuma i jestem zadowolony. Lampy bardzo dobrze śmigają, a jutro wypróbuję je w boju na mojej siostrze :D

lukaszmik
01-04-2008, 13:54
doszły już do mnie lampy i reszta akcesoriów z Quantuuma i jestem zadowolony. Lampy bardzo dobrze śmigają, a jutro wypróbuję je w boju na mojej siostrze :D

czekamy na opinie na temat tych lamp, nie wiem, jak inni, ja jestem nimi zainteresowany, wydaje mi się, że sporo ludzi ich używa, ale nikt nie chce się podzielić informacjami jak się sprawują

yaqb
01-04-2008, 17:18
czekamy na opinie na temat tych lamp, nie wiem, jak inni, ja jestem nimi zainteresowany, wydaje mi się, że sporo ludzi ich używa, ale nikt nie chce się podzielić informacjami jak się sprawują

Lampy wczoraj były w ruchu. Taka mała sesja w warunkach domowych ok 300 zdjęć. Na cały wieczór zająłem duży pokój :D Na temat tych lamp napewno nie napisze więcej niż jest napisane w tym wątku (http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=28346).
Krótko mówiąc sprzęt Quantuuma jest idealny na początki swojej zabawy ze sprzętem studyjnym.
Jeśli ktoś będzie uważał że Quantuum mu nie wystarcza to zawsze może się później przerzucić na Bowensa, bo akcesoria do lamp Quantuuma maja mocowania Bowensowskie.