Zobacz pełną wersję : [ Portret ] mam nadzieje ze wiosna przyjdzie ....
Czarodziej
15-03-2008, 13:53
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2008/03/2n08n55-1.jpg
źródło (http://i25.tinypic.com/2n08n55.jpg) z checia wyjde w plener ;)))
mnie się nie podoba, piersi wyszły nieciekawie, modelka jednak bardzo ładna
david555
15-03-2008, 14:50
To jest gorsze niż poprzednie.
Czarodziej
15-03-2008, 16:06
piersi wyszly nieciekawie ???tzn???
Kordian d70
15-03-2008, 17:09
piersi wyszly nieciekawie ???tzn???
to znaczy albo wyeksponuj je bardziej albo zakryj bo tak troszke sa nieksztaltne, bez obrazy ;-)
i sprobuj nastepnym razem usunac ta poduszke.
Sculptoris
15-03-2008, 19:13
Mnie najbardziej irytuje fragment na udzie... tak jakby wystawał tam wielki kędzior włosów, którego tam być nie powinno. Przynajmniej nie w przypadku takiej kobiety ;-)
Mnie najbardziej irytuje fragment na udzie... tak jakby wystawał tam wielki kędzior włosów, którego tam być nie powinno. Przynajmniej nie w przypadku takiej kobiety ;-)
O litości, mogłeś już oszczędzić tak szczegółowych opisów, trzeba było poprzez PW ... :)
Sculptoris
15-03-2008, 20:39
Jakich szczegolow? No ale skoro to moze razic to moglbym wyedytowac. Teraz jednak i tak lipa skoro mnie zacytowales :-)
Czarodziej
15-03-2008, 21:12
hmm czasem rece odpadaj od tych komentarzy ....
Czarodziej
15-03-2008, 21:23
to znaczy albo wyeksponuj je bardziej albo zakryj bo tak troszke sa nieksztaltne, bez obrazy ;-)
i sprobuj nastepnym razem usunac ta poduszke.
nieksztaltne ?? sa naturalne poloz kobiete w ten sposob i kaz ukladac piersi damn jaka fotografie uprawiacie???bo chyba kobiety wam nie pozuja ..
heartbeats
15-03-2008, 22:30
nieksztaltne ?? sa naturalne poloz kobiete w ten sposob i kaz ukladac piersi damn jaka fotografie uprawiacie???bo chyba kobiety wam nie pozuja ..
Święte słowa.
Hmmm, myślę że nie chodzi tu do końca o 'złe kształty' modelki, tylko o to, jak ty to ująłeś, pod tym kątem, w tym kadrze po prostu tak wyszło. Tak to już z fotografią jest, trzeba zwracać uwagę na wszystko, bo nawet mały błąd potrafi przyciągnąć uwagę i zburzyć cały obraz.
Pierwsze zdjęcie z tej serii zdecydowanie lepsze :)
heartbeats
15-03-2008, 22:40
Hmmm, myślę że nie chodzi tu do końca o 'złe kształty' modelki, tylko o to, jak ty to ująłeś, pod tym kątem, w tym kadrze po prostu tak wyszło. Tak to już z fotografią jest, trzeba zwracać uwagę na wszystko, bo nawet mały błąd potrafi przyciągnąć uwagę i zburzyć cały obraz.
Pierwsze zdjęcie z tej serii zdecydowanie lepsze :)
Hmmm a jak można inaczej ująć piersi, gdy modelka leży w ten sposób?
Chyba ktoś tu szuka sztucznych ideałów..
david555
15-03-2008, 22:43
Pomijając temat dyskusji, czyli piersi, Twoja wypowiedź mnie zaintrygowała.
Co to jest sztuczny ideał?:D
Może silikon? Nie, ale nawet nie chcę się domyślać, odpowiedz.
Sculptoris
15-03-2008, 22:44
Hmmm a jak można inaczej ująć piersi, gdy modelka leży w ten sposób?
Każdy z nas w pewnych sytuacjach prezentuje się lepiej, w pewnych gorzej - jest to całkowicie naturalne. Moim zdaniem poprzednikom nie chodzi o brak naturalności tylko o to, że jest to ta "gorsza sytuacja". Ale oczywiście taki może być zamysł fotografa.
Mnie osobiście to akurat nie przeszkadza. Bardziej irytuje mnie to coś na udzie.
Zbigniew
15-03-2008, 22:47
A ja chciałbym mieć i taką modelkę, i takie zdjęcia jej robić. Ładnie doświetlone i ładna, delikatna tonacja.
david555
15-03-2008, 22:50
A ja chciałbym mieć i taką modelkę, i takie zdjęcia jej robić. Ładnie doświetlone i ładna, delikatna tonacja.
Zbyszku, Ty to zdjęcie zrobiłbyś inaczej, zapewniam Cię.:D
Zbigniew
15-03-2008, 22:52
Każdy robi zdjęcia po swojemu i na pewno byłoby inne. Jestem jednak zdania, że trzeba z pokorą oglądać jak najwięcej zdjęć innych, wyciągać z nich to, co najlepsze, i doskonalić potem swój warsztat. Ot taki mam wieczorny moralitecik :D
heartbeats
15-03-2008, 22:54
Pomijając temat dyskusji, czyli piersi, Twoja wypowiedź mnie zaintrygowała.
Co to jest sztuczny ideał?:D
Może silikon? Nie, ale nawet nie chcę się domyślać, odpowiedz.
Silikon - czemu nie - pewnie wyszedłby o wiele lepiej niż naturalna pierś..
Ja w tym zdjęciu nie dostrzegam nic rażącego. Ale to chyba tylko kolejny dowód na to, że mężczyźni widzą zupełnie inaczej niż kobiety.
david555
15-03-2008, 22:55
Każdy robi zdjęcia po swojemu i na pewno byłoby inne. Jestem jednak zdania, że trzeba z pokorą oglądać jak najwięcej zdjęć innych, wyciągać z nich to, co najlepsze, i doskonalić potem swój warsztat. Ot taki mam wieczorny moralitecik :D
Zawsze mówiłem, że masz zacięcie pedagogiczne.:D
Duże, dobre piwko Ci posyłam, a Ty w zamian nie posyłaj mi cykuty.:)
Sculptoris
15-03-2008, 22:57
kolejny dowód na to, że mężczyźni widzą zupełnie inaczej niż kobiety.
Na przykład kolory? ;-) Ale co do WB jakoś się chyba zgadzamy ;-P
david555
15-03-2008, 22:59
Silikon - czemu nie - pewnie wyszedłby o wiele lepiej niż naturalna pierś..
Ja w tym zdjęciu nie dostrzegam nic rażącego. Ale to chyba tylko kolejny dowód na to, że mężczyźni widzą zupełnie inaczej niż kobiety.
Ale ja broń Panie Boże nie czepiam się piersi, ani żadnej innej części ciała tej modelki, zależało mi tylko na tym, byś wyklarowała mi na czym polega "sztuczny ideał".
Zbigniew
15-03-2008, 23:00
Ale to chyba tylko kolejny dowód na to, że mężczyźni widzą zupełnie inaczej niż kobiety.
OT: Najlepszą terapią jest przesiadywanie na oddziałach położniczych lub noworodkowych - fanatycy "ideałów" szybko mogą przejść bolesną szkołę w zakresie typowych, normalnych, a wręcz zupełnie sfatygowanych piersi :|
Zawsze mówiłem, że masz zacięcie pedagogiczne.:D
Duże, dobre piwko Ci posyłam, a Ty w zamian nie posyłaj mi cykuty.:)
Dzisiaj jestem nastawiony mega-neutralnie, a wręcz przyjacielsko :)
heartbeats
15-03-2008, 23:03
Ale ja broń Panie Boże nie czepiam się piersi, ani żadnej innej części ciała tej modelki, zależało mi tylko na tym, byś wyklarowała mi na czym polega "sztuczny ideał".
Ale inni się czepiają i dla mnie jest to niezrozumiałe.
Wyimaginowany obraz idealnej kobiety, która wygląda na zdjęciach jak plastikowa lalka (?)
david555
15-03-2008, 23:15
Wyimaginowany obraz idealnej kobiety, która wygląda na zdjęciach jak plastikowa lalka (?)
Lalka powiadasz, no tak, a jakieś przykłady?
Monroe, to już lalka, czy tylko męski ideał, nie mówię, że mój, ja wolę kobiety z krwi i kości, a nie wyidealizowane ideały.:)
Zbigniew
15-03-2008, 23:19
Przyjrzałem się zdjęciu jeszcze raz - najbardziej krytycznie jak mogłem. I szczerze powiem tak - te piersi są ********** kształtne i ładne, co widać po prawej. Lewą pani natomiast chyba opiera się nieco o podłoże, przez co się trochę upulchniła. I tyle. To bardzo miłe dla oka jak tak się dzieje - od razu cieplej się robi :D
Czarodziej
16-03-2008, 13:41
coz za dyskusja sie rozwinela :))
Witek "Wisz"
16-03-2008, 21:53
Zdjęcie niezłe, choć pierwsze było lepsze.
Co do dyskusji, powiem tak. Jakiś czas temu mi się dostało po uszach, że na zdjęciach modelka opiera brodę o dłoń i robi się mała zmarszczka. Naturalne? Jak najbardziej. Modelka na zdjęciach Czarodzieja opiera biust o podłoże. Biust się odkształca. Naturalne? Oczywiście. Jednak ani jedno, ani drugie nie wygląda najlepiej na zdjęciu, tym bardziej tak dobrym, jak to zaprezentowane przez Czarodzieja. I nie jest to szukanie sztucznych ideałów, a po prostu dbałość o szczegóły na zdjęciu. Wystarczyło tylko poprosić modelkę, żeby się odrobinkę uniosła i było by zupełnie inaczej.
Ufff... to się rozpisałem
A zdjęcie i tak mi się podoba.:mrgreen:
heartbeats (http://forum.nikon.org.pl/member.php?u=15476) proszę, nie zachowuj się jak zagorzała feministka ^^ nikt nie chce tu kłótni na płaszczyźnie kobieta-mężczyzna, nikomu też nie chodzi o poszukiwanie idealnej kobiety, co najwyżej idealnego zdjęcia. Myślę, że " (http://forum.nikon.org.pl/member.php?u=15458) Witek "Wisz" (http://forum.nikon.org.pl/member.php?u=15458) dokładnie wytłumaczył problem. :) Spójrz na 1 zdjęcie, tam jedynym błędem jest poduszka... Szukamy idealnej poduszki czy można było ją usunąć?!
transporter
17-03-2008, 10:23
Wolę poprzednie, czekam na kolejne :-)
Co wy, chłopy? piersi wyszły nie tak?? zdjęcie super, modelka też. W dupach się poprzewracało...
hedgehog
18-03-2008, 00:12
Poprzedniego nie widziałem, bo mi uciekło. Nie chce mi się szukać. Idź pan w ten plener i rób te panią, bo potencjał to ona ma. :)