PDA

Zobacz pełną wersję : Karta pamięci MMC do D80

ulpian
26-03-2008, 20:24
Witam wszystkich, normalnie używam SDHC Kingston 4 GB, działa oczywiście bez zarzutów. Natomiast wczoraj przypomiałem sobie że czytniki kart SD obsługuja zazwyczaj także MMC (MultiMedia Card) no i spróbowałem czy działa w aparacie. Okazało się że świetnie się sprawuje. Mogłem sprawdzić tylko 512 MB ( bo tylko takie mam) MMC oraz RS MMC - obie działają doskonale w D80. Zawsze to jakieś rozszerzenie możliwości D80.
Może posiadacie wieksze pojemności tych kart i da radę sprawdzić jakie jest ograniczenie ich wielkości ???

mww7
26-03-2008, 20:43
Karty MMC powinny działać w urządzeniach z portem SD (standard SD to rozwinięcie MMC), niestety nie działa to na odwrót . Używanie MMC w cyfrówkach może być trudne , po prostu te kary są wolniejsze.

Co do pojemności, raczej niema ograniczeń - maksimum kart MMC to dziś jakieś 2 lub 4 GB

velaskez
26-03-2008, 22:09
fajnie że działa, tylko co mi z tego jak i tak mam i korzystam z SD:)

ragnar
28-03-2008, 22:05
Karty MMC powinny działać w urządzeniach z portem SD (standard SD to rozwinięcie MMC), niestety nie działa to na odwrót . Używanie MMC w cyfrówkach może być trudne , po prostu te kary są wolniejsze.

Co do pojemności, raczej niema ograniczeń - maksimum kart MMC to dziś jakieś 2 lub 4 GB
Dokładnie, jednak karty MMC są nieco cieńsze. W portach MMC także zadziałają karty SD ale po lekkim z piłowaniu, działa ten system bynajmniej w telefonach komórkowych.