Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Portret z ulicy #1
Mosquito
23-03-2008, 17:37
Witam
Dawno nic nie pokazywałem na forum, czas to zmienić. Uczę się ostatnimi czasy trudnej sztuki portretu, na początek mały portret z ulicy. Czekam na wasze uwagi i rady.
//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
Pozdrawiam Jarek
Witek "Wisz"
23-03-2008, 17:47
Świetne!
Mosquito
23-03-2008, 21:12
Świetne!
Dzięki za miłe słowo, choć gdyby ktoś chciał dorzucić jakieś krytyczne uwagi będę wdzięczny ;]
podobnie jak kłolega u góry, bardzo dobre z tendencją na rewelacyjne, mi sie podoba
Witek "Wisz"
23-03-2008, 21:22
Dzięki za miłe słowo, choć gdyby ktoś chciał dorzucić jakieś krytyczne uwagi będę wdzięczny ;]
Krytyka? Proszę bardzo - palenie szkodzi:mrgreen:
Super - gdzie znalazłeś takiego Consigliere ?
Meffisto
23-03-2008, 22:08
nic dodać nic ująć: super :]
ten dymek to chmury wyrenderowane w PSie? jakos mi nie pasuje. swietlista obwodka wokol cygara tez do dopracowania.. poza tymi detalami jest ok :)
Mosquito
24-03-2008, 00:33
Super - gdzie znalazłeś takiego Consigliere ?
A stał sobie na chodniku i czekał spokojnie na zielone światełko dla pieszych, w sumie facet wyglądał mi bardziej na businessmana w delegacji niż mafiozo, ale kto wie :)
ten dymek to chmury wyrenderowane w PSie?
Ależ skąd ;) :twisted:8)
Witek "Wisz"
24-03-2008, 00:48
Jak coś jest troszkę chociaż niezwykłe, to zaraz podejrzenia, że PSute:mrgreen:
Jak coś jest troszkę chociaż niezwykłe, to zaraz podejrzenia, że PSute:mrgreen:
podejrzenia? to bylo pytanie retoryczne :mrgreen:
Artur Jonik
24-03-2008, 03:55
Git
Ambrosious
24-03-2008, 11:31
Dla mnie jest problem z tłem: szczególnie z jasną "plamą" tuż przed czołem. Jakieś zderzenie, współzawodnictwo o miejsce na zdjęciu a zatem i uwagę patrzącego..
Drugi problem jest trudniejszy do uchwycenia: otóż gość jest wyraźnie czymś przejęty, zafrasowany... i nie można tego z niczym powiązać.. coś jakby luka informacyjna, coś przerwane w pół zdania...
Ale jeśli pokazujesz to jako próbkę z twojego uczenia się.. to wydaje mi się, że uczysz się całkiem sprawnie, kierunek ciekawy!
puchbeary
24-03-2008, 22:08
Za mocna ta obróbka :| . Dołem ciemny pas - bardzo rzuca się w oczy - widać na klapie marynarki. Spaprane coś przy tym cygarze. Jak kolega wyżej słusznie zauważył - biała obwódka plus to coś co zajmuje lewy górny róg - bo dymem trudno to nazwać. Przesadzone i nienaturalne.