Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] pożar
Jakąś chwilę temu. Jakiś pajac podpalił wiklinę nad Sołą.http://img89.imageshack.us/my.php?image=dsc3363qt5.jpg
puchbeary
24-03-2008, 21:43
Pozwól że pomogę
http://img89.imageshack.us/img89/7664/dsc3363qt5.jpg
Ciemno strasznie w tym kadrze a i jak na reportaż to mało w tym historii którą chcesz pokazać.
Zaskoczyło mnie, ponieważ nie byłem sprzętowo przygotowany. Święta.....sam rozumiesz. Reszta nie nadaje sie do publikacji. Za mały był ten ogień, a nie mogłem bliżej podejść.
No niestety - słabiutkie.
A zdjęcie z ukrycia, jakbyś to Ty był podpalaczem ;)
No niestety - słabiutkie.
A zdjęcie z ukrycia, jakbyś to Ty był podpalaczem ;)
Jestem niepalący. Skąd ta wiedza, ze zdjęcia z ukrycia. Krzaki sie paliły, wiec raczej nie mogłem sie w nich schować. Strażak jest zawsze w lepszej sytuacji. Ogień ma w zasięgu obiektywu, postronnym wstęp wzbroniony. Tak tworzą sie samograje.
Jestem niepalący. Skąd ta wiedza, ze zdjęcia z ukrycia. Krzaki sie paliły, wiec raczej nie mogłem sie w nich schować. Strażak jest zawsze w lepszej sytuacji. Ogień ma w zasięgu obiektywu, postronnym wstęp wzbroniony. Tak tworzą sie samograje.
sorry ale chyba przesadziłeś-----życzyłbym Tobie takich samograji jakie ma w swym dorobku FHR --- mógłbyś się takimi fotkami chwalić do końca życia, a tak zrobiłeś z bardzo daleka "ognisko" i podważasz jakość fotek kogoś kto się na tym bardzo dobrze zna oj nieładnie !!!!!!
ps.nie lubię braku obiektywizmu i nieprzemyślanych opinii
pozdrawiam
sorry ale chyba przesadziłeś-----życzyłbym Tobie takich samograji jakie ma w swym dorobku FHR --- mógłbyś się takimi fotkami chwalić do końca życia, a tak zrobiłeś z bardzo daleka "ognisko" i podważasz jakość fotek kogoś kto się na tym bardzo dobrze zna oj nieładnie !!!!!!
ps.nie lubię braku obiektywizmu i nieprzemyślanych opinii
pozdrawiam
To przysłowiowe " samograjstwo" nie dotyka jakości. Absolutnie. Są tematy, których szuka sie dłuższy czas, a są takie, które same wpadają nam w obiektywy. Robią wrażenie na nas. Często są niedostępne dla wszystkich. Tak jak kosmonauta może zrobić piękne podwodne zdjęcia, a nurek nie sfotografuje ziemi z kosmosu. Często widzę tu zdjęcia poddane gruntownej obróbce. I wszystko zależy od możliwości programu i umiejętności użytkownika. Znałem człowieka, który cała swą karierę woził sie na ilości wykonanych prac. A niektóre z nich były sztandarowe.......przeważnie wygrywały konkursy. To fakt autentyczny.
To przysłowiowe " samograjstwo" nie dotyka jakości. Absolutnie. Są tematy, których szuka sie dłuższy czas, a są takie, które same wpadają nam w obiektywy. Robią wrażenie na nas. Często są niedostępne dla wszystkich. Tak jak kosmonauta może zrobić piękne podwodne zdjęcia, a nurek nie sfotografuje ziemi z kosmosu. Często widzę tu zdjęcia poddane gruntownej obróbce. I wszystko zależy od możliwości programu i umiejętności użytkownika. Znałem człowieka, który cała swą karierę woził sie na ilości wykonanych prac. A niektóre z nich były sztandarowe.......przeważnie wygrywały konkursy. To fakt autentyczny.
ale nie dodałeś takiego wyjaśnienia w odpowiedzi na post FHR-a ,a jak sam doskonale wiesz nie wystarczy
tylko być
o fotce przedewszystkim decyduje oko fotografa ,śmiem twierdzić że jest to 80% sukcesu
więc ani nurek ani też strazak nie zrobi ładnej fotki bez chociażby krzty talentu i wyobrażni
nie szafujmy więc stwierdzeniami o samograjach ----bo to bardzo duże uproszczenie
pozdrawiam
wybacz ale reportaż powinien przedstawiać jakąs historię - tutaj mamy tylko podpatrzone i nie do końca ciekawie uchwycone zjawisko ludzkiej głupoty - czyli podpalenie....
wybacz ale reportaż powinien przedstawiać jakąs historię - tutaj mamy tylko podpatrzone i nie do końca ciekawie uchwycone zjawisko ludzkiej głupoty - czyli podpalenie....
Zgadzam się z Twoją opinią. Nie mogłem podejść bliżej, bo niczego pod nogami nie widziałem. Oprócz tego było tam bardzo mokro. Bez szkieł nie miałem czego tam szukać. A jeśli mieści sie to w tematyce podpatrzonych zjawisk....to mnie to wystarczy.
Taka kiszka trochę... mało widać :)
Nie mogłem podejść bliżej, bo niczego pod nogami nie widziałem. Oprócz tego było tam bardzo mokro. Bez szkieł nie miałem czego tam szukać. A jeśli mieści sie to w tematyce podpatrzonych zjawisk....to mnie to wystarczy.
Było mokro, ciemno, nie miałeś szkieł. No tak, ale co to jest za tłumaczenie? Według mnie ŻADNE. Na wojnach strzelają, co chwila coś wybucha, hałas, zgiełk, krew, kurz, brud. I mimo to powstają tam świetne, reportażowe zdjęcia.
Pewien wybitny, być może znany Tobie fotoreporter, Robert Capa, powiedział kiedyś - "If your photographs aren't good enough, you're not close enough." To chyba najlepszy komentarz do Twojego zdjęcia.
@harb - dziękuję za miłe słowa.
Pozdrawiam