Zobacz pełną wersję : oslony p/ sloneczne za free
http://www.lenshoods.co.uk/
do wyboru do koloru
Dla mnie super. Może sie przydać. Ciekawe jak te osłonki sprawdzą się w praktyce
niestety narazie nie mam dostepu do drukarki A3 wiec nie mam jak sprawdzic...
no dobra tylko co to za oslonka z tektury i bez mocowania bagnetowego (bo najczesciej takie wystepuja).
HYPER, to jest jednorazowa osłonka specyficzna. :D Bierzesz osłonkę, plaster i kleisz. Żaden bagnet nie jest Ci potrzebny - dobry plaster wystarczy. :mrgreen: Po sesji zrywasz, wyrzucasz i tylko mocowanie na obiektywie Ci się trochę lepi, ale co tam. :mrgreen:
grzechoo
21-03-2006, 14:44
ale jak to wygląda :( :shock:
JK jakbym mial na kazda sesje foto robic sobie oslonke z ... :D tektury to by mnie chyba szlag trafil a do tego bym po paru sesjach wydal tyle kaski na tekture, plaster itd, ze chyba bym wolal reka zastawic sobie obiektyw :P
hehe moze rozwinie sie stronka i beda tez np.: muszle oczne do zrobienia ze starej detki ;)
HYPER, ale jak coś kosztuje tylko 2,50 to zawsze warto spróbować. :wink: :D
daja za darmo a wy jeszcze marudzicie:)
A poza tym casem może wystapiś sytuacja, że mamy obiektyw bez osłony, taka by sie akurat przydała . Zamiast szukac po sklepach, czy allegro można sobie tymcasowo zmajstrować samemu.
Grześ Pseudonim
23-03-2006, 00:43
Ja tam polecam osłonki z gumy :D
W raysfoto mają takie za jakieś 30 - 40 złociszy.
Pewnie, że lepsze. Te traktuje awaryjnie!! A poza tym Jak sie ma taki gotowy szblonik, to zdolny majsterkowicz zrobi sobie taką z czegis trwalszego :lol: .
Osłoni i sposób wykonania ciekawy. Wracamy do okresu Pana Adama Słodowego - "ZRÓB TO SAM"
hehehe niezła sparawa takie osłonki, będę musiał kiedyś wypróbować.
jeszcze tylko D200 z tekturki wyciąć i wyjdzie na to że fotografia to tanie hobby ;))
pozdr