Zobacz pełną wersję : Co uważacie za największa zaletę D200 ?
kerry123
16-03-2008, 23:00
Tak jak w temacie, co najbardziej lubicie w swoim D200 ? :) A czego zbytnio nie używacie i byście wyrzucili (o ile jest co wyrzucić :)) ?
transporter
16-03-2008, 23:11
Znakomicie rozwiązane sterowanie aparatem, rewelacyjny wybór funkcji i możliwość stosowania obiektywów bez CPU.
Bardzo "analogowy" wygląd fotografii po wydruku. Na wystawie kilku fotografów pytało mnie, na jakich materiałach średnioformatowych fotografowałem. W tym czasie moja żona stała obok mnie z moim D200 :)
Ja D 200 lubiłem głaskać (przegłaskałem kilka). Nigdy nie chciałem wziąc do reki z szacunku i by się nie zarazić.
Ja D 200 lubiłem głaskać (przegłaskałem kilka). Nigdy nie chciałem wziąc do reki z szacunku i by się nie zarazić.
Jak widać po stopce metoda sie sprawdziła ;)
Największą zaletą D200 jest to, że jest mój i mogę nim robić zdjęcia a nie zakładać bezsensowne wątki na forum.
Jak widać po stopce metoda sie sprawdziła ;)
Największą zaletą D200 jest to, że jest mój i mogę nim robić zdjęcia a nie zakładać bezsensowne wątki na forum.
Twojego głaskałem ostatniego, oby dobrze łódki łowił. Jednemu facetowi raz z Krasnobrodzie poglaskalem i za chwile zgubił monopoda. Szukaliśmy go strasznie - niestety.
co najbardziej lubicie w swoim D200 ?
To, że mogę nim zrobić równie dobre zdjęcia, jak poprzednim aparatem, którym był d70.;-)
To, że w dalszym ciągu wszystko zależy od moich umiejętności (lub ich braku).
Róznica polega jednak na tym, że dwusetką zdjęcia robi się z jeszcze większą przyjemnością.
nikomisiaki
17-03-2008, 00:25
To był mój pierwszy aparat cyfrowy - i to jaki?:-D. Z perspektywy posiadania D300 uważam, że w prtrecie był chyba lepszy - jak wyżej Ktoś napisał, taki bardzej analogowy.
Zaletą jest niska cena, a wyrzucić? Wszystkie ISO od 400 wzwyż :mrgreen:
Zaletą dla mnie będzie 5fps i wytrzymałość.
Minusem synchro od 1/250, dlatego coraz częściej myślę, żeby sobie zostawić D70 jak go kupie. Zobaczymy jak będzie z kasą i lampami do tego czasu.
Minusem synchro od 1/250
W trybie FP nawet na 1/8000 Ci błyśnie ;) Fakt, że będzie to nieefektywne do końca (część błysku dla picu), ale działa :)
kerry123
18-03-2008, 19:23
D200 ma pomiar swiatla z manualnymi obiektywami (m42) ?
D200 ma pomiar światła nawet bez obiektywu.
kerry123
18-03-2008, 20:05
oo no to fajowsko :)