Zobacz pełną wersję : Nikon AF-S 24-70 f/2.8 G ED FX - co jest??
Zakupiłem dwa dni temu D3 ale bez obiektywu ponieważ nie ma ich dostępnych. Sprzedawca nawet w przybliżeniu nie potrafił określić kiedy takowy obiektyw się pojawi u niego na półce.:???: Wykonałem kilka telefonów po sklepach internetowych wszędzie to samo - " na razie nie ma i nie wiadomo kiedy będą". Zadzwoniłem do Nikona również nie ma a w zasadzie jest kolejka, kto da więcej będzie miał wcześniej - czy to normalne w tych czasach?? - one tak dobrze się sprzedają czy za mało wyprodukowali??:(
ale zes sie chlopie obudzil.. tu na forum sa osoby ktore na niego czekaja juz prawie 3 miesiace.. sam tez juz troche czekam
A jeszcze inni ...
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=53035
Nawet w USA były zapisy i listy kolejkowe na ten obiektyw :)
...a ja chcę taki sprzedać. Kupiony u Sławka w imfoto w pod koniec grudnia. Sprzedaję bo ściągamy z Azji taki sam bez gwarancji czyli z ryzykiem, ale po znacznie niższej cenie. Leży na allegro. Jakby ktoś chciał zerknąć to znajdzie...
PS. I 105/2,8 VR będzie niedługo do wzięcia :-)
velaskez
22-03-2008, 17:46
w sumie to tego N24-70 to robią ręcznie czy co, że tak wolno im idzie dorabianie nowych?
w sumie to tego N24-70 to robią ręcznie czy co, że tak wolno im idzie dorabianie nowych?
Jeśli na coś jest popyt, a nie ma tego na rynku znaczy nie wyrabiają z produkcją. Innego wytłumaczenia nie widzę. Nawet w Azji ciężko dostać.
...a może to sposób na podniesienie cen. Nadspodziewanie tani był na początku. JAk chcesz z gwarancją to nawet a HK trzeba z przesyłką zapłacić ponad 5k.
tu na forum sa osoby ktore na niego czekaja juz prawie 3 miesiace
Macie jakiś papier odnośnie zamówienia czy wpłacaliście jakąś zaliczkę?? Wydaje mi się że bez tego to jescze możecie czekać i czekać. Sklep w którym kupiłem D3 miał taki obiektyw tydzień temu i sprzedał za 5300 - za 5700 gość mi powiedział ( w jednym ze sklepów internetowych) że da rade załatwić w ciągu 10-14 dni max.
MZ jak tak dalej będzie to solidnie podskoczą cenowo - oby nie!
Mogą zdrożeć. Tak samo było z 18-200. Zaczęło się od ok. 2600 a był moment gdy chodziły po ok. 3000. Po roku rynek się nasyci i wszystko wróci do normy.
Do mnie dziś dotarł - na całe szczęście bo w poniedziałek robie ślub i byłem bez standardu. Czekałem od 18 lutego w kolejce i już straciłem nadzieję. W czwartek tak "na jana" podzwoniłem po sklepach i w cyfrowe.pl usłyszałem: "JEST"(...) "Tak z polskiej dystrybucji". Dziś już u mnie....ale cudeńko - na zdjęciach wygląda strasznie plastikowo...zdjęcia kłamią :twisted:
Ciekawe którego forumowicza to cudo
velaskez
22-03-2008, 20:45
ciekawe:)
Ciekawe którego forumowicza to cudo[/QUOTE]
ja jednak poczekam na nowy! i z pewnego źródła. No i oczywiście jeszcze vat do odliczenia...
...
Ciekawe którego forumowicza to cudo
Usuń link do aukcji.
Przeczytaj ten wątek od początku, to będziesz wiedział, którego. :)
Pozdrawiam
już wiem... od wczoraj, zamotałem się, sorry....usuwam
no! - ja już od dzisiaj śmigam z nikkorkiem 24-70 - naprawdę rewelacja!!! Zakup w zasadzie bezproblemowy :)