PDA

Zobacz pełną wersję : Warto przedluzac?

Yedrzey
12-03-2008, 18:48
Czesc
Wlasnie stoje przed wyborem opcji z d300 i sprzedawca oferuje mi przedluzenie gwarancji za 40L. I zastanawiam sie czy warto dokupic dodatkowe 2-3 latka ( zaleznie od sprzedawcy ). Czy ogolnie jak sprzet sie nie zepsuje w pierwszym roku to juz raczej sie nie psuje? Bo zastanawiam sie czy nie lepiej za te 40L go np. ubezpieczyc...

Yedrzey

sebah
12-03-2008, 18:56
ja tam bym kupil ta gwarancje, nigdy nie wiadomo co moze sie stac

ekonet
12-03-2008, 18:59
Czterdzieści tego czegoś tam to chyba nie granda szmalcu i, moim zdaniem, warto.

giziol
12-03-2008, 19:05
w Euro AGD wydłużona gwarancja to chyba 20% aparatu więc 40L to ja bym sie ie zastanawiał

Yedrzey
12-03-2008, 19:11
Dzieki za rade :) Jakos tak nie myslaelm o tym w odniesieniu do ceny aparatu... Ale chyba jednak sie skusze.
Pytalem rowniez z innego wzgledu bo nie kazdy sprzedawca to oferuje... mialbym wiekszy wybor sprzedawcow.

Czy ktos moze sie orientuje co znaczy '9k' w opisie obiektywu?

Calosc:
Nikon 18-200mm f/3.5-5.6 G IF ED VR Zoom Lens NEW! 9K

9K to na pewno nie cena, bo cena jest pozniej... Spotkalem sie w kilku sklepach i na aukcjach z takim opisem i jak mam byc szczery nie mam pojecia oco chodzi.

Yedrzey

apol
13-03-2008, 15:32
w UK 2 rok gwarancji jest gratis wystarczy zarejestrowac sie na stronie nikona i w subskrypcjach wybrac odpowiedni pakiet a na 3 dodatkowy mozna wykupic za 99funa obejmuje to dodatkowo gwarancje na 3 lata od kradziezy i wypadku (np jakby ci jakos nieszczesliwie body spadlo) wsio na stronie nikona.uk

Yedrzey
13-03-2008, 15:33
Czy ten gratis jest takze, jesli body nie zostanie kupione w UK ? Dokladniej to przyjdzie z honkkongu?

Yedrzey

apol
13-03-2008, 22:01
niestety na to to nawet nie masz gwarancji nikona w uk ani w europie

**WARNING**
Please be wary of dealers claiming to be able to sell or provide you an international warranty for digital equipment when you are purchasing from overseas, or from importers. THIS IS FALSE . International warranty for these products is unavailable.

lechupe
13-03-2008, 22:38
...

Czy ktos moze sie orientuje co znaczy '9k' w opisie obiektywu?

Calosc:
Nikon 18-200mm f/3.5-5.6 G IF ED VR Zoom Lens NEW! 9K

9K to na pewno nie cena, bo cena jest pozniej... Spotkalem sie w kilku sklepach i na aukcjach z takim opisem i jak mam byc szczery nie mam pojecia oco chodzi.

Yedrzey

to imo nie ma nic wspólnego z produktem - to są jakies tagi sprzedawcy (?) Pelno tego na ebay-u.

Yedrzey
17-03-2008, 15:45
niestety na to to nawet nie masz gwarancji nikona w uk ani w europie

**WARNING**
Please be wary of dealers claiming to be able to sell or provide you an international warranty for digital equipment when you are purchasing from overseas, or from importers. THIS IS FALSE . International warranty for these products is unavailable.

Czy moglbys zalaczyc zrodlo powyzszej informacji? Bo ludzie sprzedajacy na ebay-u sprzet z gwarancja maja czasami po 30-40 tysiecy pozytywnych komentarzy... I jakos nie wierze, ze nikt nie zauwazyl, ze gwarancja lewa?

Yedrzey

who
17-03-2008, 16:43
gwarancja nie jest lewa, po prostu jest realizowana w hong-kongu czy gdzie tam chcesz kupić aparat, aby gwarancja była ważna na terenie EU to aparat musi być kupiony też na terenie EU (to znaczy w USA jest chyba dokupienia specjalnej gwarancji międzynarodowej ale na jakiej zasadzie to działa to nie wiem)

Yedrzey
17-03-2008, 16:47
Jesli sprzedawca ma napisane na aukcji, ze mozna ja realizowac w UK tzn. ze klamie... ?
I nadal ma 100% pozytywow ? Bo sprzedawcy w hh maja dostep do towaru wyprodukowanego na rynek UK i mysle, ze tam rowniez jest gwarancja wazna dla UK. Tak samo jak nie dostajesz w paczace przejsciowki na angielski typ gniazdka tylko ladowarka ma juz wtyczke dopasowana do tego rynku:)
Jesli byloby inaczej to utrzymanie 100%,99,8% pozytywnych komentarzy bylo by niezwykle trudne moim zdaniem...

Jedrzej

who
18-03-2008, 16:40
to że ci dają inny kabelek do ładowarki o niczym nie świadczy

tu masz post z odpowiedzią z nikon polska na temat gwarancji przy zakupach po za unią europejską:
http://nikon.org.pl/showthread.php?p=499774#post499774

apol
19-03-2008, 02:22
Yedrzey a kto ci broni kupic u takiego sprzedawcy a co do gwarancji sam sie przekonasz;) oby nie było potrzeby.
Stanowisko Nikon uk jest jedno w tej sprawie

"**WARNING**
Please be wary of dealers claiming to be able to sell or provide you an international warranty for digital equipment when you are purchasing from overseas, or from importers. THIS IS FALSE . International warranty for these products is unavailable"

a na jaki rynek jest Body kierowane moza sprawdzic po nr seryjnym wez taki nr od sprzedawcy od ktorego chcesz kupic i zadzwon do nikona 0800 408 5060 w uk i zapytaj czy zarejestruja ci go ;)