Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] haze
//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
ze tak powiem jest stare a nawet i bardzo stare,...
david555
14-03-2008, 20:51
Chciałeś chyba powiedzieć spłowiałe zdjęcie z lat 70.;)
Mam takich całkiem sporo.:D
Ale czemu tak, to sie wytłumacz.
bardzo mi sie podoba. kadr, tonacja...miod :)
Madziulek
15-03-2008, 00:08
tego mi brakowało :)
zdjęcie bardzo w Twoim stylu :)
ślicznie jest...
Bartek Witek
15-03-2008, 02:16
Super kadr, poza, modelka.
Nie mam zastrzeżeń, chętnie zobaczyłbym to samo zdjęcie wykonane teraz.
Pozdrawiam!
teraz jest zimno
a ono bylo robione z 2-3 lata temu na sesji basenowej ;)
swietne orwoskie kolorki :)
b.dobre foto
david555
15-03-2008, 15:27
swietne orwoskie kolorki :)
b.dobre foto
Toż i ja nie powiedziałem, że złe, ale po co stylizować zdjęcie na połowę lat 70. to już nie pojmuję.
Dziwna maniera.;)
Kordian d70
15-03-2008, 17:16
ciekawa obrobka
Chciałeś chyba powiedzieć spłowiałe zdjęcie z lat 70.;)
Mam takich całkiem sporo.:D
Ja też mam trochę takich spłowiałych i spędza mi to sen z powiek, że nie dotrwają żeby wnukom pokazać :mrgreen:.
W pełni się zgadzam z opinią david555a. Może jest to nostalgia za czymś czego już nie ma, i chyba już nie będzie, podobnie jak maniera wykonywania fotek w kolorze sepii, które kiedyś były przecież oznaką niewłaściwej obróbki chemicznej i starzenia się emulsji a teraz są trendy, szczególnie na ślubach.
Co do zdjęcia to fajny kadr i poza modelki ale ten rodzaj obróbki mi nie leży.
Madziulek
15-03-2008, 20:00
ale piane bijecie znów
to pokażcie te swoje wypłowiałe zdjęcia z lat 70 i oby były choć trochę tak dobre jak to
david555
15-03-2008, 20:05
ale piane bijecie znów
to pokażcie te swoje wypłowiałe zdjęcia z lat 70 i oby były choć trochę tak dobre jak to
Magda, sorry, ale jak My bijemy pianę, to co Ty robisz?
Poza tym czytaj ze zrozumieniem, bez emocji, kobiety nerwowej godnych.:D
Madziulek
15-03-2008, 20:10
Toż i ja nie powiedziałem, że złe, ale po co stylizować zdjęcie na połowę lat 70. to już nie pojmuję.
wyjaśnij proszę, dlaczego nie pojmujesz takiej stylizacji i obróbki ?
david555
15-03-2008, 20:13
wyjaśnij proszę, dlaczego nie pojmujesz takiej stylizacji i obróbki ?
Bo w wypłowiałych kolorowych, "orwoskich" zdjęciach nie ma żadnej magii.
Ot, co.:D
ale piane bijecie znów
Nie doczytałaś mojego posta do końca. Napisałem co sądzę o kadrze i sposobie sfotografowania modelki, jest ok i podoba mi się.
Tylko nie rozumiem, po co w firmach produkujących aparaty i soft do nich, siedzi sztab ludzi, dobrze opłacanych i kombinujących jak zrobić żeby oddanie kolorów było jak najlepsze, skoro ludziom podoba się taka kolorystyka.
fotojacek
16-03-2008, 15:28
Nie doczytałaś mojego posta do końca. Napisałem co sądzę o kadrze i sposobie sfotografowania modelki, jest ok i podoba mi się.
Tylko nie rozumiem, po co w firmach produkujących aparaty i soft do nich, siedzi sztab ludzi, dobrze opłacanych i kombinujących jak zrobić żeby oddanie kolorów było jak najlepsze, skoro ludziom podoba się taka kolorystyka.
Po to zeby na milion zdjec wymuskanych zrobić jedno w stylu orwodigital2008, ze smakiem, naostagią, i nutką zadumy ktora towarzyszyła dawnej kolejce po materiały foto... , zostanie jeszcze dla mnie do cholery choć jedna rolka slajdu czy nie...
legionize
16-03-2008, 22:18
lubie ninowe zdjecia
hedgehog
16-03-2008, 22:39
Więcej magii jest w zdjęciach nie istniejących lub istniejących jedynie po Prywatnej Stronie Mocy! :D
Mnie się ta fotka podoba. Ma fajny klimat. I kolory też; uwielbiam takie stylizacje.
Ot, co.:D
Magia jest - może nie każdy ją widzi. Jak czytam Twoje wypowiedzi to przypomina mi się taki wierszyk z dzieciństwa, którego sensem było, że dzwon taki głośny bo pusty w środku. Zazwyczaj jesteś krytyczny wobec innych, a swoich zdjęć nie prezentujesz czyżbyś był równie krytyczny wobec siebie? Czy nie chcesz rzucać takich pereł przed wieprze?
Sebastiann
17-03-2008, 03:45
Nin'owe w 100% = bardzo dobre:)
david555
17-03-2008, 04:21
Magia jest - może nie każdy ją widzi. Jak czytam Twoje wypowiedzi to przypomina mi się taki wierszyk z dzieciństwa, którego sensem było, że dzwon taki głośny bo pusty w środku. Zazwyczaj jesteś krytyczny wobec innych, a swoich zdjęć nie prezentujesz czyżbyś był równie krytyczny wobec siebie? Czy nie chcesz rzucać takich pereł przed wieprze?
I nie zaprezentuję, bo nie mam na to ochoty.
I mam do tego święte prawo, tak samo jak do krytyki.
Poza tym wydaje mi się że nie masz pojęcia o czym mówisz.
hedgehog
17-03-2008, 11:05
Zazwyczaj jesteś krytyczny wobec innych, a swoich zdjęć nie prezentujesz czyżbyś był równie krytyczny wobec siebie?
To bezcelowe. Zdjęcia Davida są tak boskie, iż maluczkim nie dane będzie je zobaczyć. Lepiej od razu oglądać magazyny z modą, bliżej, taniej i bez wysiłku.
Nin - bardzo fajna stylizacja i - choc jak widze nie kazdy sie z tym zgodzi - orwowskie kolorki sa tutaj jak ciastko do kawy i orzeszki do browara. A jak piszecie o tej magii zdjecia, zo zawsze mi sie przypomina jakas wyemancypowana licealistka z digartu czy innego podobnego, dla ktorej cyfrowe, dobrze obrobione, ostre i przemyslane zdjecia takowej nie maja niemalze z definicji, podczas gdy nieostry, czarno-bialy gniot to och i ach jak ongis przy teledyskach New Kids On The Block ;)
hedgehog
17-03-2008, 12:11
Z analizy Twojej "osobowości" wynika, żeś niedorostek bawiący się gierkami (nick), z rozchwianą osobowością (avatar) i wieczną ochotą do rozwiązłości języka, która staje się wręcz przysłowiowa.
W ramach pierwszego monologu zatem chciałbym stwierdzić, iż tak krzywej i błędnej analizy mojej osobowości nie dokonał jeszcze nikt :) Cieszę się, że mogłem spowodować przebłysk geniuszu u szanownego kolegi. Skąd wzięły się i co oznaczają "gierki" nie wiem, ale brzmi to niezwykle zabawnie, a więc uczynię twój dzień szczęśliwszym i przyznam się bez bólu: tak, uwielbiam grać z tobą w gierki, bo - niczym kiepski program, panie informatyku - algorytm zawoalowany masz nieprzeciętnie. I tak samo wydajny.
Od tej pory - mimo, iż to monolog - postaram się również używać prostszego języka, kiedy będę mówił w kierunku kolegi, aby nie narazić się na ryzyko niezrozumienia.
Wracając do meritum, jestem pewien, że kiedy już świat będzie gotowy na nadejście fotograficznego mesjasza, zdjęcia twe ujrzą światło dzienne. Czekam na ten dzień z niecierpliwością, do tej pory pozostając w cieniu.
Już dobrze, już dobrze. Od tej pory będę prosty. Jak drut.
trudno sie przyczepic. bardzo si
To bezcelowe. Zdjęcia Davida są tak boskie, iż maluczkim nie dane będzie je zobaczyć. Lepiej od razu oglądać magazyny z modą, bliżej, taniej i bez wysiłku.
Jest pewna teoria że Dawid555 to nikt inny jak sam Ken Rockwell....
hedgehog
20-03-2008, 00:37
Staram się unikać angielskich zwrotów na tym forum, ale nic poza ROTFL i LOL nie przychodzi mi teraz do głowy :)
david555
20-03-2008, 03:31
Przez "v" Kolego, pisze się moje imię i bacz by Cię ktoś noszący światło nie poniósł, jak ponosi Cię fantazja. :D
Bardzo Ci się dowcip stępił w tym Oregonie o ile w ogóle kiedyś był ostry,;)
Przez "v" Kolego, pisze się moje imię i bacz by Cię ktoś noszący światło nie poniósł, jak ponosi Cię fantazja. :D
Bardzo Ci się dowcip stępił w tym Oregonie o ile w ogóle kiedyś był ostry,;)
Dawidzie, dlaczego się denerwujesz? Przecież ja nic złego ani agresywnego nie mówię. Trochę dystansu i humoru proponuję :)
Zaczyna mnie już męczyć, że w każdym niemal wątku pojawia się dyskusja na temat tego, że David krytykuje a zdjęć nie pokazuje. Za bogów - nie rozumiem problemu. Czy ta sama krytyka od osoby, która prezentuje swoje prace - choćby jak najbardziej mizerne, lub zgoła zaledwie średnie, ma większe znaczenie tylko z tego względu? Ludzie... Jestem skłonny się założyć, że zapędził bym was (nie bierzcie tego osobiście do siebie - chodzi mi o ogół a nie pojedyncze jednostki) w ciemną d....ę małym socjologicznym a raczej socjotechnicznym eksperymentem. Poprosiłbym Davida o rzeczową krytykę danego zdjęcia i zamieścił ją jako swoją. Z kolei on zrobiłby to z moją krytyką innej fotki. Założymy się jaki będzie wynik? Jakie posty i gdzie pojawią się pod tymi krytykami?
Proponował bym bardziej skupić się na ocenie zdjęć.
Przepraszam autorze wątku za tą dygresję! Dla mnie zdjęcie ma coś w sobie, choć strasznie brakuje mi kontrastu i mocniejszych kolorów - bo sama stylistyka i sposób obróbki poszedł w kierunku, który lubię. Tylko po tych poprawkach to już by nie było to samo...
Ale to wszystko raczej z racji wieku i stażu fotograficznego, który nie objął swoimi ramami czasowymi kolorowych klisz orwo - w tym czasie robiłem tylko BW komunijną smieną - choć też na orwo ;]. Dlatego jestem w stanie zrozumieć, że komuś z dłuższym stażem stylizacja może nie odpowiadać.
klimat tego zdjecia bardzo mi sie podoba