Zobacz pełną wersję : S5 Pro - prędkość zapisu na kartę ???
Witam
W związku z planowanym zakupem kart mam pytanie do użytkowników.
Czy puszka wykorzystuje możliwości kart Extrime IV.
W zasadzie to chodzi mi czy są zauważalne różnice w prędkości zapisu między kartami Extrime III i IV.
Z góry dziękuję.
hedgehog
25-03-2008, 15:50
Nie wiem, ale i tak cię wkurzy. :D
Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać. Tak szczerze, to nie sądzę, żeby była wielka różnica. Tutaj problemem jest nie gardło, a procesor aparatu, jak sądzę... Lub też jeszcze jakiś inny wynalazek. Dosyć powiedzieć, że irytuje.
Ja mam Sandiski Extreme III i w sumie pogodziłem się już z żółwiowatością. :)
Gdzieś był post z testami prędkości opróżniania bufora w D3 zależnie od karty. Wychodziły jakieś laboratoryjne różnice między Ex III i IV. Trochę bardziej zauważalne było przy zgrywaniu ale i tak symboliczne. Spokojnie kupuj III i ucz się cierpliwości. Zdjęcia zapisuje powoli, ale za to jakie :)
hedgehog
26-03-2008, 01:19
Zdjęcia zapisuje powoli, ale za to jakie :)
W rzeczy samej. Właśnie wróciłem ze studia, godzinkę temu. I oglądam swoje płody. Raz jeszcze stwierdzam, że ten aparat masakruje przy portrecie i przy ludzikach w ogóle :D
Gdzieś był post z testami prędkości opróżniania bufora w D3 zależnie od karty. Wychodziły jakieś laboratoryjne różnice między Ex III i IV. Trochę bardziej zauważalne było przy zgrywaniu ale i tak symboliczne. Spokojnie kupuj III i ucz się cierpliwości. Zdjęcia zapisuje powoli, ale za to jakie :)
No tak, ale to D3...:)
Fuji S5 najlepsze wyniki w zapisywaniu uzyskuje z Extreme IV - 6,37MB/s, bardzo dobry wynik uzyskał Kingston Ultimate z 5,6MB/s. Różnica w prędkości zapisu pomiędzy Extreme IV a Extreme III to ponad 20%.
Polecam Extreme IV. Używałem dokładnie takiej karty (4GB) i byłem naprawdę zadowolony.
Pozdrawiam
hedgehog
26-03-2008, 11:01
Różnica w prędkości zapisu pomiędzy Extreme IV a Extreme III to ponad 20%.
Polecam Extreme IV.
O proszę. :)
To przepraszam za wprowadzenie w błąd.
Wielkie dzięki a w szczególności dla Vadima.
Na szczęście ceny kart w ciągu ostatniego czasu idą w dół i chyba też różnica w cenie miedzy III i IV się zmniejszyła, tak więc pokuszę się raczej o IV. III juz mam tak więc sprawdzę w praktyce te 20% :-)
No tak, ale to D3...:)
Fuji S5 najlepsze wyniki w zapisywaniu uzyskuje z Extreme IV - 6,37MB/s, bardzo dobry wynik uzyskał Kingston Ultimate z 5,6MB/s. Różnica w prędkości zapisu pomiędzy Extreme IV a Extreme III to ponad 20%.
Polecam Extreme IV. Używałem dokładnie takiej karty (4GB) i byłem naprawdę zadowolony.
Pozdrawiam
Wszystkie dzisiejsze szybkie karty sa kilkakrotnie szybsze niz procesor Fuji S5pro - w praktyce, pod wzgledem szybkości, nie ma znaczenia jaką kartę zastosujemy.
Różnice w szybkości zapisu różnych kadrów występują nawet w przypadku zapisu na tą samą kartę - często przekraczają nawet owe 20%.
Wszystkie dzisiejsze szybkie karty sa kilkakrotnie szybsze niz procesor Fuji S5pro - w praktyce, pod wzgledem szybkości, nie ma znaczenia jaką kartę zastosujemy.
Różnice w szybkości zapisu różnych kadrów występują nawet w przypadku zapisu na tą samą kartę - często przekraczają nawet owe 20%.
Podane prędkości dotyczą zapisu przez Fuji S5 tych samych kadrów. Nie wiem, jakie są Twoje odczucia, ale dla mnie różnice są wyraźne i raczej ciężko zgodzić się z tezą, że rodzaj karty nie ma znaczenia.
Pozdrawiam