PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Moja ukochana ciag dalszy

Artur Jonik
17-03-2008, 02:51
//EDIT
BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.

Kilka nowych kadrow mojej malzonki

1

2

3

I na koniec calkowicie jej pomysl

Artur Jonik
17-03-2008, 13:39
//EDIT
BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.

Widze ze nikt nic....
To moze jeszcze dwa.

5

6

hedgehog
17-03-2008, 13:54
Ładna małżonka, ale dlaczego taka smutna? Podoba mi się 5, ma jakiś - ulotny, ale jednak - klimat. 1, 2 i 3 sprawiają wrażenie wymęczonych. W kapeluszu źle, bo ani oczu, ani kapelusza... :)

O obróbce czy oświetleniu nie będę pisał, bo jest poprawne w miarę, ale te zdjęcia po prostu się nie bronią. Modelka to na pewno bardzo miła i sympatyczna osoba, ale te zdjęcia nie zapraszają do jej poznania - są transparentne. Nie ukazują charakteru modelki, ani w te, ani we wte. Poza piątym, jak już pisałem.

Rozluźnijcie się :)

Artur Jonik
17-03-2008, 13:58
Ładna małżonka, ale dlaczego taka smutna? Podoba mi się 5, ma jakiś - ulotny, ale jednak - klimat. 1, 2 i 3 sprawiają wrażenie wymęczonych. W kapeluszu źle, bo ani oczu, ani kapelusza... :)

O obróbce czy oświetleniu nie będę pisał, bo jest poprawne w miarę, ale te zdjęcia po prostu się nie bronią. Modelka to na pewno bardzo miła i sympatyczna osoba, ale te zdjęcia nie zapraszają do jej poznania - są transparentne. Nie ukazują charakteru modelki, ani w te, ani we wte. Poza piątym, jak już pisałem.

Rozluźnijcie się :)

W tym temacie o ktorym piszesz to zdaje sobie sprawe, ze jeszcze duzo pracy mnie czeka.
Tak wiec bede probowal dalej.

hedgehog
17-03-2008, 14:01
W tym temacie o ktorym piszesz to zdaje sobie sprawe, ze jeszcze duzo pracy mnie czeka. Tak wiec bede probowal dalej.

I bardzo dobrze, bo na pewno w Waszej Dwójce drzemie potencjał. Miłość to piękna rzecz - wydobądź jej ciepło na tych zdjęciach... :)

motylanoga
17-03-2008, 14:36
Dorzucę tylko, że WB jest różny na fotkach. Na 2 i 3 najbardziej rzuca się to w oczy. Jest jeszcze kwestia makijażu, który nieładnie się uwydatnia przy porównaniu skóry twarzy i szyi.
I faktycznie - rozbaw ją czymś. ;-)

Sever
17-03-2008, 15:00
Oczy, oczy, chcę oglądać Twoje oczy ... ;)
Jak dla mnie fotki z pierwszego postu nie pokazują tego co w powinny ;)
Zdjęcia z drugiego postu lepsze ;)

wrrum
17-03-2008, 15:20
Najważniejsze, że widać postępy! Widać, że wyciągnąłeś wnioski z poprzednich zdjęć. Światło jest dużo lepsze.
1. Podoba mi się ten kadr. Spróbuj jeszcze z głową ciut bardziej odchyloną przez ramię, aby linia dekolt-twarz przebiegała bardziej ukośnie przez kadr.
2 i 3 - te kadry mi się nie podobają. I wyraz twarzy modelki taki - rzeczywiście "wymęczony". Bez wyrazu. Na 2 za mała GO i ostrość na czole zamiast na oczach. Oba utnij w połowie czoła - MZ będzie znacznie lepiej.
4. Domyślam się o co chodziło. Twarz zasłonięta do połowy rondem kapelusza. Ale taki efekt jest gdy kaplusz jest założony normalnie, a głowa pochylona. Tu ewidentnie kapelusz celowo nasunięty na oczy - nie wiadomo czemu to ma służyć.
5. Szerszy uśmiech! I popraw WB i będzie już bardzo dobrze. Kadr mi się bardzo podoba.
6. Podobnie jak przy 4. MZ obydwa oczy powinny być widoczne. Czyli tak jak opisałem dla 4. z lekko podniesioną głową. Niesymetrycznie ułożone ramiona powodują większy ciężar po lewej - trochę prawej strony trzeba by uciąć dla równowagi.

Ja tu się tak wymądrzam, a Tobie zazdroszczę czasu na focenie :(.
Widać, że idziesz w dobrą stronę. Błędy techniczne coraz mniejsze, ładnie stonowana kolorystyka, przyjemne światło i dużo lepsze kadry.
Czekam na następne :-D

Witek "Wisz"
17-03-2008, 19:30
Chyba nie będę orginalny - 5 i 6 najlepsze. 6 podoba mi się nawet pomimo tego, że nie widać obu oczu.

Hael
19-03-2008, 13:21
Ostatnia (6) zdecydowanie najciekawsza - pozostałe nie mają w sobie czegoś przykuwającego uwagę (mojej oczywiście) . A oczy nie zawsze muszą być widoczne: http://www.pbase.com/manny_librodo/image/89605853 :-)

Pozdrawiam
Hael

wrrum
19-03-2008, 23:29
Ależ oczywiście, że nie muszą. Ale na 6 ani są widoczne, ani nie są widoczne. I coś należałoby z tym zrobić.