Zobacz pełną wersję : V-mouse zamiast tabletu?? Testował ktoś??
http://www.allegro.pl/item328599028_v_mouse_vm_223_presenter_plus_tablet _myszka_bezp.html
Mieliście z tym styczność?? wydaje się nie najgorsze zamiast myszki, ale chyba poza graniem. Ciekawe jak by się spisywała zamiast tabletu??
tyle ze to chyba niema poziomow nacisku tak jak myszka..
a jak uzywasz tabletu to im mocniej przycisniesz stylusa tym grubsza linie Ci rysuje
a no widzisz, nigdy z tabletem nie miałem do czynienia, więc nie wiedziałem.
Tak się powoli nad nim zastanawiam, tyle, że nie mam nań za bardzo miejsca na biurku i takie coś byłoby ciekawym rozwiązaniem.
Poza tym nie tak wygodne jak tablet, bo trzeba trzymać niemal idealnie prostopadle do powierzchni, inaczej się myli.
To jakiś ponury żart. Ogólnie jest jedna prosta zasada - jeśli coś nie nazywa się "Wacom", to to nie jest tablet.
david555
14-03-2008, 21:11
To jakiś ponury żart. Ogólnie jest jedna prosta zasada - jeśli coś nie nazywa się "Wacom", to to nie jest tablet.
Marcin, podaj ceny.:D
Wacom Volito - ok. 2 stówy. Choć jak się dużo rzeźbi to tylko Intuos - od 800 zł.
Mam coś podobnego z kabelkiem (tańsze). Kiedyś dostałem w prezencie. Sprawa przyzwyczajenia. Moim zdaniem dobra mycha jest lepsza jako urządzenie wskazujące. Generalnie tu są dość kiepskie przyciski, mało ergonomiczne.
Do grafiki też raczej nie za bardzo. Za te pieniądze nie warto tego brać ;)
Święta prawda. Szkoda, że wacom nie opatentował słowa tablet, bo im się to należy. Reszta to nędzne naśladownictwo. Ja używam kilku wacomów, w tym cintiq 21" i ten sprzęt jest genialny.
hedgehog
17-03-2008, 14:18
Nawet zwykły Wacom Volito daje komfort pracy nieporównywalny z żadną myszą. Trzeba to sprawdzić, żeby uwierzyć, ale tak naprawdę jest.
Nawet zwykły Wacom Volito daje komfort pracy nieporównywalny z żadną myszą. Trzeba to sprawdzić, żeby uwierzyć, ale tak naprawdę jest.
I chwila cierpliwości się przydaje. Na początku to 'nie chce' działać. Ale potem to już 'z górki'.
A więc moje wątpliwości zostały rozwiane, szkoda czesu i pieniędzy. Dzięki za opinie.
Zdecydowanie tak. Sam używam Intous3 A4 i uważam, że jest bezkonkurencyjny.
Sebastiann
18-03-2008, 19:30
Tylko Wacom ! Mam wprawdzie Bamboo ale i tak nie mogę sobie wyobrazić pracy przy zdjęciach bez niego ( choć początki były ciężkie )
W Polsce będe dopiero na początku maja, ale jeśli Emet_b chciałbyś zobaczyć jak pracuje się na tablecie to zawsze możemy się zgrać:)
Warto zakupić tablet dla jednego jeszcze powodu:
- kumpel głaszczący tablet palcem, biorąc go za dużego touchpada
- kumpel "dziubdziający" piórkiem, bo nie pomyślał żeby to ująć w dłoń jak zwykły długopis...
BEZCENNE :mrgreen: