PDA

Zobacz pełną wersję : Poproszę o poradę

RangeR
17-03-2008, 20:54
Witam,
mam pomysł w sumie do zabaw tylko, kupić ze 2 stare lampy błyskowe do nic fotocele statyw parasolka i odpalać z wbudowanej lampy w aparacie. Tylko mam pytanie czy takie coś w ogóle zadziała i czy jest sens wydawać te parę zł. Bo jak widać i tak budżetowo okrojona sprawa jak sie tylko da. Cudów nie ma co oczekiwać ale do jakiś pierwszych zabaw na dworzu chyba w sam raz. Nie mam żadnego doświadczenia z takim czymś tyle co trochę sie oczytałem na forum o zabawie z lampami. A wiec słucham porad kogoś kto w ogóle takie coś chciał robić.
Pozdrawiam.

szymony
17-03-2008, 21:49
Witam,
mam pomysł w sumie do zabaw tylko, kupić ze 2 stare lampy błyskowe do nic fotocele statyw parasolka i odpalać z wbudowanej lampy w aparacie. Tylko mam pytanie czy takie coś w ogóle zadziała i czy jest sens wydawać te parę zł. Bo jak widać i tak budżetowo okrojona sprawa jak sie tylko da. Cudów nie ma co oczekiwać ale do jakiś pierwszych zabaw na dworzu chyba w sam raz. Nie mam żadnego doświadczenia z takim czymś tyle co trochę sie oczytałem na forum o zabawie z lampami. A wiec słucham porad kogoś kto w ogóle takie coś chciał robić.
Pozdrawiam.
Kup lepiej dwie żarówki błyskowe, niż jakieś stare błyskograty. W terenie może i problem z zasilaniem, ale za to za to lampki bateryjne a 90% będą miały problemy z mocą. Co oczywiście nie znaczy że z żarówkami też nie będziesz miał.

RangeR
17-03-2008, 22:50
To że mocy będzie mało to sie tego spodziewam, ale pytanie czy aż tak mało że nic z tego sie nie uzyska. Oto jest moje główne pytanie. Domyślam sie że dla jednego będzie za słabe itp. Głównie wieczorem grę w kosza chce doświetlić trochę lub osobę. Cudów nie potrzebuje. Do tego właśnie problem z zasilaniem w terenie chwilowo mi błyskowe nie są potrzebne właśnie.