PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z baterypakiem do D200

szumi
23-03-2008, 21:23
Witam.Dzis stalem sie posiadaczem Nikona D200.Kupilem go z batery pakiem i tu zaczyna sie moj problem.Aparat na akumulatorze dziala, na bateriach NI-mh nie.Czy ktos potrafi mi napisac co jest nie tak.czy po za wyborem bateri z meni aparatu trzeba jeszcze cos ustawic.

D_chriss
24-03-2008, 08:51
sprawdz styki na koszyku paluchów i w samym MBD200. Moze to problem przepływu pradu. Jak w menu zmieniłeś na paluchy to powinno działać.
pozdro!

timi
24-03-2008, 10:33
A może paluszki są kiepskiej jakości i po prostu sobie nie dają rady.

Adak
24-03-2008, 20:46
Witam.Dzis stalem sie posiadaczem Nikona D200.Kupilem go z batery pakiem i tu zaczyna sie moj problem.Aparat na akumulatorze dziala, na bateriach NI-mh nie.Czy ktos potrafi mi napisac co jest nie tak.czy po za wyborem bateri z meni aparatu trzeba jeszcze cos ustawic.

Nic więcej ustawiać nie musisz.
Jeśli nie działa na akumulatorach, to albo masz je rozładowane, albo jedno ogniwo padło (zdarza się - sprawdz woltomierzem), albo koszyk/bp, aparat jest walniety.

Co do zasilania alkalicznymi - raz próbowałem, ale jakieś cienkie kupiłem, to nawet sie chłopak nie włączył, tylko migal bateria ;-)

radekk
12-04-2008, 22:02
u mnie również nie działa, ale wychodzi na to że koszyk nie styka:-( Będę próbował podłożyć jakąś blaszkę, a jak nie to będę reklamował

wiktor.bakiewicz
13-04-2008, 00:15
mam juz spporo czasu pojemniczek na aku, ale jeszcze ani razu nie sprawdzałem jak dziala na paluchach, aż sprawdze :)

fotojacek
13-04-2008, 18:16
Nic więcej ustawiać nie musisz.
Jeśli nie działa na akumulatorach, to albo masz je rozładowane, albo jedno ogniwo padło (zdarza się - sprawdz woltomierzem), albo koszyk/bp, aparat jest walniety.

Co do zasilania alkalicznymi - raz próbowałem, ale jakieś cienkie kupiłem, to nawet sie chłopak nie włączył, tylko migal bateria ;-)

przeciez pisal ze na aku dziala

Adak
13-04-2008, 18:23
przeciez pisal ze na aku dziala

Przeczytaj jeszcze raz cały wątek, a wywnioskujesz że piszę o AA wsadzanych do koszyka (które są akumulatorami, a nie bateriami).